Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ανώμαλη προσγείωση

Πισωγύρισμα αποτέλεσε για την ΑΕΚ η βαριά ήττα (4-0) από την Έβερτον στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία, άμεση η ανάγκη βελτίωσης εν όψει του αγωνιστικού Γολγοθά. Φόβοι για ρήξη χιαστών του Ζεράλντο. Σύνθημα ανασύνταξης εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Πισωγύρισμα αποτέλεσε για την ΑΕΚ η βαριά ήττα (4-0) από την Έβερτον στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Τα δείγματα βελτίωσης που είχε παρουσιάσει στους προηγούμενους αγώνες της η «Ένωση» φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά για να την καταστήσουν ανταγωνιστική απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα της Premiership. Η κακή αμυντική λειτουργία, η αδυναμία αντιμετώπισης των στημένων φάσεων (που εμφανίζεται ξανά στη μετα-Κυργιάκου εποχή και ήταν ακόμη πιο εμφανής ελλείψει Μαϊστόροβιτς) και η προβληματική ανάπτυξη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα είχαν ως συνέπεια τη συντριβή.

Το αποτέλεσμα και η κακή εμφάνιση της ΑΕΚ ήρθαν τη χειρότερη δυνατή στιγμή, πριν από έναν αγωνιστικό Γολγοθά, καθώς ακολουθούν οι αγώνες απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (20/9, εκτός), Ολυμπιακό (23/9, εντός), Παναθηναϊκό (27/9, εντός), Μπενφίκα (1/10, εντός) και Skoda Ξάνθη (5 Οκτωβρίου, εντός). Το πρώτο σοβαρό «crash test» της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο ήταν αποτυχημένο, αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρεί πως είναι στο χέρι του ίδιου και των παικτών του να διδαχθούν από αυτό και να παρουσιάσουν μία καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

Μοναδικό κέρδος ήταν η συμπεριφορά των περίπου 1.000 φιλάθλων, που έκλεψαν την παράσταση τραγουδώντας από την αρχή ως το τέλος παρά το βαρύ σκορ, αναγκάζοντας τους οπαδούς της Έβερτον να τους χειροκροτήσει και τους διοικούντες την Έβερτον να μιλούν με θαυμασμό για τη στάση τους.

Πλήγμα με Ζεράλντο

Πέρα από την ηρεμία της, η ΑΕΚ φαίνεται πως έχασε και τον Ζεράλντο Άλβες στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Πορτογάλος αμυντικός, που είχε αρχίσει εξαιρετικά τη σεζόν, αποχώρησε τραυματίας και εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστών. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε εξετάσεις και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, θα λείψει από τα γήπεδα για 4-6 μήνες. Στο διάστημα αυτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πρέπει να στηριχτεί ουσιαστικά σε τρεις παίκτες για το κέντρο της άμυνας, τους Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Γιάχιτς. Παράλληλα, με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έφυγε από τη Λίβερπουλ ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, και η συμμετοχή του τουλάχιστον στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αμφίβολη.

Χάνει και Αραούχο

Ο Κάρλος Αραούχο ακολούθησε το κακό παράδειγμα του Νάτσο Σκόκο και αποβλήθηκε εξαιτίας μίας αδικαιολόγητης ενέργειας. Ο Αργεντινός δεξιός μπακ θα χάσει σίγουρα τον επόμενο αγώνα του Europa League απέναντι στην Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, αλλά υπάρχει κίνδυνος να του επιβληθεί ποινή δύο ή τριών αγωνιστικών. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να κάνει έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, αφού στο ξεκίνημα της σεζόν έχουν δεχτεί πολλές «ανόητες» κόκκινες και κίτρινες κάρτες, που στοιχίζουν στην ομάδα.

Στροφή στο πρωτάθλημα

Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε τα ξημερώματα στην Αθήνα και οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να ξεχάσουν αμέσως τον εφιάλτη στο Λίβερπουλ και να ανασυνταχθούν, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «τρέχουν» και περιλαμβάνουν δύσκολα παιχνίδια. Την Κυριακή υπάρχει ο δύσκολος αγώνας με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ενώ ακολουθεί ένα δεκαήμερο-φωτιά με τρία ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μπενφίκα. Για το ματς με τους Ηπειρώτες ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σκόκο, τους τραυματίες Ζεράλντο και Καράμπελα, ενώ αμφίβολος είναι ο Ενσαλίβα. Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Έβερτον, διαθέσιμοι είναι ο Μαϊστόροβιτς και ο Γκερέιρο.

Παράταση για τον «αρραβώνα»

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις στο μέτωπο των υποψηφίων επενδυτών. Οι «ομάδες» των κ.κ. Αθηνή και Ηλία φέρονται να έχουν ζητήσει μικρή προθεσμία για να καταβάλουν τα 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν ζητηθεί ως… απόδειξη προθέσεων από τους νυν μετόχους της ΠΑΕ προτού γίνει ο «αρραβώνας», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Νίκος Θανόπουλος.

Τα είπαν με Μπενίτεθ για Νέμεθ

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, είχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, και ο οικονομικός διευθυντής, Μιχάλης Δημαράκης. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν στον Ισπανό τεχνικό την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Κρίστιαν Νέμεθ θέλοντας να διατηρήσουν την επαφή με τους «κόκκινους» και να καλλιεργήσουν το έδαφος για να ζητήσουν παράταση του δανεισμού του νεαρού Ούγγρου για έναν χρόνο. Ο Ράφα Μπενίτεθ δήλωσε ικανοποιημένος από την αξιοποίηση του 20χρονου επιθετικού.

* Στην προεπιλογή της Εθνικής Αλγερίας για το ματς με τη Ρουάντα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αφρική συμπεριλήφθηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x