Euro 2024

Γκέκας: «Μυστικό η εμπιστοσύνη του Ρεχάγκελ»

Η εμπιστοσύνη του Ότο Ρεχάγκελ στον Φ. Γκέκα είναι ο λόγος που ο διεθνής φορ ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του στην Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay». «Για μένα το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ρεχάγκελ. Με φτιάχνει η εμπιστοσύνη που μου δείχνει», δήλωσε ο 29χρονος. «Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν», το σχόλιό του για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ. .

Η εμπιστοσύνη του Ότο Ρεχάγκελ στον Φάνη Γκέκα είναι ο λόγος για τον οποίο ο διεθνής επιθετικός ανταποκρίνεται στον υπέρτατο βαθμό στα καθήκοντά του στην Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay». «Για μένα το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Οτο Ρεχάγκελ. Με φτιάχνει η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου», δήλωσε ο 29χρονος φορ της Λεβερκούζεν. «Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν», το σχόλιό του για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Γκέκα, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο σημερινό φύλλο της «SportDay»:

Πώς γίνεται ένας παίκτης που βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία στην ομάδα του (σ.σ.: και δεν είναι ο μόνος) να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να είναι άλλος άνθρωπος; Να ανταποκρίνεται στον υπέρτατο βαθμό στα καθήκοντά του;

«Για μένα το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Οτο Ρεχάγκελ. Με φτιάχνει η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Του όφειλα μια εμφάνιση αντάξια της επιμονής του σε μένα. Δεν με αγχώνει. Μου αφήνει το περιθώριο να καταλάβω πως δεν έχω να αποδείξω τίποτα μέσα στο γήπεδο. Απλώς πρέπει να βγάλω τον πραγματικό εαυτό μου. Οπως και με τη Λετονία. Αυτό έκανα και τίποτα περισσότερο».

Στο ημίχρονο, με το σκορ εις βάρος μας, την ψυχολογία στο ναδίρ και τη μουρμούρα να... κατοικεί στα αποδυτήρια, σκέφτηκες ότι έφτασε το τέλος μιας αποτυχημένης προσπάθειας;

«Σε καμία περίπτωση. Και δεν ήμουν ο μόνος. Υπήρχαν ένταση, νευρικότητα. Ηταν λογικό, διότι δεν μας έβγαινε το παιχνίδι. Πρυτάνευσε, όμως, η λογική. Καθίσαμε, τα βάλαμε κάτω και καταλάβαμε πως η Λετονία σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανώτερή μας. Οφείλαμε να σεβαστούμε τους εαυτούς μας. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με αέρα, νοοτροπία νικητή και προσωπικότητα και έγινε αυτό που έγινε».

Τα νέα τα 'μαθες. Η Ελλάδα στο γκρουπ των ισχυρών; Και οι αντίπαλοι (σχεδόν) γνωστοί. Το συζητήσατε καθόλου στα αποδυτήρια;

«Βασικά ας ευχαριστήσουμε την Αγγλία που έχασε ή την Ουκρανία που κέρδισε και προβιβαστήκαμε στο γκρουπ των ισχυρών. Αν μη τι άλλο, είναι αβαντάζ. Μόνο που για εμάς προέχει να νικήσουμε το Λουξεμβούργο και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο για να μελετήσουμε τον προσεχή μας αντίπαλο».

Δηλαδή δεν έχεις καμία προτίμηση;

«Βασικά, η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν. Από κει και πέρα, αν ήταν εφικτό, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη Βοσνία. Τους έχω δει. Ομάδα που τρέχει, έχει τεχνική, βάζει γκολ. Μία εκ των Σλοβενίας, Σλοβακίας θα ήταν επιθυμητή, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι πως στο γήπεδο κάνεις τη διαφορά και όχι στα λόγια».

Δε νιώθεις αδικημένος από τη στιγμή που με την Ελλάδα ανταποκρίνεσαι επαρκώς στα καθήκοντά σου και στη Λεβερκούζεν έχει μονίμως την ταμπέλα της «αλλαγής»;

«Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό που βιώνω σε συλλογικό επίπεδο. Το καλοκαίρι μόλις μιλήσαμε με τη Λεβερκούζεν, οι ίδιοι με ενημέρωσαν πως με υπολογίζουν και να μην μπω στη διαδικασία να ψάξω ομάδα. Εγώ γύρισα για να παίξω μπάλα και όχι να κάθομαι στον πάγκο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x