Χάντμπολ

Κουνάει σεντόνι ο ΠΑΟΚ!

Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ανδρών στο Χάντμπολ για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε o ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και ήρθε ισόπαλη 30-30 με τη Ζαπορίζιε, κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της και πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης, αφού είχε καλύτερο συντελεστή επίθεσης.

Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ανδρών στο Χάντμπολ για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε o ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και ήρθε ισόπαλη 30-30 με τη Ζαπορίζιε, κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της και πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης, αφού είχε καλύτερο συντελεστή επίθεσης.

Η εξέλιξη του σκορ: 2-1, 3-3, 4-4, 6-6, 7-7, 9-7, 10-8, 11-9, 12-10, 13-11, 15-12, 15-13 (ημίχρονο), 15-15, 17-16, 18-17, 19-20, 21-20, 23-21, 25-22, 26-23, 27-24, 27-26, 29-27, 29-29, 30-30 (τελικό).

ΖΑΠΟΡΟΖΙΕ: Μπούρκα, Γκουρκοφσκι 1, Κομοκ, Κωνσταντίνοφ 4, Κριβχίκοβ 2, Κουσίλ 2, Λιουμπένσκο 7, Μογκούικα 2, Ναταλούκ, Οστρόσκο, Πεντάν 7, Πεστρούσκο, Ποπόφ, Στέσκουρα 5, Ζουεντόφ.

ΠΑΟΚ: Ευαγγελίδης 6, Γκουγκούμης, Γκρουβάνοφ 5, Κωκώνης 8, Κόμινεκ, Μισυρλής, Ναουμίδης 1, Παλάσκας, Πετρίδης, Ριγανάς 6, Σαουλίδης 1, Σεβαστίδης, Τσακίρης 3.

Η τελική βαθμολογία είναι: 1. ΠΑΟΚ (62-59) 4, 2. Ζαπορόζιε (56-53) 4, 3. ΣΠΕ Στροβόλου (52-58) 0

Σεϊρεκίδης: «Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό χάντμπολ»

Ο προπονητής του «δικεφάλου», Στέλιος Σεϊρεκίδης, μετά την κρίσιμη αναμέτρηση με την ουκρανική ομάδα στο «Μίκρα 3» της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε ότι: «Είναι μία μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό χάντμπολ. Είμαστε άξια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρουμε τις δυσκολίες της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική για τον κόσμο μας και τους υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

Οι δηλώσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών:

Ο Δημήτρης Τσακίρης επισήμανε: "Παίξαμε για τη νίκη. Κάναμε το παιχνίδι μας και το ευχαριστηθήκαμε. Κάθε παιχνίδι που δίνουμε το κάνουμε για τον εαυτό μας και για τον κόσμο μας. Σαφώς και περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Το σημαντικότερο είναι ότι δείξαμε πάθος, πήραμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προκριθήκαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντώνης Σαουλίδης, τόνισε: «Οι Ελληνες διαθέτουμε πάθος. Αυτό δείξαμε και σήμερα με τους ουκρανούς. Η υπεροψία τους για το παιχνίδι μας βοήθησε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η συμμετοχή μας στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια γιορτή. Όπως γιορτή θα είναι και κάθε παιχνίδι του θεσμού».

Σε πελάγη ευτυχία έπλεε και ο Νίκος Κωκώνης: «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι κάτι το μοναδικό. Προκριθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπήκαμε ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες του χάντμπολ. Αυτό τα λέει όλα. Ο κόσμος και σήμερα δεν μας στήριξε όσο θα έπρεπε. Θεωρώ ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ αναγνώρισε ο προπονητής του ουκρανών, κ. Ντιντουνέσκο. «Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε δίκαια. Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια διοργάνωση. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Όμως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας". Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Πεντάν. "Ηταν δυνατό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και άξιζε την πρόκριση. Εύχομαι καλή πορεία και καλή επιτυχία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης».

Στον πρώτο όμιλο με Βαγιαδολίδ, Μονπελιέ, Κονστάντα, Ζέγκεντ και Μεντβέντι

Ο ΠΑΟΚ έχει κληρωθεί στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαγιαδολίδ (Ισπανία), Μονπελιέ (Γαλλία), Κονστάντα (Ρουμανία), Ζέγκεντ (Ουγγαρία), Μεντβέντι (Ρωσία). Οι έξι ομάδες θα αναμετρηθούν όλες μεταξύ τους μέσα-έξω, σε 10 αγωνιστικές, με τις 4 πρώτες της τελικής βαθμολογίας να προκρίνονται στη φάση των "16".Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2009 έως τις 7 Μαρτίου 2010.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος, Νίκος Ράλλης, Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x