Ελλάδα

«Αυτό ήταν το καλύτερο»

Ο Γιάννης Μπορούσης είναι πανευτυχής με το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής στην Πολωνία και όπως δηλώνει στη «SportDay»: «Αυτό ήταν το καλύτερο». «Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι αυτοί οι δύο μήνες, που ήμασταν όλοι μαζί, κοπιάσαμε και ιδρώσαμε, δεν πήγαν χαμένοι», πρόσθεσε ο Ελληνας σέντερ.

Ο Γιάννης Μπορούσης είναι πανευτυχής με το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής στην Πολωνία και όπως δηλώνει στη «SportDay»: «Αυτό ήταν το καλύτερο». «Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι αυτοί οι δύο μήνες, που ήμασταν όλοι μαζί, κοπιάσαμε και ιδρώσαμε, δεν πήγαν χαμένοι», πρόσθεσε ο Ελληνας σέντερ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης

Για το χάλκινο μετάλλιο: «Το 2005 το χάρηκα πάρα πολύ, το πανηγύρισα τρελά. Ηταν μια μεγάλη επιτυχία για την Εθνική και το μπάσκετ. Μας βοήθησε όλους. Ομως δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, όμως, είχα εντελώς διαφορετικό ρόλο. Αναβαθμισμένο. Και σε προσωπικό επίπεδο για μένα αυτό το μετάλλιο έχει μεγαλύτερη αξία. Αλλωστε ήταν το πιο δύσκολο απ' όλα. Μια νέα ομάδα στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά δίχως να το περιμένουν και πολλοί. Εντάξει, δεν πρέπει να τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, όμως μιλάω για την πλειονότητα. Υπήρχαν λίγοι που πίστευαν στην Εθνική, υπήρχαν βέβαια κι άλλοι –η πλειονότητα– που μας είχαν ξεγραμμένους. Αυτό μας πείσμωσε και τελικά μας έκανε να το πανηγυρίσουμε με την ψυχή μας. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το μετάλλιο. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους».

Για την πορεία της Εθνικής: «Είχαμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας. Ξέραμε ότι μπορούσαμε. Αρκεί να είχαμε και τύχη. Πάντα χρειάζεται η τύχη. Ενα σουτ που θα μπει ή δεν θα μπει μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το ξέρω και το έχω βιώσει αυτό. Το παιχνίδι με την Τουρκία ήταν τα πάντα. Παίξαμε καλά, κάναμε και λάθη. Βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε από το -6 στο τελευταίο δίλεπτο της κανονικής διάρκειας. Αυτή η Εθνική έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ. Μείναμε ζωντανοί, αλλά στο τέλος κοντέψαμε να χάσουμε από τα λάθη μας. Αξίζαμε τη νίκη, αλλά αν έμπαινε το σουτ του Αρσλάν κανείς δεν θα ήταν εδώ για να μας μιλήσει. Δεν θα είχαμε πάρει μετάλλιο. Να γιατί μια λεπτομέρεια μπορεί να τα αλλάξει όλα. Υπερβάλαμε εαυτούς, αλλά χρειαζόμασταν και λίγη τύχη. Την είχαμε και μετά έπρεπε να κάνουμε μία νίκη για να πάρουμε μετάλλιο».

Για τους κόπους της ομάδας: «Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι αυτοί οι δύο μήνες, που ήμασταν όλοι μαζί, κοπιάσαμε και ιδρώσαμε, δεν πήγαν χαμένοι. Με την έννοια ότι δεν γυρίσαμε με άδεια χέρια. Βοηθήσαμε κι εμείς να γραφτεί άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Αποδείχθηκε πως και παρελθόν και παρόν και μέλλον έχει το ελληνικό μπάσκετ. Και υπάρχουν πολλοί παίκτες ικανοί και έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Αυτή η ομάδα είχε μια ευκαιρία και την άρπαξε. Και υπάρχουν πολλοί που περιμένουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x