Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Στη θέση του ο Μπάγεβιτς

Κανένα θέμα αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν κανονικά παρών στους Θρακομακεδόνες το πρωί της Τρίτης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο και τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη, ενώ στη συνέχεια η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του. Οργή για τη διαιτησία του Κάκου. Εξελίξεις αναμένονται στα διοικητικά τις επόμενες ημέρες.

Ουδέν θέμα αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ δεν υφίσταται πλέον. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν κανονικά παρών στους Θρακομακεδόνες το πρωί της Τρίτης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο και τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη, ενώ στη συνέχεια η προπόνηση της ομάδας έγινε υπό τις οδηγίες του.

Στη συνάντηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρεται να απέδωσε το ξέσπασμά του και την απειλή παραίτησης στον εκνευρισμό της στιγμής, ενώ συζήτησε με τον πρόεδρο τα προβλήματα που διακρίνει στην ομάδα. Ο Νίκος Θανόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον προπονητή και δεσμεύτηκε πως θα τον στηρίξει σε ό,τι εκείνος κρίνει αναγκαίο για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ απουσίαζε από την προγραμματισμένη συνάντηση του Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της ΕΠΟ με εκπρόσωπους της Σούπερ Λίγκα και της Ενωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της πρώτης στη δεύτερη.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναγνωρίζουν πως ανεξάρτητα από τα δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, όφειλαν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο. «Δεν πρέπει να κατηγορούμε το διαιτητή, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Εμείς φταίμε, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Οργή για Κάκο

Έξαλλοι είναι όλοι στις τάξεις της ΑΕΚ με τα σφυρίγματα του Τάσου Κάκου. Ο Κερκυραίος ρέφερι ακύρωσε κακώς το τέρμα του Χέρσι στο 13’, θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει χέρι στο τέρμα της Ξάνθης, ενώ ελέγχεται και για μία φάση στην οποία ο Μπλάνκο διαμαρτύρεται για πέναλτι. Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» απορούν πώς γίνεται να καταλογίστηκε με τόση… ακρίβεια το οφσάιντ στο γκολ του Μπλάνκο, που επίσης ακυρώθηκε. Ο Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή λέγοντάς του πως τα πλάνα της τηλεόρασης τον εκθέτουν. Η διοίκηση της ΠΑΕ τήρησε για μία ακόμη φορά σιγή ιχθύος, με τον κόσμο της «Ένωσης» να θεωρεί πως αδυνατεί να προφυλάξει την ομάδα και να εμπνεύσει (ή να απαιτήσει) το σεβασμό από τους διαιτητές.

Βάλσαμο η διακοπή

Το μοναδικό… παρήγορο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι πως ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό θα χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις, παρότι θα υπάρχουν απουσίες. Οι Μάκος (Ανδρών), Παυλής, Ταχτσίδης (Ελπίδων), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία), Γκερέιρο (Πολωνία) εντάσσονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Ο Νέμεθ αγωνίζεται απόψε με την ομάδα Νέων της Ουγγαρίας απέναντι στην Τσεχία, για τη φάση των «16», ενώ υποχρεώσεις με την Αλγερία έχει ο περιθωριοποιημένος Τζεμπούρ.

Την Τρίτη ο Δημήτρης Κουτρομάνος αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο Ζεράλντο Άλβες υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ οι Καφές και Χουανφράν ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Η Τετάρτη είναι ημέρα ρεπό για τους παίκτες της ΑΕΚ, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το πρωί της Πέμπτης.

Εξελίξεις στα διοικητικά

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το προσεχές δεκαπενθήμερο για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, χωρίς να είναι σαφείς ακόμη οι προθέσεις του. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες όλοι τηρούν σιγή ιχθύος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται από κάποιες πηγές έτοιμος να ζητήσει από τους «ανενεργούς» μετόχους είτε να… ενεργοποιηθούν βάζοντας χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα, είτε να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Στη δεύτερη περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς θα κληθεί ως κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών να βρει «συμπαίκτες»-αν και δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα-ή να παραχωρήσει τις μετοχές σε κάποιον ή κάποιους ανθρώπους της δικής του επιλογής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x