Θανάσης Ράλλης

Η ανηφόρα για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινάει

www.sport-fm.gr

Για ογδόντα περίπου λεπτά ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κάνει έστω και μία φάση στην περιοχή της Άλκμααρ. Το πρόσωπο της ομάδας, παρόμοιο με αυτό που έδειξε κόντρα στην Καβάλα. Με προβλήματα στην ανάπτυξη και με τον Ντιόγκο στην επίθεση να μην μπορεί να δώσει λύσεις και να πάρει την ομάδα πάνω του.

Δυο παίκτες έδωσαν ώθηση στον Ολυμπιακό την ώρα που κανένας δεν πίστευε ότι το 0-0 μπορούσε να αλλάξει. Ο Τοροσίδης και ο Ζαϊρί. Η συνεργασία των δύο έφερε το γκολ που έδωσε τη νίκη και μαζί πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που θα λειτουργήσει μόνο θετικά, αν λάβουμε υπόψη και την νέα παρουσία στον πάγκο μετά την συμφωνία με τον Ζίκο.

Παρά τη νίκη όμως που είναι λογικό να ανεβάζει την ψυχολογία και του κόσμου και της ομάδας, τα προβλήματα παραμένουν. Προβλήματα που θα είναι δύσκολο να λυθούν ενόψει των δυο ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Και επειδή είναι δύσκολο ο νέος προπονητής να δουλέψει την ομάδα στις λίγες ημέρες που απομένουν, σε αυτό που μπορούν να ποντάρουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι ότι το προβληματικό (κυρίως στον επιθετικό τομέα) παιχνίδι τους, μπορεί να αντισταθμιστεί από την ώθηση που δίνει η νίκη κόντρα στους Ολλανδούς. Μια νίκη που μπορεί να φέρει πίσω την χαμένη αυτοπεποίθηση.

Τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το παιχνίδι; Σχεδόν τίποτα. Είναι φανερό ότι αν στη θέση της άπειρης στο Τσάμπιονς Λιγκ Άλκμααρ βρισκόταν άλλη ομάδα, δύσκολα οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν όχι τη νίκη, αλλά ούτε καν βαθμό.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και μετράει σε επτά επίσημα παιχνίδια έξι νίκες. Πάνω στα αποτελέσματα λοιπόν θα πρέπει να χτίσει χαρακτήρα. Γιατί παρά την αλλαγή προπονητή αυτό που αλλάζει είναι το μόνο το κλίμα. Μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να φανούν κι άλλα.

Η ανηφόρα για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινάει. Και είναι υποχρεωμένος να την ανέβει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x