Ελλάδα

Πέκοβιτς: «Έτοιμοι όταν πρέπει»

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως ξέρει πώς να ξεπερνά τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται μέσα στη σεζόν. Οι «πράσινοι» μάλιστα, ξέρουν ακόμη καλύτερα πώς να φτάνουν στους τίτλους. Κάτι που επισήμανε και ο Νίκολα Πέκοβιτς σε συνέντευξη του στη «Sportday». Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν απόλυτος. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως ξέρει πώς να ξεπερνά τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται μέσα στη σεζόν. Οι «πράσινοι» μάλιστα, ξέρουν ακόμη καλύτερα πώς να φτάνουν στους τίτλους. Κάτι που επισήμανε και ο Νίκολα Πέκοβιτς σε συνέντευξη του στη «Sportday». Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν απόλυτος. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε από την Κύπρο χθες, όπου πήρε μέρος σε τουρνουά το οποίο, σύμφωνα με τον Πέκοβιτς, ήταν «πολύ δυνατό. Ήταν καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Τι χρειάζεται να βελτιώσουμε, τι να αλλάξουμε και τι να διατηρήσουμε. Κυρίως πώς να λειτουργούμε ως σύνολο με την παρουσία των νέων παικτών. Βέβαια, είχαμε απουσίες (σ.σ.: Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής, Σερμαντίνι), αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Τους εύχομαι ωστόσο να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό για να ενισχύσουν την ομάδα». Οσον αφορά τη συνέχεια, εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Η αλήθεια είναι ότι την περσινή χρονιά δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά πιστεύω ότι σε 15 μέρες θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις... επίσημες προκλήσεις που θα μας εμφανίζονται».

Οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής στα φιλικά με τον Πέκοβιτς να λέει πως «αυτό αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση». Εν συνεχεία εξήγησε το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα φιλικά λέγοντας πως «αυτά τα ματς δεν σου δίνουν βαθμούς και τίτλους όπως τα επίσημα, αλλά είναι εξίσου σημαντικά, διότι μέσα από αυτά κρατάς τα πράγματα που θέλεις ώστε να είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις τους στόχους που έχεις θέσει».

Σε αυτά τα πρώτα φιλικά, ο 23χρονος σέντερ είναι εξαιρετικός, αλλά εκείνος δεν νοιάζεται για την προσωπική του απόδοση. «Το σημαντικότερο είναι να πάει καλά η ομάδα, διότι το σύνολο είναι αυτό που πρέπει να πάει μπροστά. Ωστόσο πιστεύω πως αν αγωνιστούμε όπως πρέπει, τότε θα βελτιωνόμαστε και εγώ και οι συμπαίκτες μου κάθε μέρα».

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Ευγένι Πασούτιν, πριν από λίγες μέρες χαρακτήρισε τον Νίκολα Πέκοβιτς κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης και ζητήσαμε από τον παίκτη να το σχολιάσει. «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι δώρο να ακούς καλά λόγια, ειδικά από άτομα με μεγάλη εμπειρία και πόσω μάλλον από τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ. Οποιοσδήποτε κι αν το λέει αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για μένα για να μπορέσω να συνεχίσω στον σωστό δρόμο και να δουλεύω σκληρά».

Ο Πέκοβιτς ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που κάνει τον προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο ξεχωριστό, απάντησε πως «να ρωτήσετε καλύτερα τον κόουτς» και συμπλήρωσε: «Το σίγουρο είναι ότι η σκληρή δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις δεν αποτελεί μυστικό και είναι αυτό που κάνουμε για να φτάσουμε και φέτος τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει να είναι».

Ο πρώην παίκτης της Παρτιζάν σχολίασε και τις μεταγραφές που έκανε φέτος το «τριφύλλι» και αυτό που τις κάνεις ξεχωριστές. «Το γεγονός ότι τους επέλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από μόνο του σημαίνει ότι είναι παίκτες με ποιότητα, δυνατοί, με διάθεση, αγάπη για το μπάσκετ και έτοιμοι να προσφέρουν όσο τους ζητηθεί στην ομάδα. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, καλά παιδιά και μαθαίνουν γρήγορα τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x