Ελλάδα

Σχορτσανίτης: «Θα πετύχουμε καλά πράγματα φέτος…»

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να πετύχει πολλά παρουσιάστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απαντώντας σε ερωτήσεις των επισκεπτών της ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας. «Με σκληρή δουλειά υπό την καθοδήγηση Γιαννάκη θα πετύχουμε καλά πράγματα φέτος», τόνισε ο 24χρονος σέντερ. «Το χρωστάω πρώτα απέναντι στον εαυτό μου», πρόσθεσε για τη βελτίωσή του

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να πετύχει πολλά παρουσιάστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απαντώντας σε ερωτήσεις των επισκεπτών της ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας. «Με σκληρή δουλειά υπό την καθοδήγηση Γιαννάκη θα πετύχουμε καλά πράγματα φέτος», τόνισε ο 24χρονος σέντερ. «Το χρωστάω πρώτα απέναντι στον εαυτό μου», πρόσθεσε για τη βελτίωσή του. Αναλυτικά οι ερωτήσεις των επισκεπτών του euroleague.net και οι απαντήσεις του «Σόφο»:

Πόσο μεγάλη είναι αυτή τη στιγμή η διαφορά μεταξύ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του ΝΒΑ;

«Προφανώς το χάσμα έχει κλείσει. Από την άλλη όμως υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές. Στις ΗΠΑ οι παίκτες έχουν περισσότερη ελευθερία στα παιχνίδια τους. Αυτό είναι καλό, αλλά τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπου πρέπει να ακολουθείς έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Εγώ προτιμώ το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ».

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός τώρα έχει αυτό που του έλειπε πέρυσι για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης;

«Έγιναν αρκετές αλλαγές στην ομάδα για να βελτιωθούμε και να φτάσουμε ξανά στο φάιναλ φορ. Φυσικά αυτές οι αλλαγές δεν θα κάνουν τη διαφορά αν δεν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όπως κάνουμε τώρα. Με σκληρή δουλειά υπό την καθοδήγηση Γιαννάκη θα πετύχουμε καλά πράγματα φέτος».

Συνεχίζεις να παίζεις σκάκι; Σε βοηθά αυτό καθόλου στο παρκέ;

«Ναι, εξακολουθώ να παίζω σκάκι, αλλά μόνο για να διασκεδάζω. Δεν ξέρω αν με βοηθά στο γήπεδο».

Από την αρχή της καριέρας σου έχεις συγκριθεί με τον Σακίλ Ο’Νιλ, αν και πιστεύω πως έχετε περισσότερες διαφορές από ομοιότητες στο στυλ παιχνιδιού. Ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμά σου, αν έχεις κάποιο;

«Ο Σακ είναι στους 50 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ και μελλοντικό μέλος του Hall of Fame. Αυτό τα λέει όλα. Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να τον αντιμετωπίσω».

Είσαι ικανοποιημένος από την προσωπική σου απόδοση στο Ευρωμπάσκετ; Φαίνεται πως αποδίδεις πολύ καλύτερα με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας. Τι μπορείς να πεις για αυτόν;

«Είναι ένας προπονητής με τον οποίο τα πάω πραγματικά καλά. Καταλαβαίνω τη φιλοσοφία του και παίζω καλά υπό τις οδηγίες του, αλλά είναι καθήκον μου σαν επαγγελματίας να αποδίδω καλά με κάθε προπονητική φιλοσοφία. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Όσο για τον εαυτό μου στην Πολωνία, χαίρομαι πολύ που κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο παικτών και είναι προνόμιο για μένα να αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα και να εκπροσωπώ την πατρίδα μου».

Θέλουμε να γίνεις ο καλύτερος, όχι μόνο επειδή είσαι ο αγαπημένος μας παίκτης, αλλά και επειδή αξίζεις να είσαι στην κορυφή. Πρέπει να παραμείνεις πιστός πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό σου, για να συνεχίσεις τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησες πέρυσι. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την πρόκληση;

«Είναι κάτι που πρέπει να κάνω πρώτα για τον εαυτό μου. Έπρεπε να βελτιωθώ και να βοηθήσω τον εαυτό μου για να δω πού μπορώ να φτάσω».

Πιστεύεις πως πλέον αντιμετωπίζεις το μπάσκετ πιο σοβαρά από ποτέ;

«Ναι».

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης;

«Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα για να βελτιωθεί, να φτάσει στο φάιναλ φορ και να κατακτήσει έναν τίτλο. Δεν θα πετύχουμε όμως τίποτα, αν δεν δουλέψουμε σκληρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x