Γενικά

«Θολό» τοπίο στον Αθλητισμό

Κλειστά είναι τα χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Γιάννη Ιωαννίδη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, μετά την αλλαγή κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενοποίησης των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και κατάργηση της θέσης του υφυπουργού, με ταυτόχρονη εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. Ποια ονόματα ακούγονται για το… χρίσμα.

Κλειστά είναι τα χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Γιάννη Ιωαννίδη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, μετά την αλλαγή κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ενοποίησης των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και κατάργηση της θέσης του υφυπουργού, με ταυτόχρονη εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού.

Εφόσον διατηρηθεί το υφυπουργείο Αθλητισμού, αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε ενημερωθεί επίσημα κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πως παίρνει το χρίσμα. Η παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα φέρεται να είναι το πρώτο φαβορί, ωστόσο δυνατά «παίζει» και το όνομα του Χρήστου Αηδόνη. Ο 45χρονος βουλευτής Δράμας είναι απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας, διετέλεσε γραμματέας στον τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006/07, ενώ ήταν ο υπεύθυνος για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό. Ως… αουτσάιντερ ακούστηκε και το όνομα του δημοσιογράφου Γιάννη Δημαρά.

Στην περίπτωση που ενοποιηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού με κάποιο άλλο και οι αρμοδιότητες του υφυπουργείου Αθλητισμού εκχωρηθούν στον ΓΓΑ, για τη θέση αυτή πιθανότατα θα επιλεγεί κάποιο εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος, με τον Κώστα Παταβούκα, ο οποίος για λίγες ψήφους έμεινε εκτός Βουλής, να είναι ο επικρατέστερος.

Οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης αναμένονται εντός της Τρίτης, ενώ η ορκωμοσία θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x