Champions League

Κορυφή από νωρίς για «Μπάρτσα»!

Μόλις δύο αγωνιστικές χρειάστηκε να περάσουν ώστε να βάλει από κάτω της την Ίντερ, η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Καμπ Νου» για την δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Champions League. Ο Μέσι στο 26΄ άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα», ενώ τους τρεις βαθμούς «κλείδωσε» στο 76΄ ο Πέντρο Ροντρίγκεθ.

Μόλις δύο αγωνιστικές χρειάστηκε να περάσουν ώστε να βάλει από κάτω της την Ίντερ, η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Καμπ Νου» για την δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Champions League. Ο Μέσι στο 26΄ άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα», ενώ τους τρεις βαθμούς «κλείδωσε» στο 76΄ ο Πέντρο Ροντρίγκεθ. Νωρίτερα, Ρούμπιν Καζάν-Ίντερ 1-1.

Το ματς

Δεν χρειαζόταν το άκουσμα της είδησης πως η Ίντερ απώλεσε βαθμούς στη Ρωσία, για να κάνουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα το παιχνίδι τους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης από νωρίς είχαν την υπεροχή και προσπαθούσαν με τους γνώριμους ρυθμούς τους να «υπνωτίσουν» τη Ντιναμό Κιέβου προκειμένου να προσθέσουν τρεις εύκολους βαθμούς στο σακούλι τους. Χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά για να δει ο Σοφσκόφσκι τη μπάλα στα δίχτυα του, έπειτα από γνώριμη ατομική κίνηση Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι Ουκρανοί στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεν δίσταζαν να βγαίνουν στην επίθεση για να «κυνηγήσουν» την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 41΄ ο Βουκόγιεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές, αλλά ο διαιτητής τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός μπορεί να μην ήταν φρενήρης, όμως οι Καταλανοί εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο, έχοντας και κάποιες ευκαιρίες για να κάνουν πιο ευρύ το σκορ. Σε μία απ’ τις λιγοστές πάντως φάσεις, ο Ιμπραίμοβιτς έβγαλε με ωραία μπαλιά μόνο του τον Πέντρο Ροντρίγκεθ απέναντι απ’ τον Σοφσκόσκι και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το 2-0, διώχνοντας κατά κάποιο τρόπο το άγχος απ’ τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν με «σβηστές» μηχανές να πάρουν το «τρίποντο» που τους έδωσε από νωρίς πλεονέκτημα για την πρώτη θέση, απέναντι στην Ίντερ.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα (46΄ Πέντρο Ροντρίγκεθ), Ιμπραίμοβιτς (85΄ Ζεφρέν), Μέσι, Κεϊτά, Αμπιντάλ, Τουρέ (68΄ Μπούσκετς)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Βαλερί Γκαζάεφ): Σοφσκόφσκι, Βουκόγιεβιτς, Σεφτσένκο, Μιλέφσκι, Ερεμένκο, Γκούσεφ (86΄ Νίνκοβιτς), Μαγκράο (73΄ Μπετάο), Γιουσούφ (46΄ Γκιοάνε), Κατσερίντι, Λεάντρο Αλμέιντα, Γιαρμολένκο

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Μπαρτσελόνα 4
3. Ντιναμό Κιέβου 3
2. Ίντερ 2
4. Ρούμπιν Καζάν 1

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x