Γενικά

The city is… Rio!

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο στην Κοπεγχάγη. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που μια χώρα θα διοργανώσει πρώτα Μουντιάλ (2014) και στη συνέχεια Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκπληξη με το Σικάγο, που παρά το γεγονός ότι ήταν φαβορί, έμεινε εκτός από τον πρώτο γύρο. Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης και των πανηγυρισμών από τους Βραζιλιάνους.

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο στην Κοπεγχάγη. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που μια χώρα θα διοργανώσει πρώτα Μουντιάλ (2014) και στη συνέχεια Ολυμπιακούς. Εκπληξη με το Σικάγο, που παρά το γεγονός ότι ήταν φαβορί, έμεινε εκτός από τον πρώτο γύρο. Από τον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε το Τόκιο και στην τελική φάση έμειναν το Ρίο Ντε Τζανέιρο και η Μαδρίτη.

Στην Κοπεγχάγη παρευρέθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες από τις διαγωνιζόμενες χώρες, προκειμένου να στηρίξουν τις πόλεις τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το «παρών», όπως και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα. Ήταν, επίσης, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Θαπατέρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x