Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Διαχρονική αξία η Εθνική»

Ομάδα που… αντέχει στο χρόνο χαρακτήρισε την Εθνική μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Ομάδα που… αντέχει στο χρόνο χαρακτήρισε την Εθνική μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».
«Η ιστορική διαδρομή επιβεβαιώνει τη διαχρονική αξία της Εθνικής. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Υπάρχει πίστη στις δυνατότητες, συνέπεια, πρόγραμμα, ευθύνη, σοβαρότητα, νοικοκυριό. Στις 14 Ιουνίου του 1987 είχα δηλώσει ότι αυτή η επιτυχία δεν είναι ανεπανάληπτη και δικαιώθηκα», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του Γιόνας Καζλάουσκας απάντησε: «Είναι παγκόσμια καταξιωμένος προπονητής και δεν δίνει εξετάσεις».

Η επόμενη μεγάλη πρόσκληση λέγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. «Είμαστε δευτεραθλητές κόσμου και θα πάμε εκεί για να υπερασπιστούμε αυτή τη θέση», τόνισε ο πρόεδρος της FIBA Europe, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο Ευρωμπάσκετ λόγω των παραπόνων που υπήρχαν για το βεβαρημένο πρόγραμμα οι ομάδες. «Η διοργάνωση ήταν καλή, με χαρακτηριστικό τη μεγάλη προθυμία και τη διάθεση προσφοράς των διοργανωτών. Διαπιστώθηκαν προβλήματα και δυσλειτουργίες και φυσικά θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές».

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ αποκάλυψε πως «… πολύ σύντομα θα φιλοξενήσουμε ξανά διοργάνωση στην Ελλάδα», ενώ με αφορμή την προσεχή… προαγωγή του σε πρόεδρο της FIBA World τόνισε πως στόχος του είναι «… να συνεχιστεί η πρόοδος και να γίνει το μπάσκετ πρώτο άθλημα στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x