Γενικά

Πενθεί η Παραολυμπιακή οικογένεια

Την τελευταία του πνοή άφησε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Φωκίδα ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης , Γιάννης Βλάχος, στο δρόμο που είχε μείνει παράλυτος πριν από 19 χρόνια. Ο αθλητής του αλπικού σκι έχασε τον έλεχγο του αυτοκινήτου του, το οποίο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε μετωπικά με φορτηγό. Στο όχημα επέβαινε και η γυναίκα του εκλιπόντος, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Φωκίδα ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης , Γιάννης Βλάχος, στο δρόμο που είχε μείνει παράλυτος πριν από 19 χρόνια. Ο αθλητής του αλπικού σκι έχασε τον έλεχγο του αυτοκινήτου του, το οποίο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε μετωπικά με φορτηγό. Στο όχημα επέβαινε και η γυναίκα του του εκλιπόντος, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 44χρονος Παραολυμπιονίκης ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν το αλπικό σκι για άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, ενώ είχε διακριθεί σε αγώνα γιγαντιαίου σλάλομ στη Νορβηγία, όπου κατέλαβε την 6η θέση. Επίσης, παραμένει ο μοναδικός αθλητής που έλαβε μέρος σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 και του Τορίνο το 2006.

Τη βαθιά θλίψη για τον θάνατό του εξέφρασε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος εκφράζουν τη μεγάλη θλίψη τους για την αναπάντεχη είδηση της απώλειας του Έλληνα Παραολυμπιονίκη, Γιάννη Βλάχου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και την προσφορά του το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα αποτελώντας των πρωτεργάτη της προσαρμοσμένης χιονοδρομίας στη χώρα μας. Σύσσωμη η ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό του χαμό και αισθάνεται την ειλικρινή ανάγκη να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντα, ευχόμενη ταχεία ανάρρωση στη σύζυγό του».

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x