Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Τους έβγαλε το λάδι!

Μέρες καλοκαιρινής προετοιμασίας θύμιζε η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, αφού οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν πολύ στο πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εκγύμνασης του Μοράσι Σαντ' Ανα. Συνολικά, οι παίκτες έτρεξαν περίπου 11 χιλιόμετρα, όσα δηλαδή κάνει σε έναν αγώνα ένας παίκτης που έχει τρέξει περισσότερο απ' όλους. Ποιο το πρόγραμμα που δοκίμασε ο Βραζιλιάνος γυμναστής και τι είπε στους παίκτες, πριν και κατά τη λήξη της χθεσινής προπόνησης. Έτοιμος για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ντιόγο.

Μέρες καλοκαιρινής προετοιμασίας θύμιζε η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, αφού οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν πολύ στο πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εκγύμνασης του Μοράσι Σαντ' Ανα. Συνολικά, οι παίκτες έτρεξαν περίπου 11 χιλιόμετρα, όσα δηλαδή κάνει σε έναν αγώνα ένας παίκτης που έχει τρέξει περισσότερο απ' όλους. Το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε 50άρια, 100άρια, 150άρια, 200άρια, 250άρια και 300άρια. Μόλις τελείωνε το ένα, έκαναν ένα γύρο πιο χαλαρά και συνέχιζαν με το επόμενο.

Για να κάνουν όλο τον κύκλο του προγράμματος του Βραζιλιάνου γυμναστή έτρεχαν συνεχώς και συνολικά κάλυψαν πάνω από τρία χιλιόμετρα, αφού το σετ έγινε τρεις φορές (αν και το αρχικό πλάνο του Σαντ' Ανα προέβλεπε τέσσερις επαναλήψεις, αλλά τους το χάρισε). Χθες το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν περίπου οχτώ χιλιόμετρα.

«Θα έχουμε και άλλο τρέξιμο»

Μετά το τέλος της προπόνησης οι παίκτες σκέφτηκαν ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη για εκείνους, αφού θα προπονηθούν μόνο το απόγευμα. Ωστόσο, ο Σαντ' Ανα, πριν φύγουν από τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, δεν φάνηκε να συμμερίζεται την… ελπίδα τους. «Καλά θα κάνετε να ξεκουραστείτε και αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πρωί, διότι το απόγευμα θα έχουμε κι άλλο τρέξιμο», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου γυμναστή.

Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση της ομάδας του Ολυμπιακού σε περίπου έναν μήνα. Το πρόγραμμα των νταμπλούχων Ελλάδας θα είναι έντονο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν θα πέσει ο ρυθμός εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη (στις 17/10).

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς, οι οποίοι θα ενισχύουν τις εθνικές τους ομάδες. Ο Σαντ' Ανα δούλεψε με τους Νικοπολίδη, Παναγόπουλο, Πάρντο, Κόβατς, Γκαλίτσιο, Στολτίδη, Γκαλέτι, Ντιόγο, Λεντέσμα, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Πάντο και Κατσικογιάννης, ενώ με την υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκαν οι Γκαλέτι και Πάντος. Από την πλευρά του, ο Ντάρμπισαϊρ συνέχισε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί.

Σε κάποια φάση της χθεσινής προπόνησης, ο Βραζιλιάνος γυμναστής είπε στους παίκτες: «Το ξέρω πως είναι δύσκολο και κουραστικό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε, γιατί καταλαβαίνετε κι εσείς ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να βελτιωθούμε».

Έτοιμος με Αστέρα ο Ντιόγο

Όσον αφορά τον Ντιόγο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι υπέστη κάκωση με οίδημα στο σκαφοειδές. Ο 22χρονος φορ θα μείνει εκτός δράσης για μερικές μέρες, με το ιατρικό επιτελείο να εκτιμά ότι θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Αστέρα.

Πρόβλημα είχε και ο Λεονάρντο, ο οποίος αποχώρησε με οσφυαλγία από την απογευματινή προπόνηση. Ο 24χρονος μπακ-χαφ θα ξεκουραστεί για μερικές μέρες, ώστε να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

* Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης οι Ντομί, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Πάντος, Νικοπολίδης, Πάρντο και Κατσικογιάννης υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ από την αρμόδια υπηρεσία της UEFA.

* Στο «στόχαστρο» ομάδας από το Κουβέιτ (!) βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Την Κυριακή ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στη χώρα και η συγκεκριμένη ομάδα προσέφερε ένα τεράστιο ποσό στον Μαροκινό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, που απάντησε αρνητικά.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x