Γενικά

Θέλουν Καζλάουσκας στη Λιθουανία

Οι Λιθουανοί παρουσιάστηκαν κακοί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2010. Οι απουσίες ήταν ένας από τους λόγους που οι Λιθουανοί ήταν τόσο κακοί. Η ομοσπονδία της Λιθουανίας βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διοργανώσει το 2011, με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους.

Οι Λιθουανοί παρουσιάστηκαν κακοί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2010. Οι απουσίες ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι Λιθουανοί ήταν τόσο κακοί, ενώ ευθύνες είχε και ο προπονητής Ραμούνας Μπουτάουτας. Η ομοσπονδία της Λιθουανίας βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διοργανώσει το 2011, με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους.

Οι «Λιέτουβος» κάνουν προσπάθειες να πάρουν wild card και να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2010, αλλά αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Έτσι, οι άνθρωποι της λιθουανικής ομοσπονδίας θέλουν να φτιάξουν την ομάδα του 2011. Ο Βλάντας Γκαράστας, πρόεδρος της λιθουανικής ομοσπονδίας, δήλωσε:«Δεν αντέχω να περιμένω. Πρέπει να βρεθεί σύντομα ο προπονητής της εθνικής Λιθουανίας. Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα αποφασιστεί η στρατηγική μας». Μάλιστα, η εφημερίδα «Lietuvos Ritas» αναφέρει σήμερα πως οι υποψήφιοι για τη θέση είναι οι Γιόνας Καζλάουσκας, Ρίμας Κουρτινάιτις και Κεστούτις Κεμζούρα.

Ο Γκαράστας, όμως, μίλησε μόνο για τον Καζλάουσκας, λέγοντας πως «ο Καζλάουσκας θα είναι ένας από τους υποψηφίους. Είναι όμως ένα εντελώς διαφορετικό θέμα τα χρήματα που θα χρειαστούν να δώσουμε για να αγοράσουμε ξανά τον Γιόνας Καζλάουσκας και να του δώσουμε ένα παρόμοιο ποσό ».Το συμβόλαιο του 55χρονου τεχνικού με την ελληνική ομοσπονδία εκπνέει το καλοκαίρι του 2010, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x