Αγγλία

Δύσκολες προκρίσεις για Αρσεναλ, Λίβερπουλ, εκτός η Μπέρνλι

Πολύ πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν, πήραν το «εισιτήριο» για τον τέταρτο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ Αρσεναλ και Λίβερπουλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 στο «Emirates» της Γουέστ Μπρόμιτς της Τσάμπιονσιπ, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της χώρας. Τα γκολ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που έπαιξε με δεύτερη και τρίτη ομάδα, σημείωσαν οι Γουάτ στο 68’ και Βέλα στο 76’.

Πολύ πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν, πήραν το «εισιτήριο» για τον τέταρτο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ Αρσεναλ και Λίβερπουλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 στο «Emirates» της Γουέστ Μπρόμιτς της Τσάμπιονσιπ, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της χώρας. Τα γκολ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που έπαιξε με δεύτερη και τρίτη ομάδα, σημείωσαν οι Γουάτ στο 68’ και Βέλα στο 76’. Μάλιστα, οι "μπάγκις" αγωνίζονταν από το 37' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τόμας.


Η σύνθεση των «κανονιέρηδων: Τσέζνι, Γκίλμπερτ, Σεντέρος, Σιλβέστρ, Γκιμπς, Τραορέ (69΄ Μπαραζίτ), Γουίλσιρ, Κοκλέν (58΄Βέλα), Ράμσεϊ, Σουνού (58΄Ράνταλ), Γουάτ


Όσον αφορά τους «ρεντς», επικράτησαν πιο δύσκολα της Λιντς στο «Ελαντ Ρόουντ» με 1-0, χάρη στο τέρμα του Ν’ Γκογκ στο 66’, με τους πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης να παρατάσσουν στο Γιορκσάιρ, επι το πλείστον, αναπληρωματική ομάδα. Ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση, έχοντας πολύ καλή απόδοση, ενώ δέχτηκε και κίτρινη κάρτα στο 40’.

Εκτός συνέχειας έμεινε η Μπέρνλι. Η ομάδα έκπληξη της φετινής περιόδου στη μεγάλη κατηγορία έχασε με 3-2 εκτός έδρας από την Μπάρνσλεϊ της Τσάμπιονς και έπεσε «θύμα» της πρώτης έκπληξης. Μεγάλη νίκη της Σάντερλαντ επί της Μπέρμιγχαμ με 2-0 στο «Στάδιο του Φωτός», στο πρώτο ματς μεταξύ ομάδων της Premier League. Οσον αφορά στο δεύτερο, οι Μπόλτον και Γουέστ Χαμ έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, με τους "γουόντερερς" να επικρατούν τελικά με 3-1 (κ.α 1-1) και να συνεχίζουν. Δύσκολη και δραματική πρόκριση της Στόουκ Σίτι επί της Μπλάκπουλ στο «Βρετάνια» στις καθυστερήσεις με 4-3. Σχετικά δύσκολη πρόκριση της Μπλάκμπερν επί της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0 στο «Σίτι Γκράουντ». Άνετα «πέρασε» από την έδρα της Καρλάιλ η Πόρτσμουθ, επικρατώντας με 3-1 της αντιπάλου της. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Αγγελος Μπασινάς.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Αρσεναλ-Γουέστ Μπρομ. 2-0

Μπάρνσλεϊ-Μπέρνλι 3-2

Καρλάιλ-Πόρτσμουθ 1-3

Λιντς-Λίβερπουλ 0-1

Νότιγχαμ-Μπλάκμπερν 0-1

Πιτέρμπορο-Νιούκαστλ 2-0

Στόουκ Σίτι-Μπλάκπουλ 4-3

Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ 2-0

Μπόλτον-Γουέστ Χαμ 3-1 παρ. (κ.α. 1-1)

Σκάνθορπ-Πορτ Βέιλ 23/9

Αστον Βίλα-Κάρντιφ 23/9

Τσέλσι-ΚΠΡ 23/9

Χαλ-Εβερτον 23/9

Μάνστεστερ Σίτι-Φούλαμ 23/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς 23/9

Πρέστον-Τότεναμ 23/9


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x