Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ζητείται… ελπίς

Κατήφεια και προβληματισμός συνθέτουν το σκηνικό στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που φέρνει την «Ένωση» πολύ μακριά από την κορυφή. Προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ανασύνταξη εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπενφίκα, για το Europa League. «Πρέπει να βγούμε από τη δύσκολη θέση», ο Μαντούκα. Έτοιμοι Μάκος και Καράμπελας.

Κατήφεια και προβληματισμός συνθέτουν το σκηνικό στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που φέρνει την «Ένωση» πολύ μακριά από την κορυφή, μόλις πέντε αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος. Κι αν στην ήττα από τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε τα παράπονα για τη διαιτησία και η καλή εμφάνιση της ομάδας μετρίαζαν την απογοήτευση, αυτή τη φορά (παρότι υπάρχει και πάλι γκρίνια για τη διαιτησία) η εικόνα της ομάδας δεν προσφέρει καμία δικαιολογία ή ελαφρυντικό. Οι αποδοκιμασίες μεγάλης μερίδας φιλάθλων με τη λήξη του αγώνα ήταν ενδεικτική της δυσαρέσκειας του κόσμου για το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που φαίνεται πως και φέτος μένει πρόωρα εκτός του πρώτου του στόχου.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι προβληματισμένος, αλλά δεν χάνει την πίστη στους παίκτες του και θεωρεί πως σύντομα θα είναι σε θέση να αποδώσουν καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ «πληρώνει» το γεγονός ότι πραγματοποίησε πολλές μεταγραφές την ύστατη στιγμή και ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ομοιογένεια, παρότι είναι δεδομένο πως διαθέτει πολλή περισσότερη ποιότητα από πέρυσι. Όμως μέχρι να γίνει αυτό ίσως να έχει χαθεί οριστικά το τρένο για τον τίτλο.

«Φάρμακο» στην Ευρώπη

Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να ξεχάσουν-όσο γίνεται-τις οδυνηρές εντός έδρας ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καθώς ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο ματς στο ΟΑΚΑ. Την προσεχή Πέμπτη η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπενφίκα (20:00, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και μια καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα, θα επουλώσει κάποιες από τις πληγές της «Ένωσης». Ασφαλώς αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, δεδομένης και της δυναμικότητας των αντιπάλων που φέτος παρουσιάζονται πολύ ισχυροί, ωστόσο η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει για το καλύτερο.

Έτοιμοι Μάκος και Καράμπελας

Σε βαρύ κλίμα λόγω της απογοήτευσης που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας έπειτα από τις ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, προπονήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ τη Δευτέρα. Η ευχάριστη για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ήρθε από τη συμμετοχή του Γρηγόρη Μάκου και του Νίκου Καράμπελα στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο πρώτος έχασε λόγω ισχιαλγίας το ντέρμπι της Κυριακής, ενώ ο δεύτερος ήταν μέχρι πρότινος εκτός μάχης λόγω της επέμβασης σκωληκοειδίτιδας στην οποία είχε υποβληθεί. Αμφότεροι είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης (20:00, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) απέναντι στην Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ζεράλντο Άλβες προπονήθηκε μόνος του στο γυμναστήριο, ο Ενσαλίβα έκανε τρέξιμο και ο Μανωλάς τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Οι τρεις προαναφερθέντες μαζί με τον τιμωρημένο Αραούχο, τον Νέμεθ που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και τον Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής είναι εκτός πλάνων του Σερβοέλληνα τεχνικού. Όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης και η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης αρχίζει ουσιαστικά την Τρίτη (17:30).

Τα εισιτήρια για τον αγώνα κυκλοφόρησαν και τιμώνται από 20 έως 130 ευρώ. Λεπτομέρειες για τη διάθεσή τους υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα για το ματς με Μπενφίκα

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 16:15, στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με προπόνηση μισή ώρα μετά. Η αποστολή της Μπενφίκα έρχεται στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (21:30). Την Τετάρτη στις 17:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπενφίκα Ζόρζε Ζέσους, ενώ οι Πορτογάλοι θα προπονηθούν στις 18:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x