Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Κοιτάζει Έβερτον και... διοικητικά

Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa League με την Έβερτον, την ερχόμενη Πέμπτη, στρέφεται το ενδιαφέρον στην ΑΕΚ, ύστερα από τη νίκη () επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στα διοικητικά της «Ένωσης», αφού την Τετάρτη λήγει η διορία στους υποψήφιους επενδυτές να βάλουν 2,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ως εγγύηση των προθέσεών τους. Ποια άλλα θέματα είναι στην ατζέντα του κ. Θανόπουλου.

Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa League με την Έβερτον, την ερχόμενη Πέμπτη, (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Ant1) στρέφεται το ενδιαφέρον στην ΑΕΚ, ύστερα από τη νίκη (1-0) επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλή και έδειξε δείγματα που άφησαν ικανοποιημένο τον κόσμο της.

Συμβολή στην πολύ καλή εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο μέρος του αγώνα είχαν ο Σκόκο, ο Καφές, ο Νέμεθ και ο Αραούχο. Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Μάκος, ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Η αποβολή του Σκόκο (σ.σ.: θα λείψει από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ) στο 54’ ανάγκασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να ανακατέψει την «τράπουλα». Η «Ένωση» με τη βοήθεια των οπαδών της (που δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα και αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη) κατάφερε να κρατήσει πάρει το πολύ σημαντικό «τρίποντο».

Τώρα, ο Μπάγεβιτς θα καταστρώσει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Σερβοέλληνας θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στην αγγλική ομάδα, αν και δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα από τη στιγμή που η ΑΕΚ δείχνει καλά δείγματα γραφής.

Σε ό,τι αφορά την Έβερτον, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Φούλαμ, για την έκτη αγωνιστική της Premier League. Οι «εφοπλιστές» προηγήθηκαν με γκολ του Κέιχιλ στο 33’. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 57' με τον Κοντσέσκι και στο 79’ ο Ντάμιεν Νταφ σημείωσε το τέρμα που έκρινε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Θανόπουλος: «Περιμένουμε την Τετάρτη»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή εμφανίστηκε ο Νίκος Θανόπουλος, μετά τη λήξη του ματς στο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος της «Ένωσης», εκτός του αγωνιστικού, μίλησε για το ιδιοκτησιακό και ανέφερε πως θα χρειαστεί να περιμένουμε έως την Τετάρτη για να ενημερωθούμε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Φυσικά, η ομάδα θα είναι έτοιμη. Για αυτό κάναμε τις μεταγραφές που κάναμε. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ο κ. Μπάγεβιτς έχει πολλές επιλογές και η συνεργασία μας στα μεταγραφικά ήταν άριστη, δεδομένων των συνθηκών», ήταν αρχικά τα λόγια του κ. Θανόπουλου εν όψει του αγώνα με την Έβερτον και στάθηκε στην απόδοση της ομάδας στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς: «Κάναμε μια καλή εμφάνιση. Η ομάδα έδειξε προσωπικότητα. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Πολύ σύντομα θα δέσει».

Ερωτηθείς για τις διοικητικές εξελίξεις και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών από την Κύπρο για είσοδο στην ΠΑΕ, απάντησε: «Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στα διοικητικά. Περιμένουμε την Τετάρτη (σ.σ. λήγει η διορία στους υποψήφιους επενδυτές να βάλουν 2,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ως εγγύηση των προθέσεών τους), αλλά ας τα αφήσουμε τώρα αυτά και ας επικεντρωθούμε στα αγωνιστικά».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΑΕΚ και της Superleague έκανε ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι θετικό που υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και πιστεύω ότι θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Τα υπόλοιπα θέματα

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θανόπουλος θα χρειαστεί να ασχοληθεί με το θέμα του Τζεμπούρ, τον οποίο ο κ. Μπάγεβιτς έστειλε στη διοίκηση και εκείνη θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση του Γαλλοαλγερινού επιθετικού. Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί αν θα επιβληθεί στο παίκτη βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή θα παρθούν πιο αυστηρά μέτρα (όπως να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα).

Εκτός του Τζεμπούρ, οι διοικούντες και ο προπονητής αναμένεται να ασχοληθούν με το θέμα της στελέχωσης της ΠΑΕ, κάτι που ο κ. Μπάγεβιτς επιθυμεί να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ακόμη μια υπόθεση που ενδέχεται να συζητηθεί εντός της εβδομάδας είναι αυτή των ανανεώσεων των συμβολαίων του Ίσμαελ Μπλάνκο και του Παναγιώτη Ταχτσίδη, αφού είναι θέμα ημερών η διοίκηση να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο ποδοσφαιριστών και να «πέσουν» οι υπογραφές.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x