Ευρώπη

Πρώτο βήμα για τον Άρη!

Ο Άρης νίκησε με 69-67 το Μαρούσι στον πρώτο αγώνα του πρώτου προκριματικού γύρου της Ευρωλίγκας και απέκτησε ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος με τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Άρης νίκησε με 69-67 το Μαρούσι στον πρώτο αγώνα του πρώτου προκριματικού γύρου της Ευρωλίγκας και απέκτησε ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος με τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο αγώνας

Το Μαρούσι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε από το ξεκίνημα να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε 3-8 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού γιατί πολύ απλά είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση από τον Άρη. Οι «κίτρινοι» τροφοδοτούσαν συνέχεια τον Άντριου Μπετς αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά 9-15. Ο Μπαρτζώκας είχε δώσει εντολή οι παίκτες του να «σημαδεύουν» συνέχεια τον αργό Μιχάλη Κακιούζη και από εκεί ερχόντουσαν εύκολοι πόντοι, για να προηγηθεί το Μαρούσι με 9-17 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το Μαρούσι συνέχισε να παίζει εντυπωσιακή άμυνα, να κλέβει μπάλες με αποτέλεσμα να «τρέχει» στον αιφνιδιασμό και να πάρει προβάδισμα δέκα πόντων (14-24). Κάπου εκεί, όμως, το μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα θόλωσε. Οι επιλογές στην επίθεση ήταν κακές και ο Άρης κατάφερε να βρει ρυθμό μέσα από την άμυνά του. Ο Μπετς συνέχισε να κάνει καλά τη δουλειά του, ο Χατζηβρέττας με τον Κλαρκ άρχισαν να βρίσκουν τον στόχο και έτσι η ομάδα του Αντρέα Ματσόν με επιμέρους σκορ 16-5 στο τελευταίο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, κατάφερε να προηγηθεί με 30-29 στο ημίχρονο.

Από τη στιγμή που ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έφτασε το Μαρούσι στο σκορ, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην τρίτη περίοδο. Ο Άρης συνέχισε να «χτυπάει» μέσα από τη ρακέτα, ενώ το Μαρούσι με τον Γκόρντον και τον Μπατή…απαντούσε από την περιφέρεια.

Οι «κίτρινοι» πήραν σκορ και έξω από τη γραμμή των 6,25 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και με τους Κακιούζη και Ντικούδη να παίρνουν πρωτοβουλίες και να ευστοχούν, κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά απόσταση ασφαλείας (60-55), επτά λεπτά πριν από το τέλος του ματς. Το Μαρούσι, όμως, αντέδρασε. Κιζ και Χόμαν έδωσαν λύσεις και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να προηγηθεί με 62-63, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν αγχώθηκαν, το Μαρούσι το εκμεταλλεύτηκε και έτσι πήρε…αέρα 62-67. Ο Άρης κατάφερε με 7-0 σερί στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, με τον Χατζηβρέττα να πετυχαίνει τρίποντο 1’’ πριν τη λήξη του ματς και να δίνει στην ομάδα του προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Δεκάλεπτα: 9-17, 30-29, 52-52,69-67

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 15, Αργυρόπουλος 3, Μπετς 15, Ντέι 3, Ρίτσαρντσον 6, Χατζηβρέττας 14, Ντικούδης 4, Σκορδίλης, Μπέλσερ, Κακιούζης 9, Μπάρλος, Χρυσικόπουλος,

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Παπαντωνίου, Κιζ 10, Γκόρτον 8, Πελεκάνος 8, Μπατής 9, Χόμαν 13, Διαμαντόπουλος, Μαυροειδής 8, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 7.


Οι δηλώσεις

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε μεταξύ αλλων, ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας του: "Είναι πραγματικά καλό για μας να επανερχόμαστε με νίκη απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι γιατί εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών, είχαμε τελευταία την ευκαιρία να κάνουμε μόνο μια προπόνηση πλήρης. Δεν βρεθήκαμε επίσης ποτέ όλοι μαζί σε παιχνίδι σαν ομάδα. Υπάρχουν κάποια λάθη που μπορούμε να διορθώσουμε. Τα παιδιά δώσανε ό,τι είχαν. Η νίκη είναι σημαντική, γιατί έτσι αποκτά η ομάδα αυτοπεποίθηση, αλλά με το σύστημα με το οποίο διεξάγεται αυτή η σειρά, με τη διαφορά πόντων, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Και οι ίδιοι οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν με τέτοιο σύστημα και οι Αμερικανοί, ειδικά, δεν το γνωρίζουν. Χθες που μιλούσαμε για το ενδεχόμενο παράτασης, για κάποιους ήταν περίεργο να το καταλάβουν. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση, με δεδομένο ότι βρεθήκαμε απόψε για πρώτη φορά σαν ομάδα μαζί. Αν ήταν κανονικό παιχνίδι πρωταθλήματος στο τέλος θα δίναμε εντολή για φάουλ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το σύστημα διεξαγωγής της σειράς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο".

Όσον αφορά στον Γιώργο Μπαρτώκα, ευελπιστεί πως στην Αθήνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά: "Ο Χατζηβρέττας μίλησε με την εμπειρία και την κλάση του στο τέλος. Ίσως έτσι είναι καλύτερα για μας, για να μπούμε πιο συγκεντρωμένα στο δεύτερο παιχνίδι. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρα να κερδίσουμε, με όσο μεγαλύτερη διαφορά μπορούσαμε. Επειδή είναι σειρά δύο αγώνων δεν έχει σημασία τι έγινε απόψε, αλλά τι θα γίνει την Παρασκευή. Οι ομάδες φτιάχνονται για μια ολόκληρη χρονιά, όχι μόνο για τώρα. Μπορείτε να πείτε, έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, ότι ήμασταν φαβορί, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Είχε επιμονή ο Άρης και χτύπησε το ματς. Είναι καλή ομάδα ο Άρης, η οποία απλά καλείται να διαχειριστεί την πίεση που σίγουρα έχει για το αποτέλεσμα, αλλά και την παρουσία στην Ευρωλίγκα.. Είμαστε και εμείς καλή ομάδα και αξίζουμε την πρόκριση".


Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x