Βόλεϊ

«Άλωσε» το Ρέντη ο Ηρακλής

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής βγήκε ο Ηρακλής, ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ (20-25, 19-25, 23-25) τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των Ανδρών. Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ο Γιοσλάιντερ Καλά, ενώ φοβερό παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Προύσαλης.

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής βγήκε ο Ηρακλής, ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ (20-25, 19-25, 23-25) τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των Ανδρών. Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ο Γιοσλάιντερ Καλά, ενώ φοβερό παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Προύσαλης.

Μεγάλη «απόδραση» από το Ρέντη για την ομάδα του Ηρακλή που γυρνάει στη Θεσσαλονίκη έχοντας κερδίσει τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ. Ο «γηραιός» ήταν καλύτερος από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και χρειάστηκε μόλις 79 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Χάρι Μπρόκινγκ ευτύχησε να έχει σε σπουδαία μέρα τον Γιοσλάιντερ Καλά, ο οποίος έδειξε από την αρχή ότι θα είναι από τους ηγέτες της φετινής ομάδας των Θεσσαλονικιών. Σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Προύσαλης που δεν επηρεάστηκε στιγμή από τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του (μετά τους έντονους πανηγυρισμούς του κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ) και κατεύθυνε μαεστρικά το παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ασύνδετος σε όλους τους τομείς (κακό μπλοκ, κακή υποδοχή και σέρβις) ενώ ήταν εμφανές το πρόβλημα που είχε στη θέση του ακραίου, ελλείψει του Φελίπε Φοντέλες, που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Ο Κούναρι βρέθηκε σε κακή μέρα ενώ πολύ μέτρια ήταν και η απόδοση του Κώστα Ιωάννου. Ο Άντερς Κρίστιανσον έχει πολύ δουλειά να κάνει προκειμένου να παρουσιάσει βελτιωμένους τους «ερυθρόλευκους» στη συνέχεια, αν θέλει και η φετινή χρονιά να έχει αίσιο τέλος, όπως και η περσινή. Μονοδιάστατη η ανάπτυξη του Ολυμπιακού που τα περίμενε όλα από τον Ιβάν Μίλκοβιτς.

Το ματς:

Το πρώτο σετ του νέου πρωταθλήματος κατέληξε εύκολα στα χέρια του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από την αρχή, παρουσιάστηκαν περισσότερο δεμένοι και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Καλά, έφτασαν στο 25-20. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" τα περίμεναν όλα από τον Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά δεν είχαν πρόβλημα στην υποδοχή και κακό σερβίς και φυσιολογικά έχασαν το πρώτο σετ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο σετ, ο ¨Γηραιός¨ κατακτά και το δεύτερο με 19-25. Η ομάδα του Χάρι Μπρόκινγκ, το χρωστάει αυτό στο πολύ καλό της ξεκίνημα, αφού από το 7-12 κατάφερε να συντηρίσει τη διαφορά μέχρι το τέλος, παρά τη μικρή αντεπίθεση του Ολυμπιακού που μείωσε μέχρι και το 14-16. Το τεχνικό τάιμ άουτ όμως αποδείχθηκε ευεργετικό για τον Ηρακλή που με καθαρό μυαλό πήρε και το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν και το καλύτερο από πλευράς διακυμάνσεων του σκορ, αλλά και αυτό κατέληξε στην πλευρά των Θεσσαλονικιών. Ο Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί με 11-16 και παρά την αντίδραση των πρωταθλητών στο τέλος, στο δεύτερο σετ μπολ κατάφερε να φύγει νικητής από το "Μελίνα Μερκούρη". 23-25, 0-3 σετ και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Χάρι Μπρόκινγκ που μπήκε με το "δεξί" στο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

Ολυμπιακός (Άντερς Κρίστιανσον): Κούναρι 4, Τίσερ 1, Ανδρεάδης 8, Τζούριτς 5, Μίλκοβιτς 16, Ιωάννου 7, Στεφάνου (λ-69%), Σουλτανόπουλος, Κουζούνης, Κυριαζής

Ηρακλής (Χάρι Μπρόκινγκ): Καλά 15, Μπάρανεκ 11, Κράβαρικ 10, Κραλ 8, Προύσαλης 1, Γκασπαρίνι 6, Μπαμπαλιούτας (λ-54%), Γκόρτσιανιουκ


Διαιτητές: Βαρθαλίτης, Γεροθόδωρος

Μικρά - μικρά από το Ρέντη:

* Δεν πρόλαβε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο Φελίπε Φοντέλες και έτσι ο Άντερς Κρίστιανσον επέλεξε να τον αφήσει εκτός αγώνα.

* Συνεχώς όρθιοι οι προπονητές των δύο ομάδων, ζουσαν με ένταση κάθε στιγμή του αγώνα, με τον Ολλανδό τεχνικό του Ηρακλή να ήταν εμφανώς "τρακαρισμένος" αλλά και ήρεμος ταυτόχρονα στην δική του πρεμιέρα στο "τιμόνι" του ¨Γηραιού.¨ Ξεχώριζε η φιγούρα του Φρέντυ Μπρουκς που αυτή τη φορά δεν ήταν ντυμένος με αθλητική περιβολή, αλλά με κοστούμι, αφού από φέτος εκτελεί καθήκοντα βοηθού προπονητή.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν οι Λεονάρντο Καλντέιρα, Δημήτρης Τζούριτς, Ιβαν Μίλκοβιτς ως μέλοι της καλύτερης περσινής επτάδας της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν. Βραβείο πήρε και ο Άντερς Κριστιανσον ως ο καλύτερος προπονητής του προηγούμενου πρωταθλήματος. Καλύτερος διαιτητής, ο Νώντας Γεροθόδωρος.

* Ο Ιβάν Μίλκοβιτς παραμένει το ¨αγαπημένο παιδί¨ της εξέδρας καθώς συγκέντρωσε και πάλι τα περισσότερα χειροκροτήματα.

* Μπορεί η έδρα των γηπεδούχων να μην ήταν ακριβώς κατάμεστη, ωστόσο η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική, καθώς στο πέταλο "δεν έπεφτε καρφίτσα", ενώ ο κόσμος στις εξέδρες πλήθαινε όσο πλησίαζε η ώρα έναρξης του αγώνα. Η υποστήριξη του κόσμου ήταν συγκλονιστική και παρά την κακή εμφάνιση και ήττα της ομάδος τους, οι οπαδοί των γηπεδούχων στο τέλος συνέχισαν τα συνθήματα και χειροκρότησαν τους παίκτες του Άντερς Κρίστιανσον.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x