Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Αναγνωριστική βόλτα για Ζίκο

Μία πρώτη "γεύση" απο τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού πήρε την Πέμπτη ο Ζίκο. Ο νέος προπονητής της ομάδας συναντήθηκε αρχικά με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και συζήτησαν για περίπου δύο ώρες ορισμένες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Παράλληλα έγινε μια αναφορά στους «ανθρώπους» του που θα πλαισιώσουν το τεχνικό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στου Ρέντη.

Μία πρώτη "γεύση" απο τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού πήρε την Πέμπτη ο Ζίκο.Ο νέος προπονητής της ομάδας συναντήθηκε αρχικά με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και συζήτησαν για περίπου δύο ώρες ορισμένες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Παράλληλα έγινε μια αναφορά στους «ανθρώπους» του που θα πλαισιώσουν το τεχνικό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στου Ρέντη.

Οι εντυπώσεις που σχημάτισε από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ καλές. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα καθοδηγήσει την ομάδα στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το ζήτημα αυτό θα ξεκαθαρίσει το απόγευμα.

Τότε δηλαδή που θα μεταβεί πάλι στα γραφεία της ΠΑΕ για να συναντηθεί με τον Σωκράτη Κόκκαλη και να υπογράψει το διετές συμβόλαιό του (έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως). Οι πληροφορίες αναφέρουν ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα ανακοινώσει στον πρόεδρο της ομάδας την απόφασή του για την ακριβή ημερομηνία που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στον πάγκο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα σήμερα θα μείνει στην Ελλάδα.

Άρχισαν τα σενάρια

Η έλευση του Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού έδωσε στη Βραζιλία τροφή για δημοσιεύματα περί απόκτησης ποδοσφαιριστών από τη χώρα του καφέ τον Ιανουάριο. Ήδη ακούστηκαν τα ονόματα των Ντανιέλ Καρβάλιο και Βάγκνερ Λοβ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ο δεύτερος δόθηκε το καλοκαίρι δανεικός για ένα χρόνο στην Παλμέιρας), αλλά και του Αμαντίνο Μανσίνι. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαψεύδουν τα πάντα και τονίζουν πως είναι πολύ νωρίς για… μεταγραφολογία. Είναι πάντως δεδομένο ότι θα υπάρξει ενίσχυση το χειμώνα και πολύ πιθανό να αξιοποιηθούν το όνομα και οι διασυνδέσεις του Ζίκο στην πατρίδα του.

Άνεμος αισιοδοξίας στο λιμάνι

Αλλαγή ψυχολογίας και κλίματος στον Ολυμπιακό. Ο προβληματισμός και η ανησυχία των προηγούμενων ημερών έδωσαν τη θέση τους στον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία για το μέλλον. Αρκούσε η νίκη επί της Άλκμααρ με 1-0, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, αλλά και η πρόσληψη του Ζίκο, για να δώσουν νέα πνοή στις τάξεις των πρωταθλητών, σε ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φιλάθλους.

Δίχως να παραγνωρίζονται τα αγωνιστικά οφέλη από τη νίκη επί των Ολλανδών, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανάγκη μία… σπίθα για να πάρουν μπροστά. Ασφαλώς τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα δεν λύθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη, όμως το αποτέλεσμα της Τετάρτης φαίνεται πως συσπειρώνει το στρατόπεδο του Ολυμπιακού και δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που… περνά στα χέρια του Ζίκο, ο οποίος έχει πολλά πράγματα να διορθώσει σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x