Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Νέα αρχή…

Τη νίκη, με την οποία θα ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League και θα αφήσει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις των προηγούμενων ημερών, θέλει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλκμααρ. .

Τη νίκη, με την οποία θα ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League και θα αφήσει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις των προηγούμενων ημερών, θέλει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλκμααρ. Οι Πειραιώτες υποδέχονται σήμερα την πρωταθλήτρια Ολλανδίας στη «σκιά» της απομάκρυνσης του Τιμούρ Κετσπάγια από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Από χθες στη θέση του Γεωργιανού τεχνικού βρίσκεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας (μαζί με τον Ανδρέα Νινιάδη) έως ότου βρεθεί ο «εκλεκτός». Ο υπηρεσιακός προπονητής δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νταρμπισάιρ και του Γκαλέτι, ο οποίος υπέστη θλάση στη χθεσινή προπόνηση και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες (σ.σ.: χάνει τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

Κόκκαλης: «Τώρα η σειρά σας»

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη πήγε χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε στους παίκτες της ομάδας μετά το «διαζύγιο» με τον Κετσπάγια και εν όψει του σημερινού ματς με την Άλκμααρ. «Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα. Τώρα είναι η σειρά σας», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου των «ερυθρολεύκων» και πρόσθεσε: «Άκουσα πολλά πράγματα τις τελευταίες ημέρες για το τι γινόταν στα αποδυτήρια, για την κατάσταση της ομάδας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε τον Μπάντοβιτς. «Είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, έχει παίξει μπάλα στην ομάδα. Τον ξέρετε και σας ξέρει. Θα σας βοηθήσει, αλλά πρέπει κι εσείς να τον βοηθήσετε. Εγώ σας πιστεύω και θέλω να κάνουμε με την Άλκμααρ ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ με μία νίκη. Θέλω να δω τον Ολυμπιακό να κάνει ευκαιρίες. Δεν μπορώ να τον βλέπω να μην κάνει φάσεις. Δεν γίνεται ολόκληρος Ολυμπιακός να μην κάνει ευκαιρία σ' ένα παιχνίδι».

Καταλήγοντας, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μίλησε και για τον κόσμο: «Το ξέρετε ότι είναι απαιτητικός ο κόσμος μας. Θέλει πάντα νίκες, έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είναι, για παράδειγμα, όπως ο ΠΑΟΚ ή η Γαλατασαράι που όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα μπορεί να μην γκρινιάξουν. Και για να τα λέμε όλα, πάλι καλά που άντεξαν με την Καβάλα μέχρι το 85'. Εχουν δίκιο. Και που άντεξαν τόσο, πολύ ήταν».

Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προσανατολίζεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω το 4-4-2 που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με την Καβάλα ο Κετσπάγια.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα αγωνιστούν ο Ζεβλάκοφ, ο Μέλμπεργκ, ο Α. Παπαδόπουλος και Ντομί. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Τοροσίδης και ο Λεντέσμα, έχοντας στα πλάγια τον Ζαϊρί (δεξιά) και τον Λεονάρντο (αριστερά). Ρόλο «ελεύθερου» θα έχει ο Ντουντού και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ντιόγο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Πάντος, Μήτρογλου, Όσκαρ, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος και Στολτίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα και Σοϊλέδης.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ολλανδοί

Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Κούμαν θα χρησιμοποιήσει το 4-4-2. Η ένδεκα του Ολλανδού προπονητή είναι ο Ρομέρο (τερματοφύλακας), Γιάλενς (δεξί μπακ), Μοϊσάντερ, Μορένο (κεντρικοί αμυντικοί), Ποκογκνιόλι (αριστερό μπακ), Μέντες ντα Σίλβα, Σχάαρς (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Χόλμαν (δεξί χαφ), Μάρτενς (αριστερό χαφ), Ελ Χαμνταουί και Ντεμπέλε (επιθετικοί).

Την αποστολή της ολλανδικής ομάδας συμπληρώνουν οι Χέιμπλοκ, Κλαβάν, Σβερτς, Πόουλσεν, Νίλσεν, Λουάικγ, Φαν ντερ Φέλντεν, Λεν, Χόλαντ, Άρι ντα Σίλβα και Πέλε. Ο Κούμαν δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ντιντούλιτσα και Βέρνμπλουμ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x