Ελλάδα

Καζλάουσκας: «Τώρα μπορούν να σκάσουν»

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την Εθνική ομάδα. «Τώρα μπορούν να σκάσουν», δήλωσε στη «SportDay» ο Γιόνας Καζλάουσκας. «Ίσως και με αυτή την ομάδα να μπορούσαμε να κερδίσουμε το χρυσό», πρόσθεσε ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός. «Πιο εύκολο το έργο μου του χρόνου στο Μουντομπάσκετ», κατέληξε.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την Εθνική ομάδα. «Τώρα μπορούν να σκάσουν», δήλωσε στη «SportDay» ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που πίστεψαν στην ομάδα και της έδωσαν ώθηση για την επιτυχία. «Είδα σε πολλών παικτών μου τα μάτια δάκρυα, όταν πλησίασαν το πούλμαν οπαδοί και πανηγύριζαν. Είναι απίστευτο! Όταν έχεις τέτοιους οπαδούς, πώς μπορείς να σταματήσεις να παλεύεις σε κάθε αγώνα; Είναι αδύνατον. Όλοι μπορούν να χάσουν σουτ, να κάνουν λάθη, αλλά κανένας να μη συνεχίζει να παλεύει. Είχαν τα πάντα, ενέργεια, όλα».

Ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός, πιο ήρεμος και γνωρίζοντας πως έφερε εις πέρας και με το παραπάνω την αποστολή που του ανατέθηκε, μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε. «Η Ελλάδα πάντα πολεμά για μετάλλια. Ήμουν λίγο δυσαρεστημένος, επειδή έχασα μερικούς παίκτες, αλλά δεν άλλαξα την άποψή μου για την ομάδα και το ότι έχει καλούς παίκτες, κάτι που έδειξαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε λοιπόν, καλούς παίκτες, καλή ομάδα και εν τέλει κερδίσαμε ένα μετάλλιο. Καταφέραμε αυτό που θέλαμε», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι στο υψηλότερο επίπεδο, οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά και έκαναν εξαιρετική δουλειά γι' αυτό το μικρό διάστημα που ήμασταν μαζί. Μόνο η Ισπανία μάς νίκησε με μεγάλη διαφορά πόντων. Όλα τα άλλα ματς κρίθηκαν στο καλάθι. Η Ρωσία και η Γαλλία μάς νίκησαν έτσι, αλλά και εμείς νικήσαμε την Τουρκία και τη Σλοβενία με αυτόν τον τρόπο. Η Τουρκία, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο; Και όμως πού είναι; Πιστεύω ότι υπάρχουν 7-8 ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο».

Ο 55χρονος κόουτς θεωρεί πως υπό άλλες συνθήκες η Εθνική θα μπορούσε να είχε νικήσει και την Ισπανία. «Ίσως και με αυτή την ομάδα να μπορούσαμε να κερδίσουμε το χρυσό. Παίξαμε με την Ισπανία έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν παίζαμε μαζί τους με μία μέρα ρεπό; Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Γι' αυτό δεν διαμαρτύρομαι. Συμβαίνει σε όλους. Πολλές ομάδες χάνουν παίκτες».

Ο Γιόνας Καζλάουσκας αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. «Φέτος χρειάστηκε λίγος χρόνος να συνεννοηθούμε. Του χρόνου θα είναι πιο εύκολο. Αυτό που σκέπτομαι τώρα είναι οι διακοπές. Θέλω να δω ξανά την οικογένειά μου και να σκεφθώ τι θα κάνω στη συνέχεια για το Μουντομπάσκετ. Έχω άλλωστε δύο χρόνια συμβόλαιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x