Stoiximan Super League

Νικοπολίδης: «Όσο το χαίρομαι...»

Δεν περνάει από το μυαλό του Αντώνη Νικοπολίδη η στιγμή που θα χρειαστεί να κρεμάσει τα… γάντια του, όπως δήλωσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στη «SportDay». «Είναι το μόνο που δεν σκέφτομαι. Έχω πει ότι όσο ζω τα παιχνίδια, τα χαίρομαι και τα απολαμβάνω, θα παίζω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 38χρονος γκολκίπερ. .

Δεν περνάει από το μυαλό του Αντώνη Νικοπολίδη η στιγμή που θα χρειαστεί να κρεμάσει τα… γάντια του, όπως δήλωσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στη «SportDay». Όσοι έχουν συνεργαστεί με τον 38χρονο γκολκίπερ, ο οποίος… κατέβασε ρολά στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, έλεγαν ότι πρέπει να συνεχίσει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

«Είναι το μόνο που δεν σκέφτομαι. Για να είμαι ειλικρινής, παίζω τώρα στο Champions League και σκέφτομαι ότι ίσως είναι τα τελευταία παιχνίδια μου σε αυτή τη διοργάνωση», είπε ο πολύπειρος πορτιέρο και μίλησε για το μέλλον: «Εχω πει ότι όσο ζω τα παιχνίδια, τα χαίρομαι και τα απολαμβάνω, θα παίζω». Ερωτηθείς αν τα απολαμβάνει ακόμα, απάντησε: «Ε, αυτό δεν φαίνεται; Φυσικά και τα απολαμβάνω».

Στη συνέχεια, ο Νικοπολίδης αναφέρθηκε στο διάστημα που ακολουθεί και τις υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα: «Η ομάδα πρέπει να φτιαχτεί τώρα για τον δεύτερο γύρο. Ακόμα στην πέμπτη αγωνιστική είμαστε, θα δούμε ομάδες να αλλάζουν στην πορεία, θα είναι διαφορετικές όταν θα "καίγονται" για βαθμούς. Ο πόλεμος θα γίνει στον δεύτερο γύρο και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι απ' όλες τις πλευρές».

Για το Champions League, σχολίασε: «Είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια όταν έρθουν, για να κυνηγήσουμε την πρόκριση». Καταλήγοντας, ο 38χρονος τερματοφύλακας αποκάλεσε «λίρα εκατό» τον Μέλμπεργκ, ο οποίος ήταν, επίσης, αρκετά καλός στο παιχνίδι της Τρίτης

Το πλάνο του Ζίκο για τη συνέχεια

Το διάστημα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ζίκο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, με τη βοήθεια του Μοράσι Σαντάνα, θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των παικτών και στη συνέχεια θα περάσει τη φιλοσοφία του όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής θέλει οι «ερυθρόλευκοι» να είναι περισσότεροι δημιουργικοί και να μπορούν να «ξεκλειδώνουν» τις αντίπαλες άμυνες. Ο κ. Σαντάνα έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών και θα αναλάβει τη «βρώμικη» δουλειά να τους επαναφέρει στα επιθυμητά επίπεδα.

Εκτός των άλλων, ο 56χρονος τεχνικός θέλει η ομάδα να πιέζει αρκετά ψηλά τον αντίπαλο, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκη». Όταν ερωτήθηκε για το διάστημα που χρειάζεται για να πετύχει το στόχο του, ο Ζίκο απάντησε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα η ομάδα θα είναι όπως πρέπει.

Σημαντική βοήθεια για τον Ζίκο θα είναι η επιστροφή του Μαρέσκα (στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό), ενώ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει στη διάθεσή του και τον Γκαλέτι που αναμένεται να προσθέσει ποιότητα στην ομάδα. Όσον αφορά τον Νταρμπισάιρ, ο Άγγλος δεν θα επιστρέψει σύντομα, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται να του δώσει ευκαιρίες (όπως και του Γιάννη Παπαδόπουλου).

Τα μεταγραφικά

Δεδομένο θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. «Δεν πρόκειται να βιαστούμε. Μπορεί να ενισχυθούμε τον Ιανουάριο, αλλά πρώτα θα αφήσουμε τον Ζίκο να δουλέψει με το υλικό και μετά θα μας πει τι ακριβώς θέλει», λένε οι διοικούντες τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός χαφ και ενός επιθετικού.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Φερναντίνιο, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός φαίνεται πως δεν θα έρθει στην Ελλάδα. «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Φερναντίνιο πρέπει να μείνει στη Βραζιλία για ένα χρόνο», ανέφερε άνθρωπος της διοίκησης για τον 23χρονο παίκτη.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x