Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Γκέκα με τόνο και... άριστα στο γκολ του Σαμαρά

SportDay

Ο Φάνης Γκέκας δεν προκάλεσε πονοκέφαλο μόνο στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς της Λετονίας, αλλά και σε... εμάς. Παιδεύαμε το μυαλό μας την ώρα του αγώνα στο ΟΑΚΑ να θυμηθούμε εάν και πότε προϋπήρξε παίκτης της Εθνικής με καρέ τερμάτων σε ένα ματς. Φυλλομετρώντας νοερά την εγκυκλοπαίδεια, πέσαμε στο όνομα του Αρη Καρασαββίδη. Με τη διαφορά ότι ο πάλαι ποτέ επιθετικός του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα από τη Σκύδρα δεν τα είχε σημειώσει σε παιχνίδι της Ανδρών, αλλά της Ελπίδων (επί της Ολλανδίας).

Εν πάση περιπτώσει, η χθεσινή Εθνική είχε έναν άριστο Φάνη (όχι... Αριστοφάνη!) ως τέλειο εκφραστή των επιθέσεών της, κυρίως στο β' ημίχρονο. Η εμφάνιση σε αυτό το διάστημα ήταν απείρως καλύτερη και σοβαρότερη απ' ό,τι στο α' μέρος, όταν οι Λετονοί προηγήθηκαν 2-1. Μπορεί ο Γκέκας να άνοιξε νωρίς (4ο λεπτό) το σκορ, αλλά ο Μάρις Βερπακόφσκις ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ομως, στο δεύτερο μισό του αγώνα και λόγω του έγκαιρου πάλι σκοραρίσματος (πέναλτι που εκμαίευσε ο Σαμαράς, ο δεύτερος καλύτερος της ελληνικής ομάδας χθες το βράδυ), οι διεθνείς συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι καιρός για άλλες περιπέτειες. Βέβαια, στη βελτιωμένη εικόνα συνέτεινε και η διόρθωση κάποιων ανορθογραφιών εκ μέρους του Οτο Ρεχάγκελ. Η κυριότερη ήταν η απόσυρση του εμφανώς ανέτοιμου Αλέξανδρου Τζιόλη και η αντικατάστασή του με τον αποδεδειγμένα –στη ροή του ματς– πιο ωφέλιμο Χρήστο Πατσατζόγλου.

Συν τοις άλλοις, η Εθνική έγινε πιο κινητική, πίεσε ψηλότερα και ο Γκέκας δεν άργησε να πετύχει το 3-2. Παρέδωσε για λίγο τη σκυτάλη στον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος σημείωσε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ. Είχε επιχειρήσει κάτι ανάλογο σε έναν αγώνα της Σέλτικ με την Κιλμάρνοκ.

Δεν του βγήκε τότε, «έκατσε» χθες. Στις καθυστερήσεις ο Λαρισαίος έγραψε το επιβλητικό 5-2 και τώρα, όντας στο γκρουπ των ισχυρών, περιμένουμε την κλήρωση για τα μπαράζ που οδηγούν στη Νότιο Αφρική. Αφού στο μεταξύ, την Τετάρτη συγκεκριμένα, διεκπεραιώσουμε την αποστολή κόντρα στο ανίσχυρο Λουξεμβούργο. Εάν το Ισραήλ μάς κάνει κανένα ανέλπιστο δώρο με την Ελβετία, καλοδεχούμενο. Αλλά ας μην επενδύουμε ελπίδες στα θαύματα.

Νίκη για λόγους ουσιαστικούς αλλά και πρεστίζ την Τετάρτη επί του Λουξεμβούργου και μετά βλέπουμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x