Stoiximan Super League

Η κακή και ο… Κάκος

Ακόμη περισσότερο από την κορυφή απομακρύνθηκε η ΑΕΚ. Η πολύ καλά οργανωμένη Skoda Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια την αγωνιστικά κακή «Ένωση» με 1-0 με γκολ του Μάουρο Πόι στο 21’. Φωνάζουν δικαιολογημένα οι «κιτρινόμαυροι» για ακυρωθέν γκολ του Χέρσι στο 13’ από τον διαιτητή Κάκο. Χέρι στο γκολ των Ακριτών,υποψίες και για πέναλτι σε τράβηγμα στον Μπλάνκο. Εκνευρισμένος με παίκτες του ο . Φήμες ακόμη και για παραίτηση.

Ακόμη περισσότερο από την κορυφή απομακρύνθηκε η ΑΕΚ. Η πολύ καλά οργανωμένη Skoda Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια την αγωνιστικά κακή «Ένωση» με 1-0 με γκολ του Μάουρο Πόι στο 21’. Φωνάζουν δικαιολογημένα οι «κιτρινόμαυροι» για ακυρωθέν γκολ του Χέρσι στο 13’ από τον διαιτητή Κάκο. Χέρι στο γκολ των Ακριτών,υποψίες και για πέναλτι σε τράβηγμα στον Μπλάνκο. Εκνευρισμένος με παίκτες του ο Μπάγεβιτς. Φήμες ακόμη και για παραίτηση.

Ο αγώνας…

Η ΑΕΚ είχε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο μία φλύαρη υπεροχή απέναντι στο συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη που παρατάχθηκε με πρώτο μέλημα να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι στο 13’ κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Χέρσι να κατεβάζει την μπάλα με το στήθος προτού την σπρώξει στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Όμως ο διαιτητής Κάκος ακύρωσε κακώς το τέρμα καταλογίζοντας χέρι στο κοντρόλ του Ολλανδού εξτρέμ.

Η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό. Η τροχιά της μπάλας εκτιμήθηκε λανθασμένα από τον Σάχα στο κόρνερ του Λουτσιάνο και ο Στρμπα έστρωσε με το κεφάλι στον Πόι, ο οποίος-και με τη βοήθεια του χεριού του-σκόραρε από απόσταση βολής σε κενή εστία.

Χρειάστηκε χρόνος για να συνέλθει η ΑΕΚ από το σοκ και έδειξε να βελτιώνει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Μάλιστα κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 37’, όμως και πάλι το τέρμα της ακυρώθηκε. Ο Σκόκο τροφοδότησε τον Χέρσι και αυτός με υπέρμετρο αλτρουισμό έδωσε δίπλα του στον Μπλάνκο, που καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ, πράγμα που δεν ήταν ξεκάθαρο από το τηλεοπτικό ριπλέι. Δύο άσχημα τελειώματα από Μαντούκα και Μπλάνκο ήταν οι τελευταίες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει ανούσια υπεροχή στο δεύτερο μέρος, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντικατέστησε τους δραστήριους στο πρώτο μέρος αλλά εμφανώς κουρασμένους Χέρσι και Γκερέιρο με τους Λεονάρντο και Ταχτσίδη, ενώ ο Γιάννης Ματζουράκης απέσυρε τον Λουτσιάνο περνώντας στη θέση του τον πιο αμυντικογενή μέσο Ταϊντέρ. Με την πάροδο του χρόνου οι «κιτρινόμαυροι» ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν περισσότερο και λίγο έλειψε να το πληρώσουν όταν στο 68’ το σουτ του Πόι από πλάγια θέση από το σώμα του Σάχα και το δοκάρι κατέληξε κόρνερ.

Έπρεπε να συμπληρωθούν 71 λεπτά για να απειλήσει η ΑΕΚ για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος την Ξάνθη, όμως ο Μπλάνκο από εξαιρετική θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ. Δύο λεπτά αργότερα εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 82’ σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Αραούχο επενέβη σωτήρια για την ΑΕΚ «μπλοκάροντας» το πλασέ του Φλίσκα.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειχναν να μην βρίσκουν λύσεις απέναντι στην «οχυρωμένη» Ξάνθη, αφού και η τελευταία τους απόπειρα, με βολέ του Μπλάνκο που εξουδετέρωσε ο Γκσπούρνινγκ στο 90’, δεν είχε αποτέλεσμα. Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, με την Ξάνθη να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και την ΑΕΚ την τρίτη διαδοχική ήττα της.

* Περίπου 3.000 φίλαθλοι ήταν στις κερκίδες, 2.000 εξ αυτών φίλοι της Ξάνθης και 1.000 της ΑΕΚ. Δεν έλειψαν αποδοκιμασίες μίας μερίδας οπαδών των γηπεδούχων κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Χρήστου Πανόπουλου, λόγω της διαφωνίας που έχουν για την πολιτική της διοίκησης στα εισιτήρια διαρκείας.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Παπαδημητρίου (75’ Βακουφτσής), Τζάγκι, Στρμπα, Φλίσκας (82’ Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόι, Βασιλακάκης, Λουτσιάνο (61’ Ταϊντέρ).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Μαρσελίνιο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Άρσε, Γιάχιτς (82’ Ιορντάκε), Μαντούκα, Χέρσι (59’ Λεονάρντο), Γκερέιρο (64’ Ταχτσίδης), Σκόκο, Μπλάνκο.

Στον πάγκο: Λούκατς, Μάκος, Γκέντσογλου, Καράμπελας.

Κίτρινες κάρτες: Κιντάνα, Βάλλας.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Τάτσης (Ηπείρου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x