Stoiximan Super League

Η κορυφή του ανήκει!

Παραμένει ανίκητος. Παραμένει πρωτοπόρος. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, έκανε το πέντε στα πέντε στη Σούπερ Λίγκα και απολαμβάνει με το σπαθί του τη μοναξιά της κορυφής. Σκόρερ για τους «πράσινους ο Σαλπιγγίδης στο 48’. Στην έβδομη θέση με οκτώ βαθμούς διαφορά από την κορυφή, έπεσε η «Ένωση».

Παραμένει ανίκητος. Παραμένει πρωτοπόρος. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, έκανε το πέντε στα πέντε στη Σούπερ Λίγκα και απολαμβάνει με το σπαθί του τη μοναξιά της κορυφής. Σκόρερ για τους «πράσινους ο Σαλπιγγίδης στο 48’. Στην έβδομη θέση με οκτώ βαθμούς διαφορά από την κορυφή, έπεσε η «Ένωση».

Το ματς:

Συνεχή σκαμπανεβάσματα στο ρυθμό, πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και καμία κλασική ευκαιρία ήταν τα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι ΑΕΚ- Παναθηναϊκός. Οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και προτιμούσαν να «δέσουν» καλά στην άμυνα, παρά να ανοιχτούν για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Ειδικά οι «πράσινοι» ακόμη και να ήθελαν να τρέξουν στην κόντρα ήταν αδύνατον. Ο μοναδικός προωθημένος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, δεν κρατούσε στη θέση του στην αντίπαλη περιοχή και προσπαθούσε με μετατοπίσεις στα άκρα να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Πέραν του Ζιλμπέρτο και ενίοτε του Λέτο, κανείς από την ομάδα του Τεν Κάτε δεν μπορούσε να περάσει την τελική πάσα ή έστω να ανοίξει την αντίπαλη- πολυπρόσωπη άμυνα της «Ένωσης»! Ο Κατσουράνης φάνηκε από την αρχή επηρεασμένος από τις συνεχείς αποδοκιμασίες των οπαδών της πρώην ομάδας του, κάτι που «επιδεινώθηκε» μετά τις ενοχλήσεις που ένιωθε από το 15’ και μετά…

Από τη μεριά της, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έπαιρνε ορισμένες στιγμές τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω έπεφτε πάνω στην καλοστημένη άμυνα του «τριφυλλιού». Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 43’, όταν με κοντινή προβολή ο «Κατσούρ» λίγο έλειψε να υποπέσει σε αυτογκόλ, αλλά ο Τζόρβας έσωσε για τον Παναθηναϊκό. Όποιες φωνές ακούστηκαν από την εξέδρα για πέναλτι, δεν έχουν καμία βάση μια και οι επεμβάσεις των αμυντικών του ΠΑΟ ήταν «καθαρές».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης στο 48’ δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Αναγκαστικά η ΑΕΚ άνοιξε το παιχνίδι της, ανέβασε τις γραμμές της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να απειλήσει. Τα λεπτά, όμως, περνούσαν ο Παναθηναϊκός έκλεινε σωστά τους χώρους και αρκέστησε σε αμυντικό ρόλο.

Ο Σκόκο ήταν σε πολύ κακή μέρα για την «Ένωση», επομένως δύσκολα η ομάδα του έβρισε τρόπο να απειλήσει εντός της περιοχής. Αντίθετα, οι «πράσινοι» από το 60’ και μετά πήραν τον έλεγχο του κέντρου και δύσκολα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην περιοχή τους. Μάλιστα λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0, αλλά η έξυπνη έμπνευση του Σισέ στο 69’ δεν κατέληξε στα δίχτυα του Σάχα.

Ο Μπάγεβιτς προέβη σε μαζεμένες αλλαγές (Λεονάρντο- Παυλή), όμως καμία δεν τον δικαίωσε. Οι «δικέφαλοι» πίεσαν πολύ, αλλά και μόνο που η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 80’ με το συρτό σουτ του Μαντούκα και ένα καλό σουτ Αραούχο στις καθυστερήσεις αντιλαμβάνεστε ότι η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 και επέστρεψε στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο των βαθμών στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γιαχάγια (67’ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (76’ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Γκερέιρο (71’ Λεονάρντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Βύντρα, Καντέ (84’ Γκάμπριελ), Μπιέρσμιρ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (62’ Σισέ), Σαλπιγγίδης (79’ Νίνης), Λέτο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x