Θανάσης Ράλλης

Το σχόλιο της αγωνιστικής: Πρέπει να πείσουν οτι μπορούν

www.sport-fm.gr

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτικό. Το είπαμε, το αναλύσαμε και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που θα μπει το αντίθετο. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση στην ερώτηση «ποιος είναι το φαβορί;».

Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός, αν εξαιρέσουμε τις επαγγελματικές νίκες, δεν δείχνει ακόμα την σταθερότητα που πρέπει να έχει. Μετά την καλοκαιρινή ενίσχυση υπήρξε η πεποίθηση ότι οι «πράσινοι» έχουν πλέον παίκτες που θα παίρνουν πάνω τους την ομάδα και θα την ξεμπλοκάρουν όταν θα δυσκολεύεται, κυρίως κόντρα σε μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους.

Αυτό έγινε την προηγούμενη αγωνιστική, όταν κόντρα στην Ξάνθη χρειάστηκε ένα γκολ του Κατσουράνη για να έρθει η νίκη. Έγινε φυσικά και στον αγώνα με τον Πανθρακικό με σκόρερ αυτή τη φορά τον Λέτο.

Παίκτες που θα ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες υπάρχουν. Σχέδιο για να ξεκλειδώσει αυτές τις άμυνες υπάρχει; Γιατί κάποια μέρα δεν θα έρθει ένα από τα «μεγάλα» ονόματα για να δώσει τη νίκη.

Πρέπει λοιπόν ο Παναθηναϊκός να κάνει μερικές πειστικές εμφανίσεις και να πάρει μερικές εύκολες νίκες. Όχι μόνο για τον κόσμο του αλλά κυρίως για την αυτοπεποίθηση που πρέπει να αποκτήσει ως ομάδα αν θέλει να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Από την άλλη μεριά κανείς δεν περιμένει από την ΑΕΚ να πετάει και να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Η ενίσχυση ήρθε αργά. Κι όμως οι νίκες έρχονται. Και όσο έρχονται οι νίκες τα πράγματα θα είναι καλά για την «ένωση» που έχει μπροστά της όμως ένα crash test δυνατοτήτων. Αυτό με τον Ολυμπιακό στις 23 του μήνα. Μετά από αυτό το ματς θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και για τους δυο.

Συμπέρασμα μέχρι στιγμής; Όσο ο Ολυμπιακός δεν πατάει γερά μέσα στο γήπεδο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα αρκούνται στις δικές τους νίκες. Αν έρθει όμως η αγωνιστική μεταμόρφωση των «ερυθρόλευκων» θα χρειαστούν πολλά περισσότερα.

Υ.Γ. Ματς σαν κι αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο περυσινός ΠΑΟΚ θα το είχε κερδίσει.

Προσευχές, μετάνοιες, λιτανείες και εξομολογήσεις στο: Deepthoughts2008@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x