Stoiximan Super League

Τσακίρης: «Θα περάσει αυτό που θέλει ο Φερέρα»

Σίγουρος ότι ο Εμίλιο Φερέρα θα περάσει τη φιλοσοφία του δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει την οργάνωση, ξέρει τα προβλήματα και σιγά σιγά θα περάσει αυτό που θέλει», τόνισε ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου. «Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει και απογοητεύσεις. Είναι λογικό. Ο κόσμος έχει κάθε ελευθερία να είναι υπερβολικός», πρόσθεσε.

Σίγουρος ότι ο Εμίλιο Φερέρα θα περάσει τη φιλοσοφία του δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει την οργάνωση, ξέρει τα προβλήματα και σιγά σιγά θα περάσει αυτό που θέλει», τόνισε ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου. «Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει και απογοητεύσεις. Είναι λογικό. Ο κόσμος έχει κάθε ελευθερία να είναι υπερβολικός», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης

Για τη συνάντηση με τα στελέχη της ΠΑΕ και την ανακοίνωση που έβγαλε: «Ηταν προϊόν σκέψης. Είχαμε συνάντηση με ορισμένα από τα στελέχη., Εξετάστηκαν τα πάντα και καταλήξαμε σε μια απλή ανακοίνωση προσωπική. Ηταν μια συνάντηση και μια αυτοκριτική. Ηταν για ένα διάστημα και ο προπονητής».

Για το αν ικανοποιήθηκε με όσα είπε ο Φερέρα στη συνάντηση: «Προφανώς με ικανοποίησε στις απαντήσεις, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις προπονητή από αυτά μόνο που σου λέει, αλλά από τη δουλειά του. Ο προπονητής ξέρει τα προβλήματα της ομάδας. Ξέρω ότι ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις προπονητή να ξέρει τα προβλήματα. Πρέπει να διορθωθούν, να περάσει αυτό που θέλει στους παίκτες και να τα δούμε στο γήπεδο. Η ψυχολογία είναι απρόβλεπτη, επηρεάζεται και από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής δεν πληρώνεται για τα πάντα, αλλά για τακτική. Αυτές είναι οι γνώσεις του. Τον ρόλο του ψυχολόγου το κάνουν και άλλοι, όπως ο τεχνικός διευθυντής ή ο πρόεδρος. Όχι ο προπονητής. Πληρώνεται για τεχνικές γνώσεις. Να αναλύει την ομάδα του, να δει τα λάθη και με τι κανόνες θα δημιουργήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην ομάδα, με όσο λιγότερους κανόνες. Εχει την οργάνωση, ξέρει τα προβλήματα και σιγά σιγά θα περάσει αυτό που θέλει. Το ρόστερ έχει μικρούς παίκτες σε ηλικία. Αυτό είναι καλό και απαραίτητο, γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να βγάζει παίκτες. Αυτό σημαίνει πιο χαμηλό μπάτζετ και πιθανότητα πώλησης. Εχουμε βγάλει πάνω από έξι εκατομμύρια από πωλήσεις. Είμαστε νεανική ομάδα και ομάδα με τα αστέρια της. Σαν διοίκηση πρέπει να προσπαθούμε να βγάλουμε έξω από την κρίση μας τον παράγοντα τύχη. Αυτό για να γίνει πρέπει να είσαι δίκαιος στην κρίση σου και να έχεις φαντασία. Από εικόνα ομάδας, τρόπο παιχνιδιού, στατιστικά βγάζουμε συμπεράσματα για την ομάδα, όχι τόσο από αποτελέσματα.

Για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο: «Δεν είναι πρώτη φορά. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι η υπομονή και η ανοχή είναι μικρότερη και όλα αυτά γίνονται πιο γρήγορα. Θυμάμαι τη δεύτερη χρονιά επί Λίνεν. Μας είχε πάρει από κάτω μετά την Μπορντό. Μετά γυρίσαμε την κατάσταση. Ο κόσμος έχει μεγάλες βλέψεις. Το ρόστερ είναι καλό. Δεν μπορώ να πω ότι βαθμολογικά θα είμαστε επιτυχημένοι αν δεν χτυπήσουμε την πόρτα της Ευρώπης. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει και απογοητεύσεις. Είναι λογικό. Ο κόσμος έχει κάθε ελευθερία να είναι υπερβολικός. Και εγώ σαν άνθρωπος μπορώ, όχι όμως σαν πρόεδρος».

Για πιθανότητες μεταγραφής τον Ιανουάριο: «Να μην κάνουμε και εμείς μια μεταγραφή; Απλά δεν θεωρώ ότι εκεί είναι το πρόβλημα».

Για το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο: «Το προπονητικό είναι σε καλό δρόμο και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε τις άδειες. Τώρα, για το γήπεδο με ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το νομοσχέδιο. Τα σχέδια είναι έτοιμα στη ΓΓΑ. Προχωράμε και περιμένουμε την κατάσταση μετά τις εκλογές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x