Κώστας Μιαούλης

Θυμίζει τα παλιά (κακά) χρόνια του αιωνίου αντιπάλου του

www.sport-fm.gr

Οι ερωτήσεις στον Κετσπάγια περιστρέφονταν γύρω από την (ασυνήθιστη) για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, ειδικά τέτοια εποχή, εντός έδρας γκέλα του Ολυμπιακού και εκείνος απαντούσε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γεωργιανός δεν ξέρω αν έχει πάρει κάποια διαβεβαίωση πως λόγω της πρόκρισης, τελείωσαν οι υποχρεώσεις του στους «ερυθρόλευκους», αλλά οφείλει ν’ αντιληφθεί ότι κατάφερε κάτι μοναδικό. Μόλις στην 3η αγωνιστική (ουσιαστικά 2η για την ομάδα του) να κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού ν’ αποθεώνουν τον προκάτοχο του. Αυτό για να το πετύχεις θα πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Ειδικά όταν εσύ έχεις περάσει την ομάδα στους ομίλους, την ώρα που ο Ισπανός κόουτς την περασμένη σεζόν δεν το είχε κατορθώσει εξαιτίας σου!

Ο Κετσπάγια κρίθηκε πέρσι από την επιτυχημένη πορεία της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ που για το ποδόσφαιρο της Μεγαλονήσου ήταν κοσμογονία. Όμως εδώ δείχνει πως έχει κάτσει πάνω στην πρόκριση στους ομίλους, την ώρα που η ομάδα δείχνει να μην μπορεί να δημιουργήσει. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» έχουν συνηθίσει από την ομάδα τους να καθαρίζει τα παιχνίδια εντός Καραϊσκάκη με συνοπτικές διαδικασίες ή με πολλές ευκαιρίες ακόμα και όταν ζορίζεται. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έκανε, αλλά παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στο ν’ αναπτυχθεί. Αυτό είναι πρόβλημα και των μεταγραφών που δεν έγιναν και δε νομίζω πως οφείλεται στις απουσίες (μεταξύ μας αμφιβάλλω ζωηρά αν ήταν έτοιμοι αυτοί που επέστρεψαν από απουσία ημερών). Πάνω απ’ όλα όμως η εικόνα αφορά μια ομάδα που δείχνει πως ενώ αποδεικνύεται για την ώρα, καλά δουλεμένη πίσω, στο ν’ αναπτυχθεί έχει σοβαρό πρόβλημα.

Ότι κι αν ισχυρίστηκε ο Κετσπάγια στις δηλώσεις του, μέσα στη διαχείριση του ματς με την Καβάλα, έδειχνε να τα έχει χαμένα. Αν κάποιος έπρεπε να βγει από το ματς δεν ήταν σίγουρα ο Λεονάρντο και σίγουρα ο Μήτρογλου, από το να μείνει στο ματς ο ντεφορμέ αυτή τη στιγμή Ντιόγκο. Κι εκείνος ψάχνει λύσεις και είναι προφανές. Όμως γι’ αυτό που έχω ζωηρές αμφιβολίες είναι για το αν μπορεί ο Γεωργιανός να κάνει τον Ολυμπιακό όπως τον ονειρεύονται οι φίλοι του. Η άποψη που αρχίζω να σχηματίζω για τον Κετσπάγια, είναι πως μπορεί ν’ αποτελέσει έναν προπονητή που θα είναι ικανός να παίρνει αποτελέσματα όταν η ομάδα θα στήνεται για να πάρει αποτέλεσμα που δεν θα είναι απαραίτητα η νίκη. Για τη βαθμοθηρία Πρωταθλητισμού σε συνδυασμό με την καλή μπάλα, θεωρώ πως η επιλογή του δύσκολα θα βγει. Για την ακρίβεια οι πρώτες εβδομάδες του Γεωργιανού στον Ολυμπιακό, μου θυμίζουν έντονα Παναθηναϊκό τις εποχές που κυνηγούσε και πετύχαινε συχνά τις ευρωπαϊκές πορείες, αλλά τα έκανε μαντάρα εντός των τειχών. Για τον φετινό Ολυμπιακό δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει πορεία στην Ευρώπη, αλλά ο τρόπος που παίζει με παραπέμπει στις κακές εντός συνόρων εποχές του αιωνίου αντιπάλου. Η συνέχεια θα δείξει πάντως…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x