Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: Στην εθνική Πορτογαλίας ο Βιεϊρίνια!

Την ευκαιρία να γίνει μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας των Ανδρών της Πορτογαλίας θέλει να εκμεταλλευτεί ο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στον προθάλαμο της εθνικής ομάδας της χώρας του, ύστερα από την κλήση του στην αποστολή των Ιβήρων για το «International challenge trophy». Τι συζήτησε το τελευταίο διάστημα ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις συναντήσεις που είχε με ορισμένους πολιτικούς. Άνοιξε τα χαρτιά του ο Φερνάντο Σάντος για το ντέρμπι με τον Ηρακλή στην Τούμπα.

Την ευκαιρία να γίνει μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας των Ανδρών της Πορτογαλίας θέλει να εκμεταλλευτεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στον προθάλαμο της εθνικής ομάδας της χώρας του, ύστερα από την κλήση του στην αποστολή των Ιβήρων για το «International challenge trophy».

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA, και συμμετέχουν 12 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων (προβλέπονται και ημιτελικά με τελικό). Τα παιχνίδια έχουν οριστεί την περίοδο που υπάρχουν οι διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Το πρώτο ματς της Πορτογαλίας είναι στις 11 Οκτωβρίου με την Πολωνία και το δεύτερο στις 16 Νοεμβρίου με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες εμφανίσεις του Βιεϊρίνια αναγκάζουν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να του προτείνει νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Οι «ασπρόμαυροι» το καλοκαίρι απέκτησαν από την Πόρτο το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου παίκτη, τοποθετώντας τη ρήτρα αποδέσμευσής του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, οι διοικούντες προτίθενται να προτείνουν στον 23χρονο μεσοεπιθετικό επέκταση συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο (σ.σ.: έχει υπογράψει μέχρι το 2012) με αυξημένες ετήσιες αποδοχές, κάτι που θα επιφέρει και μεγαλύτερη ρήτρα.

Τι συζήτησε ο Ζαγοράκης

Πολλές ήταν οι συναντήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα ο Θοδωρής Ζαγοράκης με ορισμένους πολιτικούς από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Τα χρέη και το γηπεδικό ήταν στην κορυφή των θεμάτων που συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων. Τον Ζαγοράκη συνόδευε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, και στόχος τους είναι η νέα έδρα της ομάδας να παραμείνει στην Τούμπα.

Τα αρχαία που βρίσκονται στην περιοχή, η χωρητικότητα του νέου γηπέδου αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι κάποιοι από τους ανασταλτικούς παράγοντες. Ο Ζαγοράκης στη χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Μαγκριώτη (σ.σ.: πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) δεν παρουσιάστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου» να χτιστεί σε άλλη περιοχή, αν δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα. Ωστόσο, σε αυτό το θέμα χρειάζεται η θετική έγκριση του Ερασιτέχνη.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ, ο Ζαγοράκης στις συναντήσεις που είχε υπενθύμισε την πρόταση που έχει καταθέσει η ΠΑΕ στη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν προτείνει να απαλειφθούν οι προσαυξήσεις και οι τόκοι (που προστέθηκαν και υπό την ανοχή της πολιτείας) και η καταβολή του 30% από το βεβαιωμένο πρωτογενές χρέος. Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» περιμένουν ακόμη απάντηση στην παραπάνω πρόταση.

Αποκαλύφθηκε ο Σάντος

Τις σκέψεις του για το ντέρμπι της Δευτέρας (19:00, Novasports 1) με τον Ηρακλή στην Τούμπα φανέρωσε χθες ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει τον «Δικέφαλο» με σύστημα 4-3-3, την ώρα που δεν υπολογίζει έξι παίκτες (δύο σε κάθε γραμμή της ομάδας).

Συγκεκριμένα, ο Σάντος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι (ή Λίνο). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Γκαρσία, έχοντας δίπλα του τον Σορλέν (αριστερά) και τον Φωτάκη (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Παπάζογλου, ο οποίος θα έχει για στηρίγματα τον Βιεϊρίνια και τον Κονσεϊσάο (ή Κουτσιανικούλη).

Ο 56χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους Μουν, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Αμπουμπακάρι, Μουσλίμοβιτς και Φιλόμενο, οι οποίοι χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x