Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Η «πρώτη» του Ζίκο

Την πρώτη του προπόνηση στον Ολυμπιακό θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ζίκο, αλλά δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. «Επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί γνώριζα τη δυναμική της ομάδας και το πάθος των φιλάθλων», δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στην πατρίδα του. Την ελπίδα ότι ο Α. Παπαδόπουλος θα προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ έχουν οι Πειραιώτες. «», τόνισε ο Τοροσίδης στη «SportDay».

Την πρώτη του προπόνηση στον Ολυμπιακό θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ζίκο. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος προπονητής δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο κυριακάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο 56χρονος τεχνικός θα περιμένει τον αδελφό του, Εντού Κοΐμπρα, που είναι ο μοναδικός συνεργάτης που θέλει να έχει στο πλευρό του. Εξάλλου, ο «λευκός Πελέ» ζήτησε να μην υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος της διοίκησης στα αποδυτήρια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανακοινώθηκε η κατάργηση της θέσης του γενικού αρχηγού (την οποία κατείχε μέχρι πρότινος ο Σάββας Θεοδωρίδης).

Το ντεμπούτο του Ζίκο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα γίνει στο ντέρμπι της Τετάρτης (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, υπέγραψε για δύο χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν το 1,6 εκατ. ευρώ («καθαρά»), ενώ το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ αν κατακτήσει το νταμπλ και η ομάδα πάει καλά στην Ευρώπη. Ο 56χρονος τεχνικός θα συνεργαστεί με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τον Ανδρέα Νινιάδη, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τα πάντα.

Ζίκο: «Εξεπλάγην με την πρόταση του Ολυμπιακού»

Τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να εργαστεί στον Ολυμπιακό αποκάλυψε ο Ζικό, μιλώντας στη Βραζιλία. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το πάθος των οπαδών των «ερυθρόλευκων». «Εξεπλάγην με την πρόταση του Ολυμπιακού. Ήμουν στο αεροδρόμιο με τις βαλίτσες στο χέρι κι έτοιμος να πάω στο Ρίο, όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα και πήγα στην Ελλάδα. Επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί γνώριζα τη δυναμική της ομάδας και το πάθος των φιλάθλων του. Παρακολούθησα την ομάδα απέναντι στην Άλκμααρ και μου άρεσε αυτό που είδα», τόνισε ο 56χρονος προπονητής.

Για την παρουσία του Ζίκο μίλησε και ο Ντουντού: «Ο Ζίκο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην εθνική Ιαπωνίας, αλλά και στις ομάδες που έχει δουλέψει. Κυρίως στη Φενέρ, την οποία οδήγησε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι βέβαιος ότι θα πετύχει και στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος και στη συνέχεια προσέθεσε: «Ο Ζίκο είναι ένα μεγάλο είδωλο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Οι ομάδες στις οποίες δούλεψε έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το ίδιο θα κάνει και στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες που θα δουλέψουν μαζί του θα επωφεληθούν».

Από την πλευρά του, ο Λεντέσμα τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλος τεχνικός. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι για να μπει γρήγορα στο κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να γνωρίσει την ομάδα. Ετσι, θα μπορέσει να μας βοηθήσει κι αυτός και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που όλοι θέλουμε».

Ελπίζουν για Αβραάμ

Αισιόδοξοι ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ εμφανίζονται στον Ολυμπιακό. Σε ό,τι αφορά τον Ντιντιέ Ντομί, ο Γάλλος αμυντικός υποβλήθηκε χθες το πρωί σε ακτινολογικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι ταλαιπωρείται από κάκωση στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου στο αριστερό πόδι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στην Τούμπα, αλλά θα είναι πιθανότατα «παρών» στο παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Από την πλευρά του, ο Νταρμπισάιρ ενδέχεται να αγωνιστεί κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά θα είναι σίγουρα στη διάθεση του Ζίκο για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Το «αντίο» του Σάββα, έρχεται ο «Τζόλε»;

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ύστερα από επιθυμία του Ζίκο, η θέση του γενικού αρχηγού στον πειραϊκό σύλλογο καταργείται και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας θέλησε να χαιρετήσει τους παίκτες, ζητώντας τους τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πλέον ο κ. Θεοδωρίδης θα παραμείνει στην ομάδα ως αντιπρόεδρος.

«Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα και επτά προπονητές ορκίζονται στο όνομά μου. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού βασιλιάς είναι ο προπονητής. Θέλω να υπάρχει πειθαρχία. Επειδή είναι νέος προπονητής ζήτησε να μην υπάρχει διοικητικός παράγοντας. Nα ξέρετε ότι θα έρχομαι κάποιες στιγμές να σας βλέπω», είπε ο κ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε: «Μου χρωστάτε μια χάρη. Να κερδίσετε στην Τούμπα. Να πεθάνετε για μένα». Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Θεοδωρίδη, οι παίκτες σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν, με τον παλαίμαχο πορτιέρο να μην αντέχει και να δακρύζει.

Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι καταργείται η θέση του γενικού αρχηγού, πολλοί αναρωτήθηκαν ποιο είναι το πόστο που θα αναλάβει τελικά ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί στην επόμενη συνάντηση του μεγάλου αρχηγού της ομάδας με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν αποκλείεται το «γενικός αρχηγός» να μετονομαστεί…

* Στέλνει σκάουτερ ο Βαλβέρδε.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x