Ελλάδα

Τα «είπαν» Γιαννάκης και Πόποβιτς (Video)

Ο Ολυμπιακός ζει μια μοναδική εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εκτός από τα φιλικά στα οποία θα αντιμετωπίσει ομάδες του ΝΒΑ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να δουν και το πως λειτουργούν σε όλους τους τομείς οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Μάλιστα, ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, κάλεσε σε δείπνο τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Πειραιά με κεντρικό θέμα συζήτησης να είναι φυσικά το μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ζει μια μοναδική εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εκτός από τα φιλικά στα οποία θα αντιμετωπίσει ομάδες του ΝΒΑ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να δουν και το πως λειτουργούν σε όλους τους τομείς οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Μάλιστα, ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, κάλεσε σε δείπνο τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Πειραιά με κεντρικό θέμα συζήτησης να είναι φυσικά το μπάσκετ. Ο 60χρονος τεχνικός των «Σπιρουνιών» μίλησε για αρκετή ώρα με τον «δράκο» με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για πολλά θέματα αλλά κυρίως οι δύο κόουτς μίλησαν για μπάσκετ.

Βούισιτς: «Με κόσμο την άλλη φορά»

Ο Νίκολα Βούισιτς είχε ζήσει και στο παρελθόν την εμπειρία του να αντιμετωπίζεις ομάδα του ΝΒΑ. Ο Κροάτης σέντερ είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ τους Τορόντο Ράπτορς το 2005, τους οποίους μάλιστα η «ομάδα του λαού» είχε κερδίσει. Ο έμπειρος σέντερ μίλησε για αυτή την εμπειρία αλλά και για το τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ.

«Ήταν εντυπωσιακό αυτό που έγινε και κανείς δεν το πίστευε. Αυτή η νίκη μας είχε βοηθήσει πολύ ως ομάδα», τονίζει ο Κροάτης σέντερ του Ολυμπιακού και στη συνέχεια αναφέρεται στο παρόν: «Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και μόνο κέρδος μπορείς να έχεις απ’ αυτά τα παιχνίδια».

Τι το διαφορετικό υπάρχει ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ; «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αλλά το κυριότερο είναι οι φίλαθλοι. Στο ΝΒΑ πάνε για να φάνε χάμπουργκερ, για να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν. Ίσως στο επόμενο ταξίδι μας να παίρναμε κοντά κάποιους από τους δικούς μας φιλάθλους για να τους δείξουν τι πάει να πει αγάπη για την ομάδα σου ή να τους φέρουμε σ’ ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να ζήσουν την ατμόσφαιρα», επισημαίνει ο έμπειρος σέντερ που αναμένεται να έχει αρκετή δουλειά στα δυο φιλικά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίξω απέναντι στον Ντάνκαν. Αυτός και ο Σακίλ είναι δυο από τους καλύτερους σέντερ της τελευταίες δεκαπενταετίας και το να παίζεις απέναντί τους είναι κάτι το σπουδαίο για κάθε αθλητή».

Και ντοκιμαντέρ

Ο Ολυμπιακός ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και χθες ήρθε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη να προστεθεί στο ταξίδι των «ερυθρολεύκων» στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Εταιρεία παραγωγής ζήτησε να γυρίσει ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι του Ολυμπιακού σε Σαν Αντόνιο και Κλίβελαντ και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι βιντεοσκοπήσεις θα ξεκινήσουν από το παιχνίδι κόντρα στους Σπερς και θα σταματήσουν μόλις η ομάδα του Πειραιά αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Η προπόνηση των Σπερς



Δηλώσεις του Γκρεγκ Πόποβιτς





Eπιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x