Ελλάδα

Σιγάλας: «Παράδειγμα η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού»

Ως έναν «μεγάλο ηγέτη και παίκτη που πρέσβευε τις αξίες και το ήθος» χαρακτήρισε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ο Γιώργος Σιγάλας. Η μεγάλη κλάση και η προσφορά του αρχηγού του «τριφυλλιού» αναγνωρίζεται και από τους αντιπάλους του. Ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ, μιλώντας στο www.sportfm.gr για το φινάλε της καριέρας του αρχηγού του «τριφυλλιού», υποστήριξε ότι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το χώρο του μπάσκετ.

Ως έναν «μεγάλο ηγέτη και παίκτη που πρέσβευε τις αξίες και το ήθος» χαρακτήρισε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ο Γιώργος Σιγάλας. Η μεγάλη κλάση και η προσφορά του αρχηγού του «τριφυλλιού» αναγνωρίζεται και από τους αντιπάλους του. Ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ, μιλώντας στο www.sportfm.gr για το φινάλε της καριέρας του «Φράγκι», υποστήριξε ότι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το χώρο, ενώ εστίασε στη συμπεριφορά και τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η ομάδα την οποία υπηρέτησε επί 19 συναπτά έτη.

Συνένετευξη στον Κώστα Τσούγκο

«Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Φραγκίσκος ήταν ένας παίκτης παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητές», τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος παίκτης και αρχηγός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για τις αρετές στο παιχνίδι του άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα: «Το πιο δυνατό σημείο στο παιχνίδι του φυσικά και ήταν το σουτ του. Ήταν μεγάλο ταλέντο και ένας παίκτης φτιαγμένος για να είναι ηγέτης. Ήταν ίσως ο μοναδικός κλασικός Έλληνας σουτέρ».

Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, στο φιλικό παιχνίδι τωνΠρωταθλητών Ευρώπης και νταμπλούχων Ελλάδος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μπήκε ο επίλογος σε μια μεγάλη καριέρα. Το γεγονός ότι ο «Φράγκι» θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άθλημα και στην ομάδα του Παναθηναϊκού από άλλο πόστο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

«Μακάρι να μείνει στο μπάσκετ από άλλο πόστο για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εμπειρία από το χώρο και γνωρίζει καλά το άθλημα. Ανθρώπους σαν τον Φραγκίσκο χρειάζεται το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του από άλλο πόστο γιατί έχει να προσφέρει πολλά ακόμα».

Ο Γιώργος Σιγάλας όμως δεν στάθηκε μόνο στην προσφορά του Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό αλλά και στο πώς του το ανταπέδωσε αυτό η ομάδα που τόσα χρόνια πιστά υπηρετούσε:«Σε ό,τι συνέβη την Κυριακή, πέραν από το γεγονός ότι εγκατέλειψε ο Φράγκι την ενεργό δράση, εκεί που πρέπει να εστιάσει κανείς είναι στον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε έναν παίκτη που του έχει προσφέρει πάρα πολλά. Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Τέτοια αντιμετώπιση από σύλλογο σε παίκτη δεν συναντάμε εύκολα στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια ο Αλβέρτης δεν μπορούσε να προσφέρει όσα στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός τον τιμούσε και τον είχε στην ομάδα, χωρίς να υποτιμάει όλα όσα του έχει προσφέρει και ξέροντας ότι μπορεί να βοηθήσει και με διαφορετικό τρόπο. Τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Παναθηναϊκός στον Αλβέρτη το συναντάς μόνο στο εξωτερικό και σπάνια στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική
».

Κληθείς να σχολιάσει τις στιγμές που έχει ζήσει ως αντίπαλος αλλά και ως συμπαίκτης του Αλβέρτη στην εθνική ομάδα, τόνισε: «Σίγουρα βρεθήκαμε πολλές φορές αντίπαλοι και συμπαίκτες στην Εθνική. Όταν βρεθήκαμε αντίπαλοι στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ο Φράγκι ήταν μικρότερος. Ακόμη δεν είχε πολλές ευθύνες και το βάρος στις δικές μου πλάτες ήταν σίγουρα μεγαλύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x