Ευρώπη

Πρίντεζης: «Όλα είναι υπέροχα στη Μάλαγα»

Ο Γιώργος Πρίντεζης άλλαξε σελίδα στην καριέρα του το φετινό καλοκαίρι. Το «κεφάλαιο» Ολυμπιακός έκλεισε για τον 24χρονο φόργουορντ και πλέον ανοίγει ένα καινούργιο στην Ισπανία με τη φανέλα της Μάλαγα. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο www.sport-fm.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος από όσα έχω βρει εδώ μέχρι στιγμής. Όλα είναι υπέροχα στη Μάλαγα».

Ο Γιώργος Πρίντεζης άλλαξε σελίδα στην καριέρα του το φετινό καλοκαίρι. Το «κεφάλαιο» Ολυμπιακός έκλεισε για τον 24χρονο φόργουορντ και πλέον ανοίγει ένα καινούργιο στην Ισπανία με τη φανέλα της Μάλαγα. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο www.sport-fm.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος από όσα έχω βρει εδώ μέχρι στιγμής. Όλα είναι υπέροχα στη Μάλαγα».

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ μεγάλο για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Πειραιά, τελική συμφωνία με τη Μάλαγα και στη συνέχεια Ευρωμπάσκετ. Πλέον, ο 24χρονος φόργουορντ βρίσκεται στην Ισπανία και προετοιμάζεται με την ομάδα του Αϊτο Ρενέσες «για μια μεγάλη χρονιά που είναι κομβική για τη Μάλαγα» δήλωσε ο Πρίντεζης στο www.sportfm.gr και εξήγησε στη συνέχεια το γιατί. «Οι άνθρωποι της ομάδας δεν θέλησαν φέτος να μπουν στη λογική της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήθελαν να δαπανήσουν πολλά χρήματα και προτίμησαν να στηριχθούν σε νεαρούς παίκτες. Στο ρόστερ μας υπάρχουν λίγοι παίκτες που είναι πάνω από 26 χρόνων. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα που να έχει, όμως, μέλλον. Εδώ οι άνθρωποι έχουν σχέδιο και πλάνο τετραετίας και μας το έχουν εξηγήσει».

Ήδη, από τα πρώτα φιλικά οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στον Έλληνα φόργουορντ είναι «άριστες. Ζω κάτι το εκπληκτικό το οποίο ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει. Για παράδειγμα, παίξαμε φιλικό με την Αλικάντε και το γήπεδο τους ήταν κατάμεστο. Έγινε παρουσίαση των ομάδων, ενώ στο τέλος του παιχνιδιού βραβεύτηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Απίθανα πράγματα». Δεν είναι, όμως, μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που του έχει κάνει εντύπωση. «Και η οργάνωση της ομάδας είναι άρτια. Από το αυτοκίνητο που μου έδωσαν, μέχρι και το σπίτι στο οποίο μένω, είναι όλα υπέροχα. Η πόλη είναι πανέμορφη και έχουμε ό,τι χρειαστεί. Το μόνο που με απασχολεί είναι το αγωνιστικό κομμάτι και τίποτα άλλο. Αυτό είναι ευλογία για κάθε αθλητή».

Η αγωνιστική δράση ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο στην ACB και η Μάλαγα υποδέχεται τη Φουενλαμπράδα. «Το πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό που κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Ακόμη δεν έχουμε πει κάτι για αυτό το ματς, αλλά ξέρω πως θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα». Ο Ρενέσες δεν του έχει ζητήσει τίποτα ιδιαίτερο παρά μόνο «να είμαι ο εαυτός μου. Ο κόουτς είναι πολύ καλός άνθρωπος και άριστος γνώστης του μπάσκετ. Νιώθω πως κάθε μέρα που πηγαίνω στην προπόνηση, γίνομαι και καλύτερος παίκτης. Οι άνθρωποι εδώ δίνουν ιδιαίτερη βάση στη λεπτομέρεια και νομίζω πως αυτό κάνει τη διαφορά».

Εκτός, όμως, από την πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, έρχεται και η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στις 21 Οκτωβρίου. Ο Πρίντεζης, όμως, έχει σημαδέψει άλλη ημερομηνία στο ημερολόγιου του. Την 28η Οκτωβρίου. Εντάξει, εθνική εορτή αλλά για τον «Πρι» είναι ιδιαίτερη ημέρα και για άλλο λόγο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα υποδεχτεί την ομάδα της καρδιάς του ως αντίπαλος. Και με την Ολύμπια Λάρισας είχε συμβεί αυτό, αλλά τότε είχε δοθεί δανεικός. Τώρα, οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές. Θα την υποδεχτεί ως αντίπαλος και μάλιστα φορώντας πράσινα. «Είδες πώς τα φέρνει η ζωή (γέλια). Δεν ξέρω πώς θα αισθανθώ εκείνη τη στιγμή, αλλά νομίζω πως όλα θα είναι δύσκολα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι. Στη συνέχεια ελπίζω να αισθανθώ καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x