Stoiximan Super League

Βωβός: «Να γίνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις»

Την πεποίθηση ότι με αμοιβαίες παραχωρήσεις από πλευράς δήμου και της δικής του εταιρείας, θα ολοκληρωθεί το έργο της Διπλής Ανάπλασης σε Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικό και θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο μαζί με το γήπεδο, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Βωβός. «Σε άλλη περίπτωση θα κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Την πεποίθηση ότι με αμοιβαίες παραχωρήσεις από πλευράς δήμου και της δικής του εταιρείας, θα ολοκληρωθεί το έργο της Διπλής Ανάπλασης σε Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικό και θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο μαζί με το γήπεδο, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Βωβός. «Σε άλλη περίπτωση θα κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Αναλυτικά, ο Άρης Βωβός μίλησε στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας για:

Την αναγκαιότητα να γίνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις από τον δήμο και την εταιρεία του: «Μιλάμε για ένα σίριαλ που ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο. Είχαμε την προσφυγή των πολιτών, μετά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών και προ ημερών την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ. Η δική μας θέση λέει ότι το βασικό θέμα που τίθεται είναι το ισοζύγιο πρασίνου. Θεωρούν ότι το πράσινο που εξασφαλίζεται μέσω της εφαρμογής του νόμου δεν ήταν όσο ήταν πριν την ψήφιση του νόμου. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς, η εταιρεία μας και ο δήμος, θα πρέπει να προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις, για να προχωρήσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. Ο δήμος θα πρέπει να αποδεχτεί τη μη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή της διπλής ανάπλασης και αφετέρου εμείς πρώτον να προβούμε σε παραχώρηση σε κοινοχρησία των 25 στρεμμάτων που μένουν ως ακάλυπτος χώρος στο οικόπεδο με συμβολαιογραφική πράξη και αφετέρου να δεσμευτεί ότι το κτίριο για το εμπορικό κέντρο θα είναι απόλυτα οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον».

Τη στάση της νέας κυβέρνησης για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: «Ήδη γνωρίζω πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επίσημα στα θέματα που αφορούν στον Βοτανικό. Περιμένουμε να δούμε τις θέσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δείχνει πως διακατέχεται από μια περιβαλλοντική ευαισθησία».

Τις κινήσεις που θα κάνει η εταιρεία του αν δεν προβεί σε παραχωρήσεις ο δήμος: «Θεωρώ ότι και ο δήμος, αλλά και ο κ. Κακλαμάνης, που έχει δηλώσει υπέρμαχος της διπλής ανάπλασης, θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να γίνουν οι παραχωρήσεις. Αν δεν γίνουν οι παραχωρήσεις, θα πρέπει η εταιρεία να κινηθεί με οποιονδήποτε τρόπο για να προασπίσει τα συμφέροντά της. Εγώ δεν θέλω αυτό να περάσει προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι η εταιρεία θέλει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το έργο. Μας διακατέχουν φίλαθλα αισθήματα, έχω πολύ στενή σχέση με τον αθλητισμό, είμαι παναθηναϊκών αισθημάτων και άρα θέλω να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου. Όμως, από πίσω υπάρχει μία εισηγμένη εταιρεία, που πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και των περίπου 5.500 μετόχων της. Πλέον, έχουμε κάποια δεδομένα, μια δεδομένη απόφαση, οπότε κάθε πλευρά πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο».

Την επιτυχία του Αμαρουσίου να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας: «Είναι μια τεράστια επιτυχία. Είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Οι ομάδες έχουν τεράστια έξοδα και τα έσοδά τους υπολείπονται των εξόδων. Γι’αυτό είναι αναγκαία η συνεισφορά των μετόχων. Φέτος, με όλη αυτή τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον δήμο σε μία πολυμετοχικότητα στο, σύλλογο. Ο δήμαρχος και ο δήμος είναι αρωγοί στην προσπάθεια. Η ιστορική αυτή επιτυχία, παρά την άδικη απόφαση να συμμετέχουμε σε προκριματικά, θα ενώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Αμαρουσίου, θα φέρει χορηγούς και θα φέρει κάποια αξιόλογα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους. Μαζί με τη δική μας συνεισφορά ως οικογένεια, η ομάδα έτσι θα μπορέσει να ολοκληρώσει την προσπάθειά της και να παραμείνει μία από τις πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις της ομάδες».

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ηγεσία του Αμαρουσίου: «Το Μαρούσι δυστυχώς δεν έχει μεγάλη υποστήριξη φιλάθλων. Αυτό που μας κρατά είναι η αγάπη μας για τον σύλλογο. Ακόμη και αν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψουμε τον σύλλογο θα ήταν αν γνωρίζαμε πως υπήρχε μια υγιής διάδοχη κατάσταση. Για τη φετινή χρονιά τουλάχιστον αυτό δεν υπάρχει στο μυαλό μας. Ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα δείξει τις ικανότητές της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x