Επικαιρότητα

«Πρασίνισε» η χώρα!

Θρίαμβος του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ με 10,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, που αναζητεί νέο αρχηγό ύστερα από την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Με καταμετρημένο σχεδόν το 99% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 43,94% (160 έδρες) και η Νέα Δημοκρατία 33,49% (91 έδρες). Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ποσοστό 7,53% (21 έδρες), ΛΑΟΣ 5,62% (15 έδρες), ΣΥΡΙΖΑ 4,59% (13 έδρες), και Οικολόγοι Πράσινοι 2,52% και καμία έδρα. Στο 29% κυμάνθηκε η αποχή.

Θρίαμβος του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ με 10,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, που αναζητεί νέο αρχηγό ύστερα από την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Με καταμετρημένο σχεδόν το 99% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 43,94% (160 έδρες) και η Νέα Δημοκρατία 33,49% (91 έδρες). Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ποσοστό 7,53% (21 έδρες), Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 5,62% (15 έδρες), ΣΥΡΙΖΑ 4,59% (13 έδρες), και Οικολόγοι Πράσινοι 2,52% και καμία έδρα. Στο 29% κυμάνθηκε η αποχή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσει στον νικητή των εκλογών, Γιώργο Παπανδρέου, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εκτιμάται ότι θα έχει μόλις 16 υπουργούς με έντονο «άρωμα» γυναίκας. Θέση στο υπουργικό συμβούλιο διεκδικούν : Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Δαμανάκη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ελπίδα Τσουρή και Ντίνα Μπατζελή.

Τρία από τα στελέχη που είχαν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη θεωρούνται επικρατέστεροι για μία θέση στο κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Φλωρίδη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Πολλά γνωστά ονόματα όπως οι : Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κατερίνα Παπακώστα, Λευτέρης Ζαγορίτης, και Θόδωρος Κασίμης μένουν εκτός νέας Βουλής από τη Νέα Δημοκρατία.

Ραγδαίες εξελίξεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Τακτικό συνέδριο καλείται να εκλέξει νέο αρχηγό, κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Πολλά τα συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπανδρέου από ξένους ηγέτες. Ξεχωρίζει το τηλεφώνημα του Μπαράκ Ομπάμα, που εκδήλωσε επίσης την επιθυμία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, από τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη Ράϊτγουντ, η οποία βρίσκεται 73 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα οι περίπου πέντε χιλιάδες κάτοικοί της να την εγκαταλείψουν.

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στην Αττική. Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x