Stoiximan Super League

Λέτο: «Πρωταθλητής με τον ΠΑΟ»

Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα έξέφρασε ο Σεμπάστιαν Λέτo, με συνέντευξή του στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»: «Θέλω πάνω απ’ όλα να στεφθώ πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα». «Προτεραιότητα οι πωλήσεις», λένε για τα μεταγραφικά σενάρια οι άνθρωποι της ΠΑΕ.

Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα έξέφρασε ο Σεμπάστιαν Λέτο, με συνέντευξή του στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:

«Θέλω πάνω απ’ όλα να στεφθώ πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα». «Προτεραιότητα οι πωλήσεις», λένε για τα μεταγραφικά σενάρια οι άνθρωποι της ΠΑΕ.

Λέτο: «Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Αργεντινός άσος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», στην οποία μιλά για το παρελθόν του, το παρόν και το μέλλον του.

«Η σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού με κάνει πολύ χαρούμενο. Όταν ήρθα στην ομάδα ναι μεν ήξεραν ποιος είμαι, αλλά εγώ είχα μεγάλη αγωνία για το πώς θα με υποδέχονταν. Ο τρόπος τους με έκανε να νιώσω υπέροχα και είμαι αληθινά ευτυχισμένος για την αγάπη που μου δείχνουν. Τους υπόσχομαι ότι θα δώσω πολλά περισσότερα, ώστε να τους επιστρέψω την αγάπη που μου δείχνουν».

-Στην Αργεντινή είπες πως δεν θα έκανες ποτέ το πέρασμα στον μεγάλο αντίπαλο. Στην Ελλάδα, πάντως, το έπραξες.

«Ναι, αλλά δεν είναι το ίδιο. Καθόλου μάλιστα. Στη Λανούς έμεινα πολλά χρόνια και δέθηκα με την ομάδα, την αγάπησα. Στον Ολυμπιακό έμεινα για δέκα μήνες και δεν έγινα ποτέ οπαδός του, δεν δέθηκα μαζί του».

-Στον Παναθηναϊκό πώς νιώθεις;

«Υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος. Όλοι μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο και νιώθω μέλος μιας οικογένειας. Είναι πολύ διαφορετικά να βλέπεις μια ομάδα απέξω, όπως συνέβαινε πέρυσι, και εντελώς διαφορετικό να τη ζεις από μέσα. Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση η οργάνωση της ομάδας. Όλοι όσοι δουλεύουν στον σύλλογο κάνουν πολύ καλή δουλειά. Οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί και ο κόσμος πάντα μαζί μας. Ειλικρινά σας λέω, πριν γνωρίσω τα πράγματα από μέσα νόμιζα ότι –βάσει της περσινής βαθμολογίας– ο Παναθηναϊκός ήταν ως σύλλογος πιο κάτω από την προηγούμενη ομάδα μου. Διαπίστωσα, όμως, ότι είναι πολύ πιο πάνω και ανήκει στις πραγματικά μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

-Ατομικά νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις κάτι;

«Θέλω πάνω απ’ όλα να στεφθώ πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Σε προσωπικό επίπεδο ελπίζω να βελτιωθώ κι άλλο».

-Ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση;

«Ναι, το είδα και πέρυσι, όταν έφτασε κοντά στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Μη νομίζετε ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι εύκολη διοργάνωση. Συμμετέχουν πολλές καλές ομάδες. Αρχικά πρέπει να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αλλά μπορούμε να φτάσουμε μακριά».

-Πέρυσι έλεγαν ότι δεν μπαίνεις στην περιοχή και δεν σκοράρεις. Φέτος τους διαψεύδεις.

«Ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες τότε. Πριν έρθω εδώ είχα σχεδόν έξι μήνες να παίξω. Φέτος είμαι πολύ πιο ήρεμος και αυτό μετράει. Επίσης, νομίζω ότι έχω καλύτερους συμπαίκτες. Σίγουρα δεν είμαι σέντερ φορ, δεν είναι το φόρτε μου το σκοράρισμα, αλλά τα δύο γκολ που έβαλα πέρυσι ήταν πολύ λίγα. Το κλίμα και ο τρόπος παιχνιδιού με βοηθούν να έχω πιο καλή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή».

-Σκέφτεσαι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι με δικό σου γκολ;

«Ναι. Θα ήταν πολύ ωραίο αυτό. Όμως το σημαντικό είναι να κερδίσουμε, όχι να βάλω γκολ εγώ. Αν τώρα υπάρξει συνδυασμός, θα είναι το τέλειο».

-Ποιος ήταν το είδωλό σου;

«Για όλους τους Αργεντινούς είδωλο είναι ο Μαραντόνα. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Σαντιάγο Σολάρι. Επαιζε στη θέση μου και τον θαύμαζα».

- Η ζωή στην Αθήνα σού αρέσει;

«Πάρα πολύ. Ο καιρός είναι υπέροχος, οι άνθρωποι φιλικοί και συνέχεια διασκεδάζουν. Η θάλασσα είναι δίπλα και για κάποιον που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο εδώ είναι η τέλεια πόλη».

- Η ζωή σου εκτός γηπέδων πώς είναι;

«Συνήθως κάθομαι σπίτι με την κοπέλα μου, αλλά έχω κάποιους φίλους και Αργεντινούς και Ελληνες και μου αρέσει να βγαίνω μαζί τους».

-Με τι όνειρα άρχισες την καριέρα σου;

«Ως παιδάκι το όνειρό μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής και να βοηθήσω την οικογένειά μου. Ως ποδοσφαιριστής ονειρεύομαι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια».

-Τι συνέβη με τη Λίβερπουλ;

«Ξαφνικά μου είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το διαβατήριο. Είχα νομότυπα ιταλικό διαβατήριο, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας με ενημέρωσαν ότι κάποια έγγραφα δεν ήταν εντάξει. Δεν μπόρεσα, λοιπόν, να πάρω άδεια εργασίας και να παίξω στην ομάδα και αυτό με στενοχώρησε. Ο τρόπος ζωής στην Αγγλία ήταν πολύ διαφορετικός, όπως και η γλώσσα. Μέχρι να τη μάθω και να συνηθίσω τον καιρό είχα έρθει στην Ελλάδα».

-Πώς είναι η αίσθηση να παίζεις στο «Ανφιλντ»;

«Πάρα πολύ όμορφη. Οταν το γήπεδο γεμίζει και οι οπαδοί τραγουδούν το "You'll never walk alone", η ατμόσφαιρα είναι μοναδική».

-Βρέθηκες από το αγγλικό στο ελληνικό λιμάνι. Πώς νιώθει ένας παίκτης που είναι μεταξύ δύο συλλόγων;

«Περίεργα. Δεν γνώριζα αν στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα έπαιζα στη Λίβερπουλ, στον Ολυμπιακό ή κάπου αλλού. Αυτή η κατάσταση δεν αφήνει έναν ποδοσφαιριστή να αφοσιωθεί στη δουλειά του. Εγώ δεν είχα μόνο το πρόβλημα της αβεβαιότητας, αλλά και αγωνιστικό, μια και είχα διαφορετικές απόψεις με τον προπονητή (σ.σ.: Βαλβέρδε) και γενικά δεν αισθανόμουν καλά στην ομάδα αυτήν».

-Ο Μαραντόνα είναι ο κορυφαίος Αργεντινός όλων των εποχών;

«Όχι. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο».

-Δεν τον είδες ποτέ να παίζει…

«Στις δόξες του όχι, μόνο σε βιντεοκασέτες και dvd. Παίξαμε, όμως, μαζί πριν από ενάμιση χρόνο σε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Λανούς».

-Ποια θεωρείς την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη;

«Την Μπαρτσελόνα. Είναι η ομάδα–όνειρο για κάθε παίκτη. Παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και είναι πραγματική απόλαυση να τη βλέπεις».

-Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο;

«Ο Μέσι. Και ο Ινιέστα είναι τρομερός ποδοσφαιριστής. Αλλά ο Μέσι είναι ξεχωριστός γιατί κάνει το απρόβλεπτο. Μετά μου αρέσουν ο Ρονάλντο και ο Κακά».

«Προτεραιότητα στις πωλήσεις»

Παρά το γεγονός ότι ακούγονται διάφορα ονόματα για τον Παναθηναϊκό, από την ομάδα ξεκαθαρίζουν ότι προέχουν οι πωλήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών. Όπως έλεγαν χθες οι διοικούντες την ΠΑΕ, «δεν υπάρχει καμία μεταγραφική κινητικότητα και σε καμία περίπτωση επαφή με παίκτη ή ομάδα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ρόστερ και έχουμε του απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μυαλό μας είναι στις πωλήσεις παικτών και όχι στις μεταγραφές». Το ρόστερ έχει αυτή τη στιγμή 28 παίκτες και ο Τεν Κάτε έχει ζητήσει να φθάσει στους 23. Εκτός από τους Μάντζιο, Κλέιτον, Τζιόλη, Δημούτσο, που είναι υπό παραχώρηση, στον Παναθηναϊκό θέλουν να ελαφρύνουν και άλλο το ρόστερ.

Ησυχία στην Παιανία…

Μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν χθες στην Παιανία για μιάμιση ώρα υπό τις οδηγίες του Λόρενς Εμπεν. Ο Τεν Κάτε απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Έλειπαν επίσης ο Σισέ, που είναι στο Αμπιτζάν για την κηδεία του πατέρα του και θα επιστρέψει αύριο, ο Σαριέγκι που πήρε διήμερη άδεια για να τακτοποιήσει προσωπική του υπόθεση και ο Μαρίνος που ταλαιπωρείται από ίωση. Οι παίκτες έκαναν χθες αρχικά χαλαρό τρέξιμο και συνέχισαν με αμέτρητα σπριντ με ή χωρίς μπάλα. Η ένταση φυσικά ήταν μεγάλη. Στο πρόγραμμα με ελαφρύ τρέξιμο μπήκε και ο Πετρόπουλος από χθες. Οι «πράσινοι» σήμερα και αύριο θα προπονηθούν πρωί.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x