Stoiximan Super League

Προπονήθηκε ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης προπονήθηκε με την Εθνική μας ομάδα και τέθηκε στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ, για το παιχνίδι με τη Μολδαβία. Μετά την προπόνηση, η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «πέταξε» για το Κισινάου. Ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ο Ότο Ρεχάγκελ και πάλι τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Γιώργος Καραγκούνης προπονήθηκε με την Εθνική μας ομάδα και τέθηκε στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ, για το παιχνίδι με τη Μολδαβία. Μετά την προπόνηση, η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «πέταξε» για το Κισινάου.

Ο Λουκάς Βύντρα, που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ελβετία και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής εναντίον της Μολδαβίας, δεν ταξίδεψε με την αποστολή και επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους Νίνη και Πλιάτσικα, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή των Ελπίδων για την αναμέτρηση με την Αγγλία στην Τρίπολη.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά πλάνα του Ότο Ρεχάγκελ, δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι πιθανό να διατηρήσει το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς έχοντας αριστερά τον Σπυρόπουλο και δεξιά τον Πατσατζόγλου, με τους Καραγκούνη και Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τους Αμανατίδη, Χαριστέα κι ενδεχομένως τον Σαμαρά αντί του Σαλπιγγίδη.

Οι διεθνείς θα προπονηθούν το απόγευμα της Τρίτης στο Κισινάου και στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, ενώ νωρίτερα ο Ότο Ρεχάγκελ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει στους παίκτες του τις παγίδες που κρύβει ο αγώνας με τη Μολδαβία και ζητεί τους τρεις βαθμούς, ενώ επισημαίνει πως δεν θα πρέπει να μας απασχολεί πριν από τη λήξη του αγώνα το αποτέλεσμα του αγώνα της Λετονίας με την Ελβετία στη Ρίγα.

Καραγκούνης: «Ελπίζω να παίξω»

Τη μεγάλη θέλησή του να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης, κατά την αναχώρηση της ομάδας από τη Βασιλεία. Ο έμπειρος μέσος του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα και ελπίζει να δώσει το «παρών» στο ματς με τους Μολδαβούς.

«Για την ώρα, καλύτερα αισθάνομαι. Θα δούμε πως θα είμαι και στην αυριανή (8/9) τελευταία προπόνηση. Σήμερα προπονήθηκα ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες. Ελπίζω να καταφέρω να παίξω και όσο χρειαστεί να βοηθήσω. Έχω ακόμη κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο, άλλωστε, δεν έχουν περάσει ούτε δυόμιση εβδομάδες από τον τραυματισμό μου. Μέρα με την ημέρα νιώθω ολοένα και καλύτερα. Έχουμε ακόμη δύο μέρες πριν από το παιχνίδι κι ελπίζω να παίξω», ήταν τα λόγια του «Κάρα».

«Τρελάθηκα παρακολουθώντας το παιχνίδι με την Ελβετία»

Την πικρία του και την απογοήτευσή του για την ήττα και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε από την Ελβετία εξέφρασε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. «Τρελάθηκα παρακολουθώντας το παιχνίδι από την τηλεόραση. Όταν, θεωρητικά, έχεις την ευκαιρία να σφραγίσεις την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και χάνεις με τέτοιο τρόπο, η πίκρα και η απογοήτευση είναι μεγάλη! Ήταν πολύ άδικο, αλλά αυτή η ήττα, έτσι όπως ήρθε, πρέπει να μας πεισμώσει για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προέχει να κερδίσουμε»

Σε ό,τι αφορά στη συνέχεια, ο Καραγκούνης υπογράμμισε ότι ρεαλιστικός στόχος είναι πλέον η δεύτερη θέση και για να έρθει αυτό που προέχει είναι η νίκη επι των Μολδαβών. «Γιατί, πλέον, μπορεί να μην είμαστε το φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο μπορούμε να βγούμε δεύτεροι. Γι' αυτό πάνω απ' όλα είναι ο αγώνας της Τετάρτης με τη Μολδαβία. Προέχει να κερδίσουμε και από 'κει και πέρα με τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα μας, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες», σχολίασε σχετικά και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να τερματίσουμε από πρώτοι έως και τρίτοι. Ο μοναδικός μας στόχος, όμως, πρέπει να είναι το επόμενο παιχνίδι, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας στο τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το 3/3 – εννοείται ότι από 'δω και στο εξής πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες – αλλά να ασχολούμαστε με το κάθε ματς ξεχωριστά. Αν κερδίσουμε την Τετάρτη, θα είμαστε σε καλό δρόμο γιατί και οι αντίπαλοί μας έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Κανένας ματς, ακόμη κι αν ο αντίπαλος είναι αδιάφορος – όπως ο τελευταίος αγώνας των Ελβετών με το Ισραήλ – δεν είναι εύκολο. Είδατε ότι ξαφνικά μας προέκυψε η Λετονία. Είναι αξιόλογη ομάδα με καλούς παίκτες, έκανε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος του αγώνα με το Ισραήλ και τελικά έφυγε με τους τρεις βαθμούς. Τώρα παίζει στην έδρα της, έχει την ψυχολογία με το μέρος της και αν κερδίσει μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης».

«Στα δύσκολα μπορούμε να καταφέρουμε»

Μπορεί το παιχνίδι με τους Μολδαβούς να μοιάζει… εύκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον διεθνή μέσο, έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι. Παρ’όλα αυτά, οι Έλληνες διεθνείς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα. «Μέχρι τώρα δεν είχαμε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αλλά πλέον έχουμε πίεση. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τη Μολδαβία, μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι είναι τελευταία στον όμιλο. Ποτέ στο παρελθόν δεν τους έχουμε κερδίσει εύκολα. Η Τουρκία που κατέλαβε την τρ’ιτη θέση στην τελική φάση του τελευταίου EURO, στο πλαίσιο του ίδιου προκριματικού ομίλου που είμαστε κι εμείς, έφερε ισοπαλία στο Κισινάου. Δεν παίζει ρόλο τόσο η δυναμικότητα του αντιπάλου, όσο οι συνθήκες του εκάστοτε αγώνα και οι Μολδαβοί παρ'ότι έχουν μείνει πίσω, θα θέλουν να κάνουν μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μεγάλες ομάδες σαν και τη δική μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί γιατί είναι ένα παιχνίδι κομβικό, αν και πολλοί το θεωρούν εύκολο. Απ' ό,τι είδαμε στο video, τόσο οι Ισραηλινοί, όσο και οι Ελβετοί, πέρασαν δύσκολα από τη Μολδαβία. Και για μας θα είναι πιο δύσκολο, από τη στιγμή που θα κυνηγάμε μόνο ένα αποτέλεσμα: τη νίκη. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να επιτεθούμε από την αρχή, να κάνουμε παιχνίδι, κάτι δεν είναι και το καλύτερο στοιχείο της ομάδας μας! Έχουμε δείξει, όμως, ότι στα δύσκολα μπορούμε να καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x