Παράξενα

Αυτό το κρανίο...«τα σπάει»!

Ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο συνέβη σε έναν άνδρα από το Νορθάμπερλαντ, το κρανίο του οποίου άρχισε να αναδομείται στο κανονικό σχήμα μετά από ένα ατύχημα που είχε του συμβεί πριν από 50 χρόνια! Την εξαιρετική περίπτωση αυτό – αναδόμησης του κρανίου του Γκόρντον Μουρ ανακάλυψαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του άντρα, ο οποίος είχε υποστεί μία μόλυνση στο κεφάλι του.

Ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο συνέβη σε έναν άνδρα από το Νορθάμπερλαντ, το κρανίο του οποίου άρχισε να αναδομείται στο κανονικό του σχήμα μετά από ένα ατύχημα που είχε συμβεί πριν από 50 χρόνια! Την εξαιρετική περίπτωση αυτό – αναδόμησης του κρανίου του Γκόρντον Μουρ ανακάλυψαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του άντρα, ο οποίος είχε υποστεί μία μόλυνση στο κεφάλι του.

Μία μεταλλική πλάκα είχε τοποθετηθεί στο κρανίο του πρώην υπάλληλου ταχυδρομείου για να καλύψει το κενό των σοβαρών κακώσεων που είχε, λόγω ενός τροχαίου το 1955, όταν το αυτοκίνητό του είχε αναποδογυρίσει. Η πλάκα υπέστη κοίλωμα μετά από μία τριετία εξαιτίας ενός δεύτερου ατυχήματος. Ωστόσο, τα κρανιακά οστά του αναπτύχθηκαν κάτω από το κοίλωμα με την πάροδο των χρόνων! Σύμφωνα με τον κ. Μουρ η πλάκα ποτέ δεν τον ενόχλησε, αλλά όπως σχολίασε «η είδηση ότι δεν θα ξαναχτυπήσει συναγερμός στα μηχανήματα των αεροδρομίων κατά την διέλευσή του από αυτά, τον εξέπληξε ευχάριστα»!

Αυτή η περίπτωση θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια για έναν ενήλικα, με δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ένα μικρό παιδί, εξαιτίας της φυσιολογικής ανάπτυξης των οστών του. «Ήταν μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι αναπτύσσεται και πάλι το κρανίο. Θα περίμενε κανείς να το δει σε ένα μικρό παιδί, αλλά όχι σε έναν ενήλικα, και κυρίως όχι σε μία τόσο μεγάλη κενή περιοχή», υποστήριξε ο θεράπων ιατρός, Πάραμ Μπαταθίρι.

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη
ΠΗΓΗ: PATHFINDER.GR, BBC

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x