Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο Κάκκος

SportDay

Η συζήτηση που γίνεται για το αν τελικά είναι χρήσιμοι οι δύο έξτρα βοηθοί στις περιοχές, που πειραματικά δοκιμάζει η ΟΥΕΦΑ στο Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκει άμεσα συνηγόρους όλους αυτούς που βλέπουν λάθη όπως τα χθεσινά να επηρεάζουν ξεκάθαρα ένα αποτέλεσμα.

Γιατί όσο κι αν θέλουμε να μη γίνεται κουβέντα συνεχώς για τους διαιτητές, τραγικά λάθη όπως αυτά στην Ξάνθη -που ουσιαστικά αλλοίωσαν το αποτέλεσμα- δεδομένα μας αναγκάζουν να ρίχνουμε νερό στον μύλο της αμφισβήτησης.

Γιατί ακόμη και η αναιμική ΑΕΚ του χθεσινού ματς θα ήταν δεδομένα καλύτερη αν είχε προηγηθεί με το καθαρό γκολ του Χέρσι, ο οποίος έκανε κοντρόλ στην αρχή του αγώνα και σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Κάκκος -αν και είχε εξαιρετική τοποθέτηση- «ανακάλυψε» χέρι, ακυρώνοντάς το.

Ή έστω αν ο διαιτητής έβλεπε το κοντρόλ του Πόι με το χέρι πριν ο Αργεντινός άσος της Ξάνθης στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Επειδή πάντως κάθε κουβέντα δεν μπορεί να έχει άξονα τη διαιτησία, ο Σάχα φταίει όσο και ο Κάκκος για το γκολ, αφού στο κόρνερ του Λουτσιάνο έκανε κάκιστη εκτίμηση στη φάση και δεν βγήκε να μαζέψει, αφήνοντας τους συμπαίκτες του εκτεθειμένους.

Ο Κάκκος είχε και ακόμη μία δύσκολη φάση να εκτιμήσει, με τον Χέρσι να δίνει την μπάλα στον Μπλάνκο που τον ακολουθούσε, αλλά επειδή αυτή ειδικά η φάση ξεκαθαρίζει μόνο με τρία και τέσσερα ριπλέι μπορείς να του δώσεις το δικαίωμα στην αμφισβήτηση και να μην το ψέξεις.

Αλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση πιο πολύ τα βάζεις με τον δικό σου παίκτη που δεν τελείωσε τη φάση μόνος του αλλά λειτουργώντας αλτρουιστικά και λιγότερο με τον διαιτητή. Επίσης, η «Ενωση» δεν πήρε τίποτα απολύτως για ένα ακόμη ματς από τον Μπλάνκο και τον Σκόκο, ο Ρότζερ Γκερέιρο ήταν εκτός κλίματος και ο Μαντούκα μετά την εξαιρετική παρουσία του κόντρα στην Μπενφίκα ήταν επίσης μετριότατος.

Η είσοδος του Λεονάρντο τη βοήθησε, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις -όπως ένα φάουλ από τα πλάγια στο 80'- έδειξε πως ακόμη είναι ανώριμος για την πίεση μεγάλης ομάδας.

Με όλη την «Ενωση» στην επίθεση, στο τέλος η Ξάνθη μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ, όπως και η ΑΕΚ στη φάση του Μπλάνκο στο 90' θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 αλλά ο Γκσπούρνινγκ επιβεβαίωσε όποιους τον θεωρούν έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερ στη Σούπερ Λίγκα με μια επέμβαση υψηλού επιπέδου.

Ο Γιάννης Ματζουράκης ξέρει αυτή την ομάδα σαν την παλάμη του. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έκανε την ομάδα να αποκτήσει και πάλι ταυτότητα. Με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα μπορεί η ακριτική ομάδα να μην είναι το ωραιότερο θέαμα, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική.

Η τελευταία νίκη της SKODA επί της ΑΕΚ ήταν το 1999 για το πρωτάθλημα, με τον Ματζουράκη και τότε στον πάγκο και παρ' ότι δεν έχει πια την ποιότητα που είχε τότε στη διάθεσή του, σίγουρα θα κάνει πολλά πράγματα καλύτερα από αυτούς που κάθισαν στον πάγκο της Ξάνθης τελευταία.

Για την ΑΕΚ, μετά την παρένθεση της καλής εμφάνισης με την Μπενφίκα ήρθε ακόμη ένα μέτριο ματς για να μπει και πάλι στο τραπέζι η συζήτηση για το αν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική.

Επαναλαμβάνω, όμως, πως αν οι αποφάσεις του Κάκκου δεν ήταν όλες εναντίον της στο πρώτο μέρος ίσως να είχε άλλη τροπή το ματς. Τώρα πια η «Ενωση» κυνηγάει τη σκιά της έπειτα από ακόμη ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Και με διπλάσιο αριθμό βαθμών μακριά από την πρώτη θέση μόλις τον Οκτώβριο, τα πράγματα δεν προμηνύονται ρόδινα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x