Αγγλία

Premier League: Πρώτη ήττα για Τσέλσι, χατ τρικ ο Τόρες

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη η Τσέλσι, η οποία έχασε στο «Τζέι Τζέι Μπι» από τη Γουίγκαν 3-1. Σόου από τη Λίβερπουλ και τον Τόρες. Οι «κόκκινοι» συνέτριψαν 6-1 τη Χαλ στο «Άνφιλντ», με τον Ισπανό επιθετικό να σημειώνει χατ τρικ, ενώ και η Τότεναμ, με τον κεφάτο Ρόμπι Κιν να πετυχαίνει… καρέ, επέστρεψε στις νίκες, 5-0 τη Μπέρνλι. Εύκολο απόγευμα για τη Γιουνάιτεντ, 2-0 στην έδρα της Στόουκ, σημαντικές νίκες για Μπόλτον και Μπλάκμπερν.

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη η Τσέλσι, η οποία έχασε στο «Τζέι Τζέι Μπι» από τη Γουίγκαν 3-1. Σόου από τη Λίβερπουλ και τον Τόρες. Οι «κόκκινοι» συνέτριψαν 6-1 τη Χαλ στο «Άνφιλντ», με τον Ισπανό επιθετικό να σημειώνει χατ τρικ, ενώ και η Τότεναμ, με τον κεφάτο Ρόμπι Κιν να πετυχαίνει… καρέ, επέστρεψε στις νίκες, 5-0 τη Μπέρνλι. Εύκολο απόγευμα για τη Γιουνάιτεντ, 2-0 στην έδρα της Στόουκ, σημαντικές νίκες για Μπόλτον και Μπλάκμπερν.


«Εξάσφαιρη» Λίβερπουλ… πιστολέρο Τόρες

Με τον Φερνάντο Τόρες σε μεγάλα κέφια (για άλλο ένα παιχνίδι), ο οποίος έκανε χατ τρικ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της Premier League με 8 γκολ, η Λίβερπουλ «φιλοδώρησε» με 6 γκολ τη Χαλ και έδειξε πανέτοιμη για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Τσέλσι, στο Λονδίνο. Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ισπανό επιθετικό στο 12’, αλλά στο 15’ δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Ζεοβάνι. Στο 28’ και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (47’), ο Τόρες… ξαναχτύπησε, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ, στην ουσία «καθαρίζοντας» το ματς. Η Λίβερπουλ, από κει και πέρα, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 60’ σκόραρε και ο αρχηγός, Στίβεν Τζέραρντ, ενώ ο Τόρες παραχώρησε, γνωρίζοντας την αποθέωση, τη θέση του στον Μπάμπελ, στο 66’. Ο Ολλανδός δικαίωσε τον Ράφα Μπενίτεθ για την επιλογή του, σκοράροντας δύο γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης. Στον πάγκο έμεινε ο Κυργιάκος.

«Στραβοπάτημα» για Τσέλσι

Ως ένα «βατό παιχνίδι» χαρακτηρίζονταν η επίσκεψη της Τσέλσι στο «JJΒ» της Γουίγκαν. Και μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η Τσέλσι γνώρισε ταπεινωτική ήττα 3-1 (η πρώτη απώλεια βαθμών για τους Λονδρέζους) και έδωσε την ευκαιρία στη Γιουνάιτεντ να την φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας (και οι δύο ομάδες έχουν από 18 βαθμούς). Μοιραίος για τους «μπλε» ο Τσεχ, ο οποίος ανέτρεψε τον Ρονταγιέκα στο 53’, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και απέβαλε τον Τσέχο τερματοφύλακα. Ο Κολομβιανός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε, κάνοντας το 2-1. Η Τσέλσι δε μπόρεσε να αντιδράσει και δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 90’ από τον Σάρνερ. Η Γουίγκαν άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Μπραμπλ και ισοφαρίστηκε από τον Ντρογκμπά στο 47’.

Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο για τη Γιουνάιτεντ

Με σκόρερ τους Μπερμπάτοφ(62’) και Ο’ Σέι(77’), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Στόουκ Σίτι και «έπιασε» την Τσέλσι στην πρώτη θέση της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν η δεύτερη ομάδα φέτος, μετά την Τσέλσι, που περνάει από το «Μπριτάνια».

Εκπληκτική Τότεναμ, εκπληκτικός Κιν

Επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ, η οποία συνέτριψε τη Μπέρνλι 5-0. Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Ρόμπι Κιν (τα τρία τελευταία σε 15 λεπτά!), φτάνοντας τα 5 στη σχετική λίστα και οι «πετεινοί» δείχνουν ότι ξεπερνούν σιγά σιγά τις ήττες από Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Μεγάλο διπλό της Μπόλτον, νίκη «ανάσα» για Μπλάκμπερν

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μπόλτον, εκτός έδρας απέναντι στη Μπέρμιγχαμ, 2-1. Το νικηφόρο τέρμα πέτυχε ο Γιονγκ-Λι στο 86’, ενώ «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις η Μπλάκμπερν που κέρδισε τη φορμαρισμένη Άστον Βίλα 2-1.

«Διπλό» για Έβερτον, στο «καναβάτσο» η Πόρτσμουθ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζει η Έβερτον, η οποία επικράτησε της Πόρτσμουθ, εκτός έδρας 1-0, για την έβδομη αγωνιστική της Premier League. Το γκολ της αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League πέτυχε ο Λουίς Σαχά στο 42’. Η Πόρτσμουθ έμεινε για 7ο σερί ματς χωρίς βαθμό, ενώ ο Άγγελος Μπασινάς ήταν και πάλι εκτός αποστολής.


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/09/09

Πόρτσμουθ-Έβερτον 0-1
(42’ Σαχά)

Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον 1-2
(84’ Φίλιπς /10’ Κοέν, 86’ Γιονγκ-Λι)

Μπλάκμπερν-Άστον Βίλα 2-1
(24’ Σαμπά, 89’ πεν. Νταν / 3’ Αγκμπολαχόρ)

Λίβερπουλ-Χαλ Σίτι 6-1
(12’, 28’, 47’ Τόρες, 67’ Τζέραρντ, 88’, 90’ Μπάμπελ / 15’ Ζεοβάνι)

Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(62’ Μπερμπάτοφ, 77’ Ο’ Σέι)

Τότεναμ-Μπέρνλι 5-0
(18’ πεν., 74’, 77’, 87’ Κιν, 33’ Τζένας)

Γουίγκαν-Τσέλσι 3-1
(16’ Μπραμπλ, 53’ πεν. Ρονταγιέκα, 90’ Σάρνερ / 47’ Ντρογμπά)

Φούλαμ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 27/09/09

Σάντερλαντ-Γουλβς (18:00)

Δευτέρα 28/09/09

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 03/10/09 (17:00)

Μπόλτον – Τότεναμ
Μπέρνλι – Μπέρμιγχαμ
Χαλ Σίτι – Γουίγκαν
Γουλβς – Πόρτσμουθ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 04/10/09

Άρσεναλ – Μπλάκμπερν (15:30)
Έβερτον – Στόουκ Σίτι
Γουέστ Χαμ – Φούλαμ
Τσέλσι – Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 05/10/09

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x