Γενικά

Απέσυρε την υποψηφιότητά της η Χαρμπίν

Την υποψηφιότητά της για τη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 απέσυρε η πόλη Χαρμπίν της Κίνας, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί μια τέτοια ενέργεια «πρόωρη». Η ανακοίνωση της απόρριψης της υποβολής υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή των Aγώνων στην κινεζική πόλη ήρθε δια στόματος Λι Τσουνλέι, στελέχους του αθλητικού γραφείου της πόλης, σύμφωνα με τον οποίο η GAS έδινε μικρή πιθανότητα επιτυχίας

Την υποψηφιότητά της για τη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 απέσυρε η πόλη Χαρμπίν της Κίνας, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί μια τέτοια ενέργεια «πρόωρη».

Η ανακοίνωση της απόρριψης της υποβολής υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή των αγώνων στην κινεζική πόλη ήρθε δια στόματος Λι Τσουνλέι, στελέχους του αθλητικού γραφείου της πόλης, σύμφωνα με τον οποίο η GAS έδινε μικρή πιθανότητα επιτυχίας και κατά συνέπεια η σχετική αίτηση απορρίφθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. «Η χρονική στιγμή είναι πρόωρη. Το Πεκίνο μόλις διοργάνωσε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες την προηγούμενη χρονιά», σχολίασε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το πρακτορείο «Reuters».

Η Κίνα δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ στην ιστορία της Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μέχρι στιγμής, για τους Αγώνες του 2018, έχουν θέσει υποψηφιότητα το Μόναχο, η Πιονγκτσάνγκ ( Νότια Κορέα) και το Ανεσί ( Γαλλία). Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει αύριο και το αποτέλεσμα της ανάθεσης θα γίνει γνωστό το 2011.

Ωστόσο, οι προσεχείς Χειμερινοί Ολυμπιακοί του 2010 θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ, ενώ η διοργάνωση του 2014 έχει ανατεθεί στο Σότσι της Ρωσίας.

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x