Ελλάδα

Ενα μεγάλο αντίο στον αρχηγό!

Η αυλαία για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού πέφτει. Αυτή την ώρα 20.000 οπαδοί του "τριφυλλιού" είναι στο ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στο τελευταίο του παιχνίδι με την αγαπημένη του ομάδα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Ο Αλβέρτης σηκώνει την κούπα στον ουρανό», o Tάσος Νικολόπουλος.

Η αυλαία για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού πέφτει. Αυτή την ώρα 20.000 οπαδοί του "τριφυλλιού" είναι στο ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στο τελευταίο του παιχνίδι με την αγαπημένη του ομάδα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Ο Αλβέρτης σηκώνει την κούπα στον ουρανό», γράφει o Tάσος Νικολόπουλος.

Δήλωσαν για τον Αλβέρτη

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Τιμή και δόξα στον Αλβέρτη για αυτά τα 19 χρόνια. Είμαι βαθιά συγκινημένος… Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Φραγκίσκο. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν ηθική υποχρέωση μας απέναντί του. Θέλουμε να παραμείνει και θα παραμείνει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, ώστε να συνεχίσει να βοηθάει με τη μεγάλη του εμπειρία τους νέους παίκτες της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε κάτι το διαφορετικό από τις άλλες ομάδες, γι’ αυτό οργανώσαμε αυτή τη βραδιά…».

Ευθύμης Ρεντζιάς: «Με τον Φράνκι δεν είχα την τιμή να παίξω στην ίδια ομάδα, αλλά στην Εθνική περάσαμε μαζί 10 αξέχαστα χρόνια. Ήταν χαρά μας να τον έχουμε στην παρέα μας».

Στην 20χρονη καριέρα του, το «τοτέμ» των νταμπλούχων Ελλάδος κατέκτησε 25 τρόπαια, καταλαμβάνοντας επάξια μία θέση στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων Ελλήνων παικτών στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και ευρωπαϊκού μπασκετικού στερεώματος. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης έχει συλλέξει πλήθος ατομικών διακρίσεων, με τους τίτλους του MVP στα πλέι οφ Ελλάδος 2003, Κυπέλλου Ελλάδος 2003 και All Star Game 2001 να ξεχωρίζουν. Επίσης έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου σουτέρ τριών πόντων σε ελληνικά All Star Game, ενώ βρίσκεται στην 35η θέση των καλύτερων παικτών, όλων των εποχών, της Ευρωλίγκα, όπως αυτή ανακοινώθηκε το 2008.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x