sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1966, Αγγλία: Το πρώτο και μοναδικό

Είναι η σειρά των Ευρωπαίων να επιστρέψουν στην κορυφή, είναι η σειρά της Ευρώπης να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη.

Το όγδοο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αγγλίας και ο τελικός του θα αποδειχθεί το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κράτησε καθηλωμένους στην οθόνη τους πάνω από 32 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αδιαμφισβήτητα ρόλο σε αυτό έπαιξε και η πορεία της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας που έφτασε μέχρι το τέλος και κατέκτησε αυτό που είναι μέχρι σήμερα το μοναδικό σημαντικό τρόπαιο στην ιστορία των λιονταριών.

Βέβαια για να κατακτηθεί το τρόπαιο από τους Άγγλους έπρεπε το ματς να εξελιχθεί σε θρίλερ. Ακόμα και σήμερα, άλλωστε, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η μπάλα έχει περάσει όλη τη γραμμή στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων με το οποίο πήραν προβάδισμα στο 11ο λεπτό της παράτασης.

Η Δυτική Γερμανία προηγήθηκε με τον Χάλερ στο 12ο λεπτό για να απαντήσει ο Χαρστ έξι λεπτά αργότερα. Η Αγγλία κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 78’ με σκόρερ τον Πίτερς αλλά λίγο πριν την εκπνοή των 90 λεπτών ο Βέμπερ ισοφαρίζει σε 2-2 και στέλνει τον τελικό στην παράταση.

Είναι ο δεύτερος στην ιστορία των Μουντιάλ που θα κριθεί στο έξτρα ημίωρο. Εκεί θα πετύχει ο Χαρστ στο 101’ το γκολ που συζητιέται ακόμα και σήμερα και 9 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης θα γράψει το τελικό 4-2!

Οι Άγγλοι θριαμβεύουν εντός έδρας και ο Τζοφ Χαρστ γίνεται ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι σήμερα ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x