Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω…»

Το λόγο που οδήγησε στο επεισόδιο με έναν Ρουμάνο κάμεραμαν κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού στο Βουκουρέστι για τον αγώνα με τη Ντιναμό για το Europa League εξήγησε ο Χενκ Τεν Κάτε. «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω και γι’αυτό αντέδρασα», εξήγησε ο Ολλανδός προπονητής, που παρουσιάστηκε ευδιάθετος και δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, παρότι ο κάμεραμαν παρουσιάστηκε φορώντας κάσκα τάε-κβον-ντο στη συνέντευξη Τύπου. «Πάμε για τη νίκη, δεν είναι κακή και η ισοπαλία», τόνισε ο Τεν Κάτε.

Το λόγο που οδήγησε στο επεισόδιο με έναν Ρουμάνο κάμεραμαν κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού στο Βουκουρέστι για τον αγώνα με τη Ντιναμό για το Europa League εξήγησε ο Χενκ Τεν Κάτε. «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω και γι’αυτό αντέδρασα», εξήγησε ο Ολλανδός προπονητής.

Όταν ρωτήθηκε αν θα είχε την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε κάμεραμαν αν ήταν σε άλλη χώρα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, είπε: «(Γέλια) Δεν ήμουν και δεν είμαι εκνευρισμένος. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και είδα μία κάμερα να με ακολουθεί επίμονα. Έχω μία άσχημη συνήθεια να καπνίζω και δεν θέλω λόγω της θέσης μου-επειδή είμαι πρότυπο για τα νέα παιδιά-να με βλέπουν να καπνίζω. Ζήτησα από τον κάμεραμαν να μην με καταγράφει και όταν επέμεινε αυτός αντέδρασα», τόνισε και κατέληξε χαριτολογώντας με αφορμή ότι ο κάμεραμαν ήταν πολύ αδύνατος και κατά πολύ κοντύτερός του: «Είμαι βαρέων βαρών και αυτός ελαφρών βαρών. Εγώ είμαι lover, όχι fighter (είμαι εραστής, όχι πολεμιστής)».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος κάμεραμαν ήταν παρών πριν τη συνέντευξη Τύπου του Χενκ Τεν Κάτε και μάλιστα φόρεσε μία κάσκα τάε-κβον-ντο, θέλοντας να προκαλέσει τον τεχνικό του Παναθηναϊκού ή απλώς για να τραβήξει την προσοχή. Ο κάμεραμαν λίγο πριν φτάσει στην αίθουσα ο Τεν Κάτε αποχώρησε από την αίθουσα, έπειτα από εντολή των ανθρώπων της UEFA. Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε με καθυστέρηση λόγω της μεγάλης κίνησης στο γήπεδο της Ντιναμό, αλλά παρουσιάστηκε αρκετά ευδιάθετος και δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα.

Το περιστατικό με τον κάμεραμαν δεν σχολιάστηκε από τον Ντάριο Μπονέτι, αλλά ο παίκτης της Ντιναμό που εκπροσώπησε τους συναδέλφους του, Ζίκου, είπε με διάθεση χιούμορ «… ίσως είχε άσχημη πτήση».

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα απέναντι στη Ντιναμό, ο Χενκ Τεν Κάτε είπε: «Δεν είναι παιχνίδι δίχως αύριο, αλλά θέλουμε τη νίκη. Εμείς πάντα για τη νίκη παίζουμε, δεν κατεβαίνουμε ποτέ με στόχο την ισοπαλία, η οποία όμως δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές.

Μιλώντας για την αντίπαλο είπε «…είδα τη Ντιναμό στα ματς με Στεάουα και Στουρμ. Είναι καλή ομάδα, αλλά έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», ενώ για το γεγονός ότι λόγω τιμωρίας οι Ρουμάνοι δεν θα έχουν τη στήριξη των φιλάθλων τους, ανέφερε: «Μοιάζει σουρεαλιστικό, σαν σε προπόνηση, αλλά το ματς είναι σοβαρό. Μία φορά στην καριέρα μου έχω βρεθεί σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι πλεονέκτημα ότι θα απουσιάζουν οι αντίπαλοι οπαδοί, αλλά η Ντιναμό είναι έτοιμη να παίξει με αυτές τις συνθήκες».

Ο Σεντρίκ Καντέ τόνισε: «Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε καλά, αλλά όχι στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας της Πέμπτης. Αν χάσουμε οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν είναι όμορφο να παίζεις σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Ο προπονητής θέλει να παίξω αριστερό μπακ. Δεν είναι η φυσική μου θέση, αλλά αφού το θέλει θα το κάνω».

Αίνιγμα ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης προπονήθηκε κανονικά το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Ντιναμό, αλλά είχε πάλι κάποιες ενοχλήσεις. Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα της Πέμπτης θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί από την αρχή ή θα μείνει στον πάγκο και τη θέση του θα πάρει ο Νίνης. Οι υπόλοιποι δέκα της ενδεκάδας θα είναι πιθανότατα οι ίδιοι που αντιμέτώπισαν και την ΑΕΚ: Τζόρβας, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο και Σαλπιγγίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x