Ελλάδα

Live: Κλήρωση Α1

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κλήρωση της Α1 μπάσκετ Ανδρών που αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου (NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ΕΤ1). Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα γίνει την 5η Αγωνιστική, 21 ή 22 Νοεμβρίου. Άρης-Ολυμπιακός στην πρεμιέρα. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της κλήρωσης στο www.sport-fm.gr.

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κλήρωση της Α1 μπάσκετ Ανδρών που αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου (NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ΕΤ1). Παρακολουθήστε την εξέλιξη της κλήρωσης στο www.sport-fm.gr.

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα γίνει την 5η Αγωνιστική, 21 ή 22 Νοεμβρίου. Τη 18η αγωνιστική (27 Φεβρουαρίου) θα γίνει αντίστοιχα στο ΟΑΚΑ το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Στην πρεμιέρα της Α1, στις 24 Οκτωβρίου, αναμετρώνται Άρης-Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Άρης-Ολυμπιακός
Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ
Μαρούσι-Καβάλα
Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός
ΑΕΚ-Τρίκαλα
Περιστέρι-Πανιώνιος


Ευχές για υγεία και επιτυχίες από όλους τους φορείς

Βασίλης Οικονομίδης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Η παρουσία όλων των ανθρώπων από το χώρο του μπάσκετ υποδηλώνει την ενότητα του χώρου. Η χρονιά αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Σημειώθηκαν μεγάλα επιτεύγματα που αποτελούν το θεμέλιο λίγο για ένα ακόμη καλύτερο αύριο. Στόχος όλων των φορεών του αθλήματος είναι κοινός: η νεολαία να γεμίσει τα γυμναστήρια. Τα προβλήματα που ανακύπτουν απαιτούν διάλογο και σύμπραξη. Εύχομαι στις ομάδες υγεία και καλό πρωτάθλημα».

Μανώλης Παπαμακάριος (μέλος ΔΣ ΠΣΑΚ): «Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα μέλη μας μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες. Ελπίζουμε πως φέτος οι παίκτες θα τύχουν του σεβασμού των αρμοδίων φορέων και του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να πούμε τα γνωστά προβλήματά μας, αλλά για να ευχηθούμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη. Το καλό του αθλήματος εξαρτάται από όλους μας».

Σταύρος Δουβής (γενικός γραμματέας αθλητισμού): «Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη από τη φετινή,. Εύχομαι υγεία στους αθλητές, που είναι οι πρωταγωνιστές, και σε όλους όσους βοηθούν στην πρόοδο του μπάσκετ».

Βραβεύσεις

Ο ΕΣΑΚΕ βράβευση την καλύτερη πεντάδα της περασμένης περιόδου, όπως ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε την τιμητική του, αφού ήταν ο πλέι μέικερ της καλύτερης πεντάδας, αλλά και ο MVP του πρωταθλήματος.

Βασίλης Σπανούλης: «Το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση των τίτλων με την ομάδα μου. Ευχαριστώ αυτούς που με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τη διοίκηση που με εμπιστεύονται ως μέλος αυτής της οικογένειας. Ταβάνι δεν υπάρχει. Όσο παίζουμε κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι. Όλα αυτά που κερδίζεις ατομικά δεν έχουν σημασία, αν δεν κερδίζει η ομάδα. Καθένας από τους συμπαίκτες μου θα μπορούσε να ήταν εδώ τώρα. Έτυχε να είμαι εγώ».

Γιάννης Μπουρούσης: «Εύχομαι να έχουμε υγιή χρονιά. Δεν μου είναι αρκετό να είμαι στην καλύτερη πεντάδα και να χάνουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε όμως νέα ομάδα και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να το καταφέρουμε. Ευχαριστώ τους προπονητές μου και την ομάδα που με έχουν βοηθήσει να είμαι ανάμεσα στους κορυφαίους στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους. Είμαι μέλος ενός σπουδαίου συλλόγου, με σπουδαίους παίκτες, σπουδαίους προπονητές, με σπουδαία διοίκηση και σπουδαίους φιλάθλους. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο».

Νίκολα Πέκοβιτς: «Ευχαριστώ για το βραβείο. Δεν περίμενα τόσα πράγματα στην πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πετύχαμε και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Ο Μάικ Μπατίστ απουσίαζε λόγω ενός τραυματισμού στη μέση και το βραβείο πήρε για λογαριασμό του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη πήρε ο Κώστας Παπανικολάου. «Πάω σε μία μεγάλη ομάδα που στόχο έχει το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Είμαι μικρός ακόμη, χρειάζομαι δουλειά και να πείσω τους προπονητές μου ότι αξίζω χρόνο συμμετοχής. Ο χρόνος συμμετοχής μου δεν ήταν αυτός που περίμενα πέρυσι», τόνισε ο πρώην άσος του Άρη και πλέον του Ολυμπιακού.

Ως κορυφαίος προπονητής βραβεύτηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χαίρομαι που έχω παίκτες σαν κι αυτούς. Στην ομάδα μας έχουμε ανθρώπους όπως ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που τα έχουν όλα, αλλά μας δίνουν παράδειγμα για το πώς δουλεύουν τόσα χρόνια με τον ίδιο ζήλο. Παιδιά (σ.σ απευθυνόμενος στην ομάδα του και τους διοικούντες), αυτό το βραβείο είναι δικό σας».

Ο Παναθηναϊκός βραβεύτηκε από τον ΕΣΑΚΕ για την κατάκτηση του τριπλ κράουν. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος.

Βραβεία για το «ευ αγωνίζεσθαι» πήραν ο Πανελλήνιος, ο Κολοσσός Ρόδου και η Ολύμπια Λάρισας, οι τρεις ομάδες που δεν κλήθηκαν σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή στη διάρκεια της περασμένης περιόδου.

* Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες εκποσωπούνται στην κλήρωση με όλους τους παίκτες τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x