Ελλάδα

«Ξύπνησε» στο δεύτερο…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 86-68 για το τουρνουά «Love Cyprus Basketball» παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Ένα κακό μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν έδωσε στους Κύπριους τη δυνατότητα να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ κι ένα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, όταν οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπιασαν τόπο και οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν. Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν οι Πέκοβιτς και Καλάθης που πέτυχαν από 17 πόντους,

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 86-68 για το τουρνουά «Love Cyprus Basketball» παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Ένα κακό μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν έδωσε στους Κύπριους τη δυνατότητα να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ κι ένα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, όταν οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπιασαν τόπο και οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με επί μέρους σκορ 21-4 και παίρνοντας το προβάδισμα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρά τις απουσίες των Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρή και Σερμαντίνι απέδωσαν καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και διατήρησαν το αήττητο στα φιλικά προετοιμασίας. Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν οι Πέκοβιτς και Καλάθης που πέτυχαν από 17 πόντους, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Μπόγρης και Τέπιτς με 13 και 11 αντίστοιχα.

«Ήταν μια ακόμη φιλική αναμέτρηση. Η ομάδα ήταν εξαιρετική μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Πιστεύω ότι παίξαμε πολύ σοβαρά. Δεν είμαστε σε πολύ κατάσταση, εξαιτίας και των τραυματισμών που έχουμε. Είμαστε εδώ με 10 παίκτες, έχουμε μόνο τρεις ψηλούς και είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε και το ροτέισον. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να παίξουμε και από το δεύτερο δεκάλεπτο αρχίσαμε να παίζουμε πιο επιθετικά. Πήραμε γρήγορα 15 πόντους στον αιφνιδιασμό σε αυτό το διάστημα», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: «Όλα αρχίζουν από την άμυνά μας. Είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε να λειτουργεί σωστά. Επιθετικά βρήκαμε χώρους, βοήθειες με την μπάλα και διορθώσαμε όσα κάναμε λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο. Αύριο απέναντι στην Κίμκι έχουμε ένα ακόμη δυνατό φιλικό για εμάς. Όσο για τα τρία νέα πρόσωπα… Είναι περίοδος προσαρμογής γι’ αυτούς. Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις όλοι μαζί και είναι αδύνατον να λειτουργούν όλα. Θα δούμε, έχουμε δουλειά ακόμη. Έχουμε ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι αύριο με την Κίμκι, ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο της Ευρωλίγκας και είναι σημαντικό φιλικό για εμάς. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο του Παναθηναϊκού που ήταν εδώ, που ήταν δίπλα μας και μας στήριξαν, αλλά και για όλες αυτές τις βραβεύσεις, όσα μας δίνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Διαιτητές: Σάντος, Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης

Δεκάλεπτα: 18-25, 45-38, 66-46, 86-68

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 11 (4 α), Σπανούλης (5ρ, 7 α), Περπέρογλου 7, Φώτσης 6 (6ρ), Νίκολας 9, Διαμαντίδης 3 (7 α), Πέκοβιτς 17 (5ρ), Καλάθης 17, Βεργίνης 3, Μπόγρης 13 (4ρ)

ΑΠΟΕΛ (Στυλιανίδης): Βαν Ντορπ 4, Σιμς 19, Ιόνοφ, Φόουκς, Χιθ 12, Ρόμπερτς 12, Αναστασιάδης, Φίλιπς 2, Ταμίρ 7, Πίττακας, Κινγκ 12

Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κίμκι, η οποία επιβλήθηκε με 81-78 του Κεραυνού Στροβόλου στο άλλο ματς του τουρνουά.

* Βροντερό ήταν το «παρών» που έδωσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο «Τάσσος Παπαδόπουλος». Περίπου 500 άτομα αποθέωσαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τους παίκτες, αλλά και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ενώ οι «πράσινοι» τιμήθηκαν από συνδέσμους φιλάθλων της ομάδας στην Κύπρο, οι οποίοι βράβευσαν και την Εθνική ομάδα στο πρόσωπο του αρχηγού της, Αντώνη Φώτση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x