Euro 2024

Την έσωσε ο Παλέρμο! (video)

Ζωντανές παρέμειναν οι ελπίδες της Αργεντινής να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010, ύστερα από το γκολ του Παλέρμο και τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Περού στο Μπουένος Άιρες. Στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η Παραγουάη (σ.σ.: 2-1 της Βενεζουέλα). Θέση για τη Νότιο Αφρική έκλεισε και η Χιλή, έπειτα από τη νίκη (4-2) στην έδρα της Κολομβίας. Το φιλί της ζωής έδωσε ο Φορλάν στην Ουρουγουάη, η οποία νίκησε 2-1 τον Ισημερινό εκτός έδρας.

Ζωντανές παρέμειναν οι ελπίδες της Αργεντινής να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010, ύστερα από το γκολ του Μάρτιν Παλέρμο στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Περού στο Μπουένος Άιρες.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επικράτησε με 2-1, πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα προσπαθήσει να πάρει ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τη Νότιο Αφρική, όπου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Παλέρμο, ο οποίος κλήθηκε ξανά στην εθνική της πατρίδας του μετά από 10 χρόνια, κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και λύτρωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν παγώσει από το τέρμα που σημείωσε ο Ερνάν Ρενχίφο με την συμπλήρωση του 90λεπτου. Μάλιστα, ο Μαραντόνα πανηγύρισε και εκείνος με μοναδικό τρόπο το τέρμα του Παλέρμο. Το πρώτο γκολ της Αργεντινής πέτυχε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 48’, έπειτα από ασίστ του Πάμπλο Αϊμάρ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα και τον πανηγυρισμό του Μαραντόνα!



Έκλεισε θέση για Νότιο Αφρική η Παραγουάη

Στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η Παραγουάη, η οποία επικράτησε με 2-1 της Βενεζουέλα και έπιασε στην πρώτη θέση της σχετικής βαθμολογίας τη Βραζιλία (που έχει 33 πόντους και ένας ματς λιγότερο). Τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας (στο ’57) και ο Όσκαρ Καρντόσο (στο ‘80). Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 89’ με τον Σάλομον Ρόντον, ενώ ο Νικολάς Φεδόρ έχασε πέναλτι.

Αν η Βραζιλία νικήσει απόψε (στις 23:00) τη Βολιβία, τότε περνάει ως πρώτη στο Μουντιάλ. Από την πλευρά της, η Βενεζουέλα έχασε την ευκαιρία να καταλάβει τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα χρειάζεται να νικήσει τη Βραζιλία και μια σειρά άλλων αποτελεσμάτων για να έχει τη «δεύτερη ευκαιρία».

Δείτε τα γκολ του ματς



Μαζί με Βραζιλία και Παραγουάη, η Χιλή…

Η τρίτη ομάδα από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είναι η Χιλή, έπειτα από τη νίκη (4-2) στην έδρα της Κολομβίας. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χόρχε Βαλδίβια, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε τα άλλα τρία της ομάδας του.

Ο Φαμπιάν Ορελάνα σκόραρε δύο φορές, ενώ ο Βάλντο Πόνσε βρήκε, επίσης, τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Χιλιανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Αρτούρο Βιντάλ έβαλε αυτογκόλ (στο 13’). Ο Τζιοβάνι Μορένο πέτυχε το δεύτερο γκολ για την Κολοβία, της οποίας οι μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ χάθηκαν. Να σημειωθεί ότι η Χιλή θα επιστρέψει στη διοργάνωση, ύστερα από εκείνη του 1998 στη Γαλλία.

Δείτε τα έξι γκολ του αγώνα



Το φιλί της ζωής από τον Φορλάν!

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε η Ουρουγουάη στην έδρα του Ισημερινού και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο Ντιέγκο Φορλάν με ένα πέναλτι που ευστόχησε στις καθυστερήσεις του αγώνα, χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «Charruas», οι οποίοι χρειάζεται να νικήσουν την Πέμπτη τα ξημερώματα την Αργεντινή για να προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ 2010 και να μην παλέψουν στα μπαράζ.

Το σκορ άνοιξε ο Αντόνιο Βαλέντσια στο 68’ για τους γηπεδούχους και ένα λεπτό αργότερα ο Λουίς Σουάρεζ ισοφάρησε για τους φιλοξενούμενους. Οι Ουρουγουανοί ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως βρέθηκαν σε έναν εκπληκτικό Ελιζάγκα (σ.σ.: τερματοφύλακας του Ισημερινού), ο οποίος είχε κατεβάσει τα «ρολά». Με τη λήξη του 90λεπτου ο αλάθανστος μέχρι τότε Ελιζάγκα ανέτρεψε τον Καβάνι και ο Φορλάν δεν αστόχησε από τα ένδεκα βήματα.

Τώρα, ο Ισημερινός πρέπει να νικήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης τη Χιλής για να εξασφαλίσει τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ απέναντι σε μία ομάδα από τη ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Εν τω μεταξύ, αν η Ουρουγουάη νικήσει την Αργεντινή προκρίνεται απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Δείτε το πέναλτι του Φορλάν και τα υπόλοιπα γκολ του παιχνιδιού



Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

11/10/2009

Αργεντινή-Περού 2-1
(48’ Ιγκουαΐν, 90’ Παλέρμο – 89’ Ρενγκίφο)

Βενεζουέλα-Παραγουάη 1-2
(86’ Ρόντον - 57’ Καμπάνιας, 80’ Καρντόσο)

Κολομβία-Χιλή 2-4
(13’ Βιντάλ αυτ., 63’ Μορένο - 35’ Πόνσε, 37’ Σουάζο, 73’ Βαλδίβια, 89’ Ορελάνα)

Ισημερινός-Ουρουγουάη 1-2
(68’ Βαλέντσια – 69’ Σουάρεζ, 90 Φορλάν πεν.)

Βολιβία-Βραζιλία (23:00)

Η βαθμολογία μετά από 17 αγώνες

1. Βραζιλία 33 (+23) (σε 16 αγώνες)
2. Παραγουάη 33 (+10)
3. Χιλή 30 (+9)
4. Αργεντινή 25 (+2)
5. Ουρουγουάη 24 (+9)
6. Ισημερινός 23 (-3)
7. Βενεζουέλα 21 (-6)
8. Κολομβία 20 (-6)
9. Βολιβία 12 (-13) (σε 16 αγώνες)
10. Περού 10 (-24)

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η πέμπτη δίνει αγώνες μπαράζ (εντός κι εκτός έδρας) με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Η τελευταία αγωνιστική

13/10/2009

Ουρουγουάη-Αργεντινή
Βραζιλία-Βενεζουέλα
Παραγουάη-Κολομβία
Περού-Βολιβία
Χιλή-Ισημερινός

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x