Stoiximan Super League

Ηρεμία μετά τη νίκη…

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, ύστερα από τη νίκη (», δήλωσε ο Χρήστος Πατσατζόγλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, ύστερα από τη νίκη (5-2) με αντίπαλο τη Λετονία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους Λετονούς ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στους παίκτες, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το περιεχόμενο της ομιλίας του. Πλέον, οι διεθνείς συγκεντρώνονται στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης (21:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) κόντρα στο Λουξεμβούργο, το οποίο είναι το τελευταίο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Γιώργο Σαμαρά, όπως και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, οι οποίοι αντίκρισαν κίτρινη κάρτα από τον Όβρεμπο και θα εκτίσουν στο επόμενο ματς την ποινή τους. Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος και Τζιόλης που βρίσκονται στο όριο των καρτών και αν ''κιτρινιστούν'', θα λείψουν από τη μάχη των μπαράζ. Αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με τον Αγγελο Χαριστέα, αλλά ο επιθετικός της Νυρεμβέργης έτσι κι αλλιώς δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα με το Λουξεμβούργο, αφού λόγω τραυματισμού, δεν συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής. Στη διάθεση του Γερμανού επιστρέφουν ο Α. Παπαδόπουλος και ο Κυργιάκος, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Η προπόνηση της Δευτέρας ορίστηκε στις 18:00 στον Αγιο Κοσμά, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με το Λουξεμβούργο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρεχάγκελ θα μιλήσει μισή ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης (σ.σ.: 17:30) στους εκπροσώπους του Τύπου.

Εμφατικό μήνυμα ενόψει μπαράζ!

Χαμόγελα υπάρχουν στην Εθνική, ύστερα από την εντυπωσιακή νίκη με 5-2 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα στη Λετονία. Η «γαλανόλευκη» παρέμεινε στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου και υπάρχουν πολλά σενάρια για το αν θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ή θα δει από την τηλεόραση το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 νικήσει την Τετάρτη το Λουξεμβούργο και η Ελβετία χάσει εντός έδρας από το Ισραήλ, τότε προκρίνεται απευθείας στο Μουντιάλ (λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων που έχουμε). Από εκεί και πέρα, παίζουμε στα μπαράζ αν πάρουμε το «τρίποντο» απέναντι στο Λουξεμβούργο. Αν ηττηθούμε από το Λουξεμβούργο και χάσει και το Ισραήλ από την Ελβετία, τότε προκρινόμαστε ως δεύτεροι, αφού έχουμε καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Λετονία.

Όσον αφορά τα γκρουπ κατάταξης στην κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ, η νίκη των Ουκρανών επί των Άγγλων και το «διπλό» της Σλοβενίας στη Σλοβακία ανεβάζουν την Ελλάδα στους ισχυρούς. Ωστόσο, για να παραμείνουμε στους ισχυρούς πρέπει οι συγκεκριμένες ομάδες (σ.σ.: Ουκρανία και Σλοβενία ή Σλοβακία) να τερματίσουν δεύτεροι στους ομίλους τους. Η Ελλάδα θα πέσει στους αδύναμους αν η Ουκρανία κάνει «γκέλα» στην Ανδόρα και περάσει ως δεύτερη η Κροατία ή αν οι Σλοβένοι δεν μπορέσουν να νικήσουν το Σαν Μαρίνο και προκριθούν ως δεύτεροι οι Τσέχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση για τα μπαράζ (σ.σ.: ποιος θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς) θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη. Τα διπλά παιχνίδια των μπαράζ έχουν προγραμματιστεί για τις 14 και 18 Νοεμβρίου, ενώ η παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα ανακοινωθεί στις 16/10 (από αυτό θα προκύψει επίσημα το γκρουπ ισχυρών - αδυνατών).

Τα πιθανά γκρουπ

Ισχυροί

Γαλλία 1.049
Πορτογαλία 1.042
Ρωσία 1.021
Ελλάδα 921

Αδύνατοι

Βοσνία 870
Ουκρανία 857
Έιρε 805
Σλοβενία ή Σλοβακία 666-644

Πολλά νεύρα στο ημίχρονο!

Ένταση επικράτησε στα αποδυτήρια της Εθνικής, έπειτα από το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της χθεσινής αναμέτρησης. Οι διεθνείς φώναζαν μεταξύ τους, ο Ρεχάγκελ φώναξε στους παίκτες και εκείνοι έκαναν τα παράπονά τους στον ομοσπονδιακό τεχνικό. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη, όπως φανερώθηκε στις δηλώσεις του Γερμανού στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ.: «καλύτερα να μη σας πω τι έγινε στα αποδυτήρια!»).

Κάποιοι σχολίαζαν τους συμπαίκτες τους, επειδή δεν έπαιρναν σωστές θέσεις μέσα στο γήπεδο στο πρώτο μέρος του αγώνα. Μάλιστα, ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για την αμυντική λειτουργία της «γαλανόλευκης». Από την πλευρά του, ο Ρεχάγκελ φώναξε: «Τι είναι αυτά που κάνετε; Δεν κρατάτε τις θέσεις σας... Αλλα σας είπα κι άλλα κάνετε».

Ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε, όταν ο Γιάννης Τοπαλίδης μετέφερε στον Γιάννη Αμανατίδη ότι θα μπει –στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη– και ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έβγαλε το διακριτικό φανελάκι, το πέταξε με νεύρα στον πάγκο και φάνηκε να είπε στον βοηθό του Ρεχάγκελ: «Τώρα μου το λες;». Παράπονα έκανε και ο Καραγκούνης στον Γερμανό.

Πρώτος σκόρερ ο Γκέκας!

Πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά τη ζώνη της Ευρώπης είναι ο Φάνης Γκέκας. Ο Λαρισαίος επιθετικός έφτασε τα 9 γκολ και βρίσκεται στην κορυφή με τον Γουέιν Ρούνεϊ της Αγγλίας. Ωστόσο, ο στράικερ της Λεβερκούζεν έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σκοράρει συχνότερα (581 λεπτά έναντι 760 λεπτά του Άγγλου). Εν τω μεταξύ, ο «Fanis» πέρασε στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ της «γαλανόλευκης» με 19 γκολ.

«Κατάσκοποι» στο ΟΑΚΑ!

Δεν ήταν λίγοι οι… κατάσκοποι που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και παρακολούθησαν το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Λετονία. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, έστειλε άνθρωπο, αφού η «γαλανόλευκη» είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους των «τρικολόρ» για τα μπαράζ. Ωστόσο, το «παρών» στο χθεσινό ματς έδωσαν οι εκπρόσωποι της Μπόχουμ, του Αμβούργου, της Γιουβέντους, της Κιέβο Βερόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίοι ήθελαν να «τσεκάρουν» τους Έλληνες διεθνείς.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x